Wat is NLZIET?

NLZIET is een uniek samenwerkingsverband tussen grote Nederlandse zendergroepen: RTL, NPO en Talpa TV (voorheen SBS Broadcasting). Met de app van NLZIET kun je online tv-kijken. Je installeert de app bijvoorbeeld op je smart tv, smartphone, tablet of kijk tv op je laptop. Met NLZIET heb je geen kabel of kastjes meer nodig en kijk je direct tv via internet.Met NLZIET kijk je naar 36 zenders van de Nederlandse tv in één app. Zo kun je 24/7 alle programma’s van NPO, RTL en KIJK live, terug en soms vooruitkijken. Probeer nu één maand gratis en kijk direct naar jouw favoriete programma’s.


Hoe werkt NLZIET?

Allereerst maak je een account aan via www.nlziet.nl. Nadat je een NLZIET abonnement hebt aangemaakt en de app geïnstalleerd hebt, ben je klaar om te kijken. Je kunt nu meer dan 150.000 programma’s, series, films en documentaires gaan kijken. Deze items kun je vinden onder de kopjes ‘aanbevolen’, ‘vooruitkijken’, ‘films’, ‘series’ en ‘meest bekeken.’ Zie je je favoriete programma zo snel niet staan? Je kunt handig zoeken in de app door in het kopje tv-kijken te kijken of typ de programmanaam in de zoekbalk om het direct te vinden. Ook kun je in de app van NLZIET programma’s favoriet maken. Zo kun je je favoriete programma snel terugvinden én krijg je een melding als er een nieuwe aflevering klaarstaat.


Kijk NLZIET op verschillende apparaten!

Je kunt NLZIET kijken op veel verschillende apparaten, zoals je smart tv, Google Chromecast, Apple TV, Android TV of Fire TV. Instructies over het aansluiten van jouw apparaat vind je op deze pagina. Ook kun je natuurlijk kijken op je telefoon, laptop of tablet. Jij bepaalt op welk scherm je het liefst programma’s kijkt. Je kunt de NLZIET-app uit de App Store downloaden op een Apple toestel of via de Play Store als je gebruikmaakt van Android.

Download de app van NLZIET via Play Store of App Store en stream direct naar jouw apparaat.

Voordelen van NLZIET

  • NLZIET is de enige dienst die zowel publieke als commerciële omroepen aanbiedt voor een vast bedrag per maand
  • Je kunt de meeste programma’s reclamevrij terugkijken
  • Je kunt sommige programma’s vooruitkijken
  • Je bepaalt zelf hoe, waar en wanneer je tv-kijkt
  • Je hebt geen kastjes en kabels meer nodig


Welke zenders heeft NLZIET?

Bij NLZIET kun je kijken naar in totaal 36 zenders. Dit zijn alle zenders die NLZIET aanbiedt:


NPO StartNPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuws en NPO Politiek
RTLRTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, RTL Crime, RTL Lounge, Insight TV en RTL Telekids
KIJKSBS6, Veronica/Disney XD, Net5, SBS9 en TV538
Regionale kanalenRTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, AT5, Omroep Brabant en L1.


Wat kost NLZIET?

Je kunt een NLZIET abonnement de eerste maand gratis proberen. Zo kun je kijken of het wat voor jou is. Tevreden? Je abonnement wordt vanzelf omgezet naar een maandabonnement, daarvoor hoef je niets te doen. Met een abonnement betaal je slechts €7,95 per maand. NLZIET is dé ideale vervanger voor een traditioneel tv-abonnement, want het enige wat je verder nodig hebt is een internetverbinding. Erg goedkoop tv-kijken dus. Het voordeel is dat je je abonnement gemakkelijk kunt stopzetten op ieder gewenst moment. Je zit nergens aan vast!


Geschiedenis van NLZIET

Op 1 juli 2014 is de online tv-dienst gelanceerd en is het voor iedereen in Nederland mogelijk om een abonnement te starten en programma’s, films, documentaires en series terug te kijken! In oktober 2017 is het rood-wit-blauwe logo vervangen voor het huidige roze met zwarte logo en wordt NLZIET geschreven in kapitalen. Naast de lancering van het nieuwe logo was het vanaf dat moment mogelijk om live televisie te kijken. Nu kun je zelfs live, terug en soms vooruitkijken! Ook is vanaf 2018 NLZIET in de gehele EU te gebruiken.Wil je op de hoogte blijven van NLZIET? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via ‘Mijn NLZIET’ > ‘E-mailinstellingen’ en ontvang de leukste kijktips. Via de mobiele app is het ook mogelijk om notificaties en kijktips te ontvangen, zorg er dan voor dat je ‘meldingen ontvangen’ aan hebt staan.
Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is NLZIET?

Met NLZIET kun je online tv-kijken wanneer jij wilt zonder kabels of kastjes. Met een abonnement kijk je voordelig naar 36 zenders van de Nederlandse televisie. Je kunt de app van NLZIET installeren op verschillende apparaten, zoals je tv, laptop, tablet of telefoon. Daarna kun je direct beginnen met tv-kijken.

Waar is NLZIET beschikbaar?

NLZIET is in de hele EU te gebruiken.

Hoe maak ik een account aan?

Eerst maak je een account aan op www.nlziet.nl. Je kunt NLZIET één maand gratis uitproberen. We vragen je om een betaling van 1 eurocent ter controle van je bankgegevens. Na de eerste maand betaal je 7,95 per maand en kun je onbeperkt kijken. Je kunt betalen met PayPal, iDeal of met je creditcard. Je zit nergens aan vast!

Kan ik op twee apparaten tegelijkertijd tv-kijken?

Ja, dat kan. Je hebt hier geen tweede tv-aansluiting voor nodig, alleen een goed werkende internetverbinding.

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 36 zenders van NPO, RTL en SBS. Je proefabonnement start met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.