NOS live

Met NLZIET kun je NOS live kijken op een device naar keuze. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende internetverbinding en een abonnement op NLZIET. Installeer de app op je smart tv, Fire TV, Apple TV, smartphone, laptop, tablet en meer en kijk direct naar het NOS journaal. Heb je het begin van de livestream gemist? Geen probleem, want met NLZIET kun je gewoon vanaf het begin afspelen. Zo mis je niets van de uitzending!

Bij NLZIET kun je naast NOS, ook andere actualiteitenprogramma’s, zoals Jinek, Op1 en Khalid & Sophie live kijken. Verder kun je naar 36 zenders kijken van NPO, SBS en RTL. Blijf gemakkelijk op de hoogte van het nieuws van de dag.NOS Journaal gemist

Het journaal wordt dagelijks meerdere keren op NPO 1, NPO 2 en NPO Nieuws uitgezonden. In de bulletins word je op de hoogte gebracht van het laatste nieuws in binnen- en buitenland weer en het verkeer. De uitzending van acht uur wordt doorgaans het best bekeken. Heb je een uitzending van het NOS Journaal gemist? Probeer de eerste maand NLZIET gratis en kijk het journaal direct terug.


De uitzendingen

Op werkdagen zijn er meerdere uitzendingen te zien. ‘s Morgen van 7.00 uur tot 9.00 uur is er om het half uur een uitzending waarin je in tien minuten op de hoogte wordt gebracht van het laatste nieuws, het belangrijkste nieuws van de voorgaande avond, sport en het weer. De uitzendingen tussen 10.00 uur en 11.15 uur zijn 5 minuten langer, er wordt meer tijd besteed aan reportages of er wordt een gesprek gevoerd met de verslaggever. Om 12.00 uur en 15.00 uur schuift er een presentator uit een regio aan die de uitzending aanvult met regionaal nieuws. Om 13.00 uur is er een sportblok welke verzorgd wordt door een presentator van NOS Sport. Om 18.00 uur is er een reguliere uitzending. Om 20.00 uur is de uitzending extra lang waarbij de onderwerpen uitgebreider worden behandeld dan in de uitzending van 18.00 uur. Het bulletin van 20.00 uur is er zeven dagen per week.


In het weekend zijn er minder bulletins dan op werkdagen. Op zaterdag is de eerste uitzending om 13.00 uur en op zondag om 12.00 uur. Daarnaast is er om 17.00 uur nog een kort bulletin. Wanneer er belangrijk nieuws is zendt de NOS extra uitzendingen uit.


NOS Jeugdjournaal

Op de dag dat het NOS Journaal 25 jaar bestond, werd het eerste NOS Jeugdjournaal uitgezonden. Het Jeugdjournaal richt zich op kinderen van 9 tot en met 12 jaar oud. Eerst was het Jeugdjournaal drie keer per week te zien, later op alle dagen van week. Nederland was één van de eerste landen waar een journaal speciaal voor kinderen werd uitgezonden, alleen in Groot-Brittannië bestond dit al. Inmiddels is er ruim in ruim dertig landen een journaal voor kinderen te zien op televisie.


Sportuitzendingen

Veel sportliefhebbers zullen NOS live kijken om de sportprogramma’s die de zender uitzendt. Meer dan tachtig sporten zijn te zien in de uitzendingen. De grootste sporten die op dit moment bij NOS live te zien zijn, zijn Formule 1, voetbal, wielrennen, schaatsen en tennis. Wanneer worden de voetbalwedstrijden uitgezonden? Je ziet het in deze blog: is er voetbal op tv vandaag?


NOS Sportjournaal

Iedere dag rond zeven uur ‘s avonds is het Sportjournaal te zien met het belangrijkste sportnieuws van de dag.


NOS Studio Sport

In het weekend kun je bij NOS live kijken naar Studio Sport met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.


NOS Studio Sport Eredivisie

Voetballiefhebbers stemmen in het weekend af op Studio Sport Eredivisie. In dit programma zijn samenvattingen te zien van de gespeelde duels in de Eredivisie van die dag.


NOS Studio Voetbal

Na afloop van Studio Sport met wedstrijdsamenvattingen, kijken voetbalfans naar de talkshow Studio Voetbal.  In dit voetbalprogramma kijk je naar de nabeschouwing van het afgelopen voetbalweekend.


Voordelen van NLZIET

  • Met NLZIET kun je het NOS live kijken op een device naar keuze. Zo mis je niets van het NOS Nieuws en blijf je op de hoogte van de actualiteit.
  • Kijk grote sportevenementen bij NLZIET!
  • Het NOS Journaal gemist? Met NLZIET kun je het NOS Journaal terugkijken waar en wanneer je wilt.
  • Met NLZIET kun je in het binnen- en buitenland naar programma’s van NPO, SBS en RTL kijken.
  • Met NLZIET kijk je live en terug in HD-kwaliteit.
  • Je hebt 36 zenders van de Nederlandse televisie tot je beschikking.


Wist je dat?

  • Met ruim 600 medewerkers is de NOS de grootste journalistieke organisatie van het land.
  • Voor de opnames wordt gebruik gemaakt van twee studio’s op het Media Park in Hilversum.
  • Het politieke nieuws komt van de Haagse redactie.
  • Vier keer was er geen uitzending vanwege een staking, op 29 januari 2015 werd er geen Acht Uur Journaal uitgezonden doordat een gewapende indringer de zendtijd eiste.
Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Kan ik het NOS Journaal live kijken met NLZIET?

Ja! Je kunt iedere dag het NOS live kijken.

Kan ik het NOS Journaal terugkijken?

Ja, je kunt iedere dag alle uitzendingen terugkijken. Als je het begin van een journaal hebt gemist, kun je de uitzending ook vanaf het begin starten.

Op welke zenders wordt het NOS Nieuws uitgezonden?

NPO 1, NPO 2 en NPO Nieuws. De zender NPO Nieuws is ook bij NLZIET te zien.

Hoe lang bestaat het NOS Journaal?

De voorloper is het NTS Journaal dat op 5 januari 1956 voor het eerst wordt uitgezonden. In 1969 ontstaat de NOS uit een fusie.

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 36 zenders van NPO, RTL en SBS. Je proefabonnement start je met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode word je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is elk moment opzegbaar.