Champions League live kijken?

Champions League

Wil jij de Champions League live kijken? Of je nu onderweg bent of thuis op de bank zit, bij NLZIET kijk je altijd en overal binnen de EU live tv. Kijk nu de eerste maand gratis en mis geen moment. De Champions League is het toernooi der toernooien van het Europese clubvoetbal. Dit jaar is Ajax als enige Nederlandse club nog te bewonderen in dit voetbaltoernooi bij de zender Veronica. De uitzendingen worden gepresenteerd door Hélène Hendriks en Wilfred Genee (bekend van Veronica Inside). Zij worden bijgestaan door de analisten Johan Derksen, René van der Gijp en Ronald de Boer.

Weetjes over de Champions League

  • De Champions League bestaat sinds 1992. Voor deze tijd stond het toernooi bekend als Europa Cup I.
  • De topscorer allertijden van de Champions League is Cristiano Ronaldo. Hij heeft tot nu toe 121 gescoord in 157 wedstrijden.
  • De trofee die te winnen valt wordt ook wel de 'cup met de grote oren' genoemd.
  • Real Madrid is de club die het vaakst de 'cup met de grote oren' wist te winnen.
  • Het snelste doelpunt ooit werd gemaakt door de Nederlander Roy Makaay. Hij had hier maar 10,12 seconden voor nodig.

Champions League bij Veronica

Wil jij Champions League live kijken? De Champions League wordt op dinsdagen en woensdagen uitgezonden bij Veronica, maar is dus ook live te bekijken bij NLZIET. Meld je aan en kijk nu de eerste maand gratis! In dit voetbaltoernooi strijden de grootste voetbalclubs van Europa tegen elkaar, dit resulteert vaak in spectaculaire wedstrijden van het hoogste niveau.

 

Opzet toernooi

Voorheen was het zo dat enkel de kampioenen van hun land zich kwalificeerde voor de Champions League. Sinds 1999 is ervoor gekozen om meer teams uit de grote landen te laten deelnemen. Dit betekende wel dat dit ten koste ging van landen zonder echte voetbalcultuur, want de verschillen in budgetten werden enorm tussen de top, subtop en middenmoot van Europa.

 

Een club kan zich voor dit toernooi plaatsen door een hoge eindpositie in de nationale competitie van het voorgaande seizoen. Elk land dat bij de UEFA is aangesloten mag minimaal één en maximaal vier clubs afvaardigen; hoe sterker het land, hoe meer clubs mogen deelnemen. In de eerste ronde van het toernooi doen 32 clubs mee. Een aantal clubs is direct geplaatst en een aantal andere clubs moeten zich via de voorronden plaatsen.

 

De verdeling wordt gebaseerd op de positie van het land op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. De UEFA-coëfficiëntenranglijst is een hulpmiddel voor de Europese voetbalorganisatie UEFA om op een eerlijke manier landen en clubs op sterkte te rangschikken. Deze score wordt bepaald door de prestaties van de clubs uit Europese voetbalcompetities over de laatste vijf jaar.

 

Juventus vs. Ajax live kijken

De kwartfinales van de UEFA Champions League zijn aangebroken en na een 1-1 tijdens het thuisduel, is het noodzaak dat Ajax de uitwedstrijd wint! Zorg er dus voor dat je de Nederlandse club ziet schitteren in de wedstrijd Juventus – Ajax. Dit is natuurlijk een wedstrijd waar je geen moment van wil missen. Gelukkig kun je bij NLZIET Juventus – Ajax live kijken waar en hoe het jou uitkomt!

 

Juventus – Ajax in de Champions League

De return tussen Juventus en Ajax vindt plaats in het Allianz Stadium te Turijn en staat onder leiding van de Franse scheidsrechter Clément Turpin. Ajax moet winnen of minimaal met 2-2 gelijkspelen om voor het eerst sinds 1997 de halve finales te bereiken van de Champions League. Dit wordt een uitdaging, want Juventus verloor namelijk niet één van de laatste tien officiële wedstrijden tegen Ajax. De wedstrijd tussen Juventus en Ajax begint dinsdagavond 16 april om 21.00 uur in het Allianz Stadium te Turijn.

 

Nederlandse clubs in de Champions League

Nederlandse clubs doen het, gezien de historie, helemaal niet zo slecht in de Champions League. Ook dit seizoen doen zij aardig mee, want zowel PSV als Ajax zijn live te bewonderen in het miljardenbal bij Veronica op NLZIET. Natuurlijk kunnen ze zich (nog) niet meten aan de toplanden Spanje, Duitsland, Engeland en Italië, maar Nederland komt daarna toch wel redelijk in de buurt.

 

Ajax is de enige Nederlandse ploeg die de Champions League ooit heeft gewonnen. Dit was in 1995. In het jaar daarop wisten ze eveneens de finale te halen en het jaar daarna de halve finale. De laatste jaren wordt er wel minder gepresteerd door Nederlandse clubs in Europa. Zo schopte de Amsterdamse voetbalclub in het seizoen ’05/’06 het voor het laatst verder dan de groepsfase. Wel wisten ze in 2016 de finale van de Europa League (één niveau lager dan de CL) te behalen. Deze werd toen met 0-2 verloren van het Engelse Manchester United.

 

Voor PSV is het korter geleden dat zij een ronde verder kwamen. Zij kwamen in het jaar ’06/’07 voor het laatst in de knock-outfase, de Eindhovenaren schopte het toen tot de kwartfinale waarin AC Milan te sterk bleek. PSV heeft nooit het toernooi weten te winnen, ook de finale hebben zij nooit weten te bereiken. Wel hebben zij de meeste keren meegedaan aan het toernooi, maar liefst zestien keer. Ajax deed in totaal veertien keer mee en Feyenoord zes keer.

 

Feyenoord kwam nooit verder dan de kwartfinale. In de Europa League hebben zij meer successen behaald. Zo wisten zij in ’01-’02 zelfs, als enige Nederlandse club ooit, de Europa League te winnen.

 

Ook FC Twente, AZ, SC Heerenveen en Willem II wisten zich ooit te kwalificeren voor de Champions League. Alleen geen van deze clubs wist een ronde verder te komen.

 

De VAR in de Champions League

De VAR begint een steeds grotere invloed te krijgen in het profvoetbal. VAR staat voor Video Assistant Referee en is een official die de scheidsrechter assisteert en op diens verzoek beslissingen opnieuw beoordeelt met behulp van camerabeelden. In veel competities, waaronder de Eredivisie, heeft de VAR al zijn intrede gedaan. In het grootste voetbaltoernooi ter wereld is het alleen nog niet volledig in werking. Al liet de UEFA wel doorschemeren dat zij eerder overstag gaan en vanaf de knock-outfase wel gaan werken met de VAR. Dit omdat er veel kritiek was op de leiding tijdens de groepsfase van het toernooi.

 

Benieuwd naar NLZIET? Met NLZIET kijk je live, terug en vooruit op je mobiel, tablet, laptop of tv. Probeer de eerste maand voor €0,01 en kijk direct!

  • Kijk de Champions League waar en wanneer het jou uitkomt. Op tablet, mobiel, tv of pc
  • Met NLZIET kijk je niet alleen afleveringen terug, je kunt de Champions League ook live kijken
  • Voor het kijken naar de Champions League en andere leuke programma’s zit je nergens aan vast. De eerste maand is gratis en daarna betaal je €7,95 per maand. Zo makkelijk als je het abonnement start, zo makkelijk stop je het ook weer
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw en NPO Politiek.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 21 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.