Expeditie Robinson terugkijken

Heb je een aflevering van Expeditie Robinson gemist of komt het je niet uit om op zondagavond te kijken? Geen probleem, bij NLZIET kan je Expeditie Robinson terugkijken wanneer het jou uitkomt! Het grote voordeel is dat je de afleveringen zonder reclame kijkt. Op deze manier kun je ongestoord genieten en houd je meer tijd over om nog een aflevering of een ander programma te kijken. Wil je ook geen moment missen? Probeer NLZIET nu een maand gratis. Let op: je kunt niet oude seizoenen terugkijken bij NLZIET! Alleen als het nieuwe seizoen op tv is, kun je deze afleveringen terugkijken.


Kijk Expeditie Robinson 2021

Expeditie Robinson 2021 is het 21ste seizoen van dit programma. Dit seizoen ligt de presentatie in handen van Nicolette Kluijver, presentatrice De Perfecte Verbouwing, en Kaj Gorgels. Het programma wordt vanaf 29 augustus op de zondagavond uitgezonden. Daarnaast is dit programma ook dit jaar op RTL 4 te zien i.p.v. RTL 5. Was je hier niet van op de hoogte en heb je een uitzending van Expeditie Robinson gemist? Je kunt Expeditie Robinson terugkijken, tot een jaar reclamevrij terug bij NLZIET!

De kandidaten van Expeditie Robinson 2021 zijn allemaal Bekende Nederlanders en komen uit verschillende vakgebieden. Binnenkort worden deze bekend gemaakt.Al ruim 20 jaar op tv!

Sinds het jaar 2000 is dit reality survivalprogramma te zien op televisie en is de strijd om de Robinsontitel echt een hoogtepunt van het televisieseizoen. Dit jaar is dus het 21ste seizoen!   

Expeditie Robinson heeft nooit te maken gehad met slechte kijkcijfers in de 20 jaar dat het op de buis is. Alleen het tweede seizoen in 2001 begon redelijk slecht, met 375.000 kijkers. Echter stegen de kijkcijfers gedurende het seizoen wel en sloot de finale af met 1.000.000 kijkers.  

In de eerste 14 seizoenen van Expeditie Robinson deden zowel Nederlanders als Vlamingen mee. Keek jij toen ook al? Pas vanaf 2013 waren er alleen Nederlanders te zien. In de jaren dat zowel Vlamingen als Nederlanders meededen hebben de Vlamingen vaker gewonnen. In de eerste periode van Expeditie Robinson wonnen 8 Vlamingen en 6 Nederlanders.

Tot 2010 waren de deelnemers van Expeditie Robinson onbekende Nederlanders en Vlamingen. Pas vanaf 2010 waren er alleen BN-ers en BV-ers te zien op het eiland. Vanaf 2013 werden dit alleen Bekende Nederlanders. In 2017 en 2018 kregen onbekende Nederlanders weer de kans om mee te doen aan Expeditie Robinson. In 2017 waren dat vier onbekende Nederlanders en in 2018 zeven.  

In 2006 werd er een Expeditie Robinson special uitgezonden: de Strijd der Titanen. Hier gingen 16 oud-deelnemers uit eerdere seizoenen opnieuw de strijd met elkaar aan. 

Wist je dat de jongste kandidaat van het programma Famke Louise is? Zij deed in 2018 mee en was met haar 19 jaar de jongste deelnemer ooit. De oudste kandidaten waren 66 jaar oud. Bartho Braat, Corry Konings en Jaap van Deurzen waren allemaal 66 jaar oud toen ze meededen. 


