Champions League live kijken?

Champions League

Wil jij de Champions League live kijken? Dat kan met NLZIET! Of je nu onderweg bent, thuis op de bank zit of op vakantie bent binnen Europa. Met NLZIET hoef je de Champions League niet te missen. De eerste maand kijk je voor slechts €0,01, daarna betaal je €7,95 per maand. Je kijkt alle wedstrijden van de Champions League live. Kan je een keer niet live kijken? Dan kijk je de wedstrijden ook heel gemakkelijk terug via NLZIET. Online tv-kijken via NLZIET kan via de televisie app op je smart tv, maar ook op je telefoon, tablet of laptop. Daarnaast kun je ook kijken via Chromecast, Airplay, Apple TV, PS4 en Android TV. Je favorieten wedstrijden volgen wordt zo wel heel makkelijk!

Weetjes over de Champions League

  • De Champions League bestaat sinds 1992. Voor deze tijd stond het toernooi bekend als Europa Cup I.
  • De topscorer allertijden van de Champions League is Cristiano Ronaldo. Hij heeft tot nu toe 121 gescoord in 157 wedstrijden.
  • De trofee die te winnen valt wordt ook wel de 'cup met de grote oren' genoemd.
  • Real Madrid is de club die het vaakst de 'cup met de grote oren' wist te winnen.
  • Het snelste doelpunt ooit werd gemaakt door de Nederlander Roy Makaay. Hij had hier maar 10,12 seconden voor nodig.

Champions League 2019/2020

De Champions League 2019/2020 vindt plaats van 25 juni 2019 t/m 30 mei 2020. Op 29 augustus is er geloot voor de groepsfase. Deze loting bepaalde welke clubs in de groepsfase tegen elkaar gingen spelen.

 

De Champions League 2019/2020 bestaat, zoals altijd, uit twee delen. De groepsfase en de knock-out fase. Deze fases vinden plaats in de volgende periode:

  • Groepsfase: 17 september t/m 11 december 2019
  • Knock-out fase: 18 februari t/m 30 mei 2020

 

Ajax is dit seizoen de enige Nederlandse club die meedoet met de Champions League. In de groepsfase moet Ajax het opnemen tegen Chelsea, Valencia en LOSC Lille.

 

De finale van de Champions League vindt plaats op 30 mei 2020 in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Dan wordt dus bekend wie de cup met de grote oren mee naar huis mag nemen. Zowel de wedstrijden van de groepsfase als de knock-outfase van de Champions League kijk je live bij NLZIET.

 

Opzet toernooi

Voorheen was het zo dat enkel de kampioenen van een land zich kwalificeerden voor de Champions League. Sinds 1999 is dit veranderd en is ervoor gekozen om meer teams uit de grote landen deel te laten nemen.  Deze verandering vond plaats om het toernooi aantrekkelijker te maken voor sponsoren en voor tv-zenders. Dit zorgde ervoor dat de grote landen meer gingen domineren in de Champions League. Spanje, Engeland, Duitsland en Italië zorgden in de afgelopen 20 jaar namelijk voor maar liefst 95% van de finalisten in het toernooi.

 

Als club kun je je voor de Champions League plaatsen door een hoge eindpositie in de nationale voetbalcompetitie te halen in het jaar ervoor. Ieder land dat lid is van de UEFA mag minimaal 1 en maximaal 4 clubs afvaardigen om deel te nemen. Afhankelijk van hoe sterk het land is, mogen er meer of minder clubs deelnemen. Een aantal clubs worden direct geplaatst voor deelname. De andere clubs moeten meedoen aan de voorrondes om kans te maken op een plaatsing. Aan de eerste ronde van de Champions League doen 32 clubs mee.

 

De verdeling wordt gebaseerd op de positie van het land op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. De UEFA-coëfficiëntenranglijst is een hulpmiddel voor de Europese voetbalorganisatie UEFA om op een eerlijke manier landen en clubs op sterkte te rangschikken. Deze score wordt bepaald door de prestaties van de clubs uit Europese voetbalcompetities over de laatste vijf jaar.

 

Nederlandse clubs in de Champions League 2019/2020

Nederlandse clubs doen het, historisch gezien, helemaal niet zo slecht in de Champions League. Na het enorme succes van Ajax in de Champions League vorig jaar zijn ze ook dit jaar weer live te bewonderen tijdens het miljardenbal bij Veronica op NLZIET. Nederland kan zich (nog) niet meten aan de toplanden Spanje, Duitsland, Engeland en Italië, maar daarna komen we toch wel redelijk in de buurt.

 

Ajax is de enige Nederlandse ploeg die de Champions League ooit wist te winnen. Dit was in 1995. In het jaar daarop wisten ze eveneens de finale te halen en het jaar daarna de halve finale. Afgelopen seizoen zorgde Ajax gelukkig weer voor een verrassing, toen zij het tot de halve finale van de Champions League schopten. Helaas verloren ze in een bloedstollend spannende wedstrijd met 2-3 van Tottenham.

 

PSV kwam in het seizoen ’06/’07 voor het laatst in de knock-outfase, de Eindhovenaren schopten het toen tot de kwartfinale waarin AC Milan te sterk bleek. PSV heeft met maar liefst 16 deelnames het vaakst meegedaan aan de Champions League, maar heeft de finale van het toernooi nooit bereikt. Ajax deed in totaal veertien keer mee en Feyenoord zes keer.

 

Feyenoord kwam nooit verder dan de kwartfinale. In de Europa League hebben zij meer successen behaald. Zo wisten zij in ’01-’02 zelfs, als enige Nederlandse club ooit, de Europa League te winnen.

 

Ook FC Twente, AZ, SC Heerenveen en Willem II wisten zich ooit te kwalificeren voor de Champions League. Alleen geen van deze clubs wist een ronde verder te komen.

 

De VAR in de Champions League

De VAR begint een steeds grotere invloed te krijgen in het profvoetbal. VAR staat voor Video Assistant Referee en is een official die de scheidsrechter assisteert. De VAR beoordeelt beslissingen van de scheidsrechter van dienst opnieuw met behulp van camerabeelden. In veel competities, waaronder de Eredivisie, heeft de VAR al zijn intrede gedaan. Omdat er veel kritiek was op de leiding tijdens de groepsfase van de Champions League, zal in het grootste voetbaltoernooi ter wereld vanaf de knock-outfase ook gebruik worden gemaakt van de VAR.

 

Champions League live kijken waar je maar wilt

Met NLZIET kun je ook dit seizoen weer genieten van alle wedstrijden van de Champions League. De Champions League wordt uitgezonden op Veronica. Bij NLZIET kun je Veronica live kijken en ook terugkijken. Je kunt alle wedstrijden van de Champions League live kijken en ook later terugkijken. Probeer de eerste maand voor €0,01 en kijk de Champions League direct!

  • Kijk de Champions League waar en wanneer het jou uitkomt. Op tablet, mobiel, tv of pc
  • Met NLZIET kijk je niet alleen afleveringen terug, je kunt de Champions League ook live kijken
  • Voor het kijken naar de Champions League en andere leuke programma’s zit je nergens aan vast. De eerste maand is gratis en daarna betaal je €7,95 per maand. Zo makkelijk als je het abonnement start, zo makkelijk stop je het ook weer
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.