De Slimste Mens gemist

De Slimste Mens is een van de leukste kennisquizzen van de Nederlandse tv! Volg jij deze quiz ook zo graag, maar heb je een aflevering van de Slimste Mens gemist? Bij NLZIET kijk je de laatste seizoenen gemakkelijk terug. Of je nou thuis op je laptop wilt kijken, omdat je partner de tv bezet houdt, in de trein zit of op vakantie bent in Europa. Probeer NLZIET nu een maand voor €0,01 en kijk alle afleveringen terug.

Via de handige app voor o.a. smart tv, smartphone, laptop en tablet kijk je op een apparaat naar keuze in heel Europa. Je kunt de Slimste Mens live volgen of een gemiste aflevering terugkijken. Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je ook gewoon de afleveringen van een heel seizoen achter elkaar bingen, zonder reclame! 


 • npo logo

  De slimste mens 28 augustus 2020

  Fri 28 Aug • 20:40

  40 min

 • npo logo

  De slimste mens 27 augustus 2020

  Thu 27 Aug • 20:40

  40 min

 • npo logo

  De slimste mens 26 augustus 2020

  Wed 26 Aug • 20:40

  40 min

 • npo logo

  De slimste mens 25 augustus 2020

  Tue 25 Aug • 20:40

  40 min

 • npo logo

  De slimste mens 24 augustus 2020

  Mon 24 Aug • 20:40

  40 min

 • npo logo

  De slimste mens 21 augustus 2020

  Fri 21 Aug • 20:40

  40 minDe Slimste Mens live

Bij NLZIET kun je gemakkelijk Slimste Mens live kijken via je tv, smartphone, tablet of laptop. Elke doordeweekse dag, van maandag tot en met vrijdag, worden er afleveringen van het nieuwe seizoen uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 20.40u en zijn te zien op NPO 2. In de tv-gids kun je exact zien hoe laat het programma begint. Heb je het begin van de Slimste Mens gemist? Je kunt met NLZIET vanaf het begin afspelen!


De Slimste Mens 2020

De kennisquiz wordt sinds 2012 op NPO 2 uitgezonden. Presentator Philip Freriks en jury Maarten van Rossem presenteren het programma (het concept zelf bestaat al sinds 2006. Toen presenteerde Linda de Mol de quiz). Maarten van Rossem praat de kandidaten bij met zijn kennis over de onderwerpen en bepaalt of de antwoorden die de deelnemers geven tijdens de quiz goed zijn. De kandidaten die meedoen, zijn bekende Nederlanders. Ze moeten in vijf spelrondes plus de finale bewijzen hoe slim ze zijn. In deze 5 speelronden kunnen de kandidaten tijd verdienen met goede antwoorden.

 • Ronde één: in de eerste ronde krijgt elke kandidaat 15 vragen. Als een kandidaat het antwoord van een vraag goed heeft, mag hij of zij weer een nieuwe vraag beantwoorden, anders is de andere kandidaat aan de beurt.
 • Ronde twee: bekende Nederlanders stellen in filmpjes vragen aan de deelnemers. De vraag eindigt met: wat weet u van (over een bepaald onderwerp)? Een kandidaat moet zo snel mogelijk opnoemen wat hij of zij over het onderwerp weet.
 • Ronde drie: in de derde ronde moeten de kandidaten een puzzel oplossen, bijvoorbeeld een paardensprong (de deelnemers moeten met gehusselde letters een woord vormen).
 • Ronde vier: in de vierde rond laat presentator Philip Freriks afbeeldingen zien. Een kandidaat noemt associaties op.
 • Ronde vijf: in de laatste ronde krijgen de deelnemers een fragment te zien uit een film. Hierbij moeten ze ook associaties opnoemen.


Wie aan het einde van deze vijf rondes de meeste secondes heeft gaat door naar de volgende dag, de andere twee kandidaten spelen de finale. In de finale kunnen ze elkaars secondes wegspelen door een goed antwoord te geven. Wie als eerst de secondes van de ander heeft weggespeeld, gaat door naar de volgende dag.