Op een onbewoond eiland

Het spel wordt ieder jaar in een ander land gespeeld. Seizoen 21 speelt zich af in Kroatië. Expeditie Robinson is gebaseerd op het 18de-eeuwse verhaal over de zeeman Robinson Crusoe. Hij kwam na een schipbreuk terecht op een onbewoond eiland en moest zien te overleven. Dit is precies wat de kandidaten van het survivalprogramma ook proberen. Per seizoen worden er nieuwe elementen aan het spel toegevoegd, maar het doel van het spel is nog steeds hetzelfde: als sterkste uit alle proeven komen en het winnen van de Robinsontitel!De strijd om de Robinsontitel

Sinds 2015 begint het spel met één grote groep, in plaats van twee teams zoals de jaren daarvoor. De twee teams, kamp Noord en kamp Zuid, worden gevormd tijdens de eerste drie afleveringen. Door middel van proeven worden de kampen gevormd. Er worden spellen gespeeld waardoor duidelijk wordt welke kandidaten tactisch spelen, veel uithoudingsvermogen hebben, goed samen kunnen werken en sterk zijn. Uiteindelijk blijven er drie of vier kandidaten over waarmee de finale wordt gespeeld. De finale is een parcours aan opdrachten waar allerlei vaardigheden aan bod komen die de deelnemers tijdens de expeditie hebben geleerd. Wie deze opdrachten het snelst doorloopt, mag zichzelf aan het eind de enige, echte Robinson van dat jaar noemen. 

Eilandpraat

Na elke aflevering kan je sinds enkele jaren ook Eilandpraat terugkijken bij NLZIET. In dit programma vertelt Luuk Ikink alles over de laatste uitzending en bespreekt hij deze met oud-deelnemers. Daarnaast wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan ins en outs van het programma. Als echte Robinson fan heb je na deze afleveringen zeker geen moment van Expeditie Robinson gemist.


Gemakkelijk Expeditie Robinson terugkijken met NLZIET

 • Heb je onverhoopt een aflevering van Expeditie Robinson gemist? Met NLZIET kijk je gemakkelijk alle afleveringen tot een jaar terug!
 • Zowel in Nederland als in andere Europese landen is NLZIET beschikbaar
 • Dus waar je ook bent, je kunt jouw favoriete programma’s terugkijken waar en wanneer je wilt!
 • Kijk op een apparaat naar keuze, zoals je tv, laptop, tablet of telefoon
 • Start nu jouw proefmaand NLZIET gratis!Wist je dat?

 • De kandidaten allemaal BN’ers zijn.
 • De leeftijd van de oudste deelnemer 66 jaar oud? Bartho Braat (2016), Corry Konings (2018) en Japa van Deurzen (2019) zijn 66 jaar.
 • De jongste deelnemer 18 jaar oud was, dit was Meredith Meire in het zesde seizoen.
 • Er ooit één iemand is weggestuurd vanwege agressief en gewelddadig gedrag, dit was Frans in het achtste seizoen.
 • Andere kandidaten het spel hebben verlaten vanwege heimwee, fysieke uitputting, ziekte en zelfs een enkeling vanwege haar zwangerschap!
 • De opnames hebben plaatsgevonden in Maleisië, Indonesië, de Filipijnen en Panama.
 • Expeditie Robinson in meerdere landen wordt uitgezonden. De cameracrew en kandidaten uit verschillende landen maken allemaal gebruik van dezelfde locatie en set-up. Dit scheelt enorm in de kosten.
 • De finale aflevering waar Bertie Steur het zeventiende seizoen Expeditie Robinson won is met 1,575 miljoen kijkers de best bekeken aflevering ooit!
 • Er in 2017 ook 4 kandidaten meedoen die geen bekende Nederlanders zijn. Zij wonnen de afvalrace tussen 100 enthousiaste onbekende Nederlanders.


Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wanneer is Expeditie Robinson 2021 te zien op televisie?

Expeditie Robinson wordt vanaf 29 augustus elke zondag op RTL 4 live uitgezonden.

Kan ik Expeditie Robinson live kijken met NLZIET?

Met NLZIET kun je de afleveringen van Expeditie Robinson direct live kijken. Installeer de app op een apparaat naar keuze en stream meteen!

Waar is dit seizoen van Expeditie Robinson opgenomen?

In Kroatië is dit seizoen opgenomen.

Wie zijn de kandidaten van dit seizoen?

Dit wordt later bekend gemaakt. Waarschijnlijk gaan het weer BN’ers zijn.

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 36 zenders van NPORTL en SBS. Je proefabonnement start je met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.