NPO1 gemist? Kijk programma's terug met NLZIET

Heb je een druk weekend gehad, ben je amper thuis geweest en heb je een NPO 1 uitzending gemist? Bij NLZIET kun je de programma’s die je bij NPO 1 gemist hebt, terugkijken wanneer het jou uitkomt! Met NLZIET kijk je tot een jaar terug naar alle programma’s van NPO, RTL en SBS. Weet je wat handig is? Wanneer je jouw lievelingsprogramma markeert als favoriet, krijg je een melding wanneer er een nieuwe aflevering van het programma beschikbaar is. Dus een NPO 1 uitzending gemist hebben, is vanaf nu verleden tijd!

Kijk programma's van NPO 1 terug

De NPO 1 door de jaren heen

In 1952 is de zender Nederland 1 opgericht. Ruim twaalf jaar was Nederland 1 de enige zender op de televisie. De uitzendingen begonnen pas rond 19.00 uur in de avond. Wanneer er in die tijd geen uitzendingen waren, was het testbeeld te zien op televisie. Kun je je dit voorstellen?

In 1964 werd Nederland 2 toegevoegd en in 1988 Nederland 3. In de jaren negentig zijn veel omroepen van zender gewisseld. Zo verhuisde de VARA bijvoorbeeld naar Nederland 2 en was de AVRO uitsluitend te zien op Nederland 2. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Sinds 2006 is  vanwege het nieuwe programmeringsmodel besloten dat de omroepen niet meer gekoppeld zijn aan een vaste zender. De verdeling werkte als volgt. De belangrijke evenementen en andere live programma’s waren veelal op Nederland 1 te zien. In 2013 is de benaming van Nederland 1, 2 en 3 veranderd in NPO 1, NPO 2 en NPO 3.

 

 

Programmering NPO 1

De programma’s die worden uitgezonden op de eerste zender zijn voor een breed publiek