De kandidaten

Er doen altijd bekende Nederlanders mee aan het programma. De kandidaten van seizoen 16 zijn onder andere Monica Geuze, Bart Vriends, Jörgen Raymann, Shirma Rouse en Astrid Kersseboom. Zij zijn vanaf 13 juli in de uitzendingen te zien. De nieuwe winnaar neemt het stokje van huidig winnaar Marieke van de Zilver over. Zij won de laatste editie van de kennisquiz.De Slimste Mens 2019

Op 15 juli begon het zomerseizoen van de Slimste Mens. De eerste uitzending begon met Siemon de Jong, Sophie Frankenmolen en Bram Krikke. Daarna werden er 34 afleveringen uitgezonden waarin Kees van Amstel als enige 7 afleveringen te zien is. De Slimste Mens gemist? Geen probleem, want je kunt alle afleveringen van de Slimste Mens terugkijken bij NLZIET, ook die van 2019!


De geschiedenis

In 2006 werd het eerste seizoen van dit programma uitgezonden. Toen heette het nog gewoon “De Slimste”. De eerste twee seizoenen werden gemaakt door Talpa en gepresenteerd door Linda de Mol. In 2009 werd het programma De Slimste uitgezonden op RTL 4 en werd het gepresenteerd door Martijn Krabbé. Vanaf 2012 kreeg het programma de officiële naam en werd het uitgezonden door de KRO. Sindsdien presenteert Philip Freriks het programma waarbij Maarten van Rossum de jury is. Na 2012 werden er meerdere seizoenen per jaar uitgezonden.

De voordelen van kijken via NLZIET

 • Je kunt het programma gemakkelijk live kijken via je smartphone, tablet of laptop. Elke doordeweekse dag om 20.40u kun je de kennisquiz live kijken bij NLZIET.
 • De Slimste Mens gemist? Je kunt waar je maar wilt de Slimste Mens terugkijken via de NLZIET-app voor mobiel, tablet en laptop.
 • Je kunt met NLZIET ook de de Slimste mens live en terugkijken in het buitenland, in de gehele EU.
 • Benieuwd naar het programma? Bij NLZIET kun je de laatste seizoenen lekker achter elkaar kijken, mocht je ze gemist hebben. Handig om je kennis bij te spijkeren! Probeer NLZIET één maand voor €0,01 en kijk direct!

Wist je dat?

 • Het tv-programma al in 2006 werd uitgezonden?
 • Je zelf kunt meespelen met de Slimste Mens-app?
 • De eerste uitzendingen Linda de Mol presenteerde?
 • Er ook een Vlaamse variant van het programma is?
 • De tv-quiz een tijd te zien was op RTL 4?
Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wanneer begint de Slimste Mens?

De uitzendingen van seizoen 16 zijn vanaf 13 juli te zien bij NLZIET.

Op welke zender wordt de Slimste Mens uitgezonden?

De Slimste Mens wordt elke doordeweekse dag om 20.40u op NPO 2 uitgezonden.

Wie zijn de kandidaten van de Slimste Mens 2020?

De kandidaten van De Slimste Mens 2020 zijn onder andere Monica Geuze, Bart Vriends, Jörgen Raymann, Shirma Rouse en Astrid Kersseboom. Zij zijn vanaf 13 juli in de uitzendingen te zien. De nieuwe winnaar neemt het stokje van huidig winnaar Marieke van de Zilver over. Zij won de laatste editie van de kennisquiz.

Waar wordt de Slimste Mens opgenomen?

De opnames starten in de AKN Studio in Hilversum.

Kan ik de Slimste Mens kijken in het buitenland?

Je kunt met NLZIET ook de Slimste Mens live en terugkijken in het buitenland, in de gehele EU!

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 34 zenders van NPORTL en SBS. Je proefabonnement start je met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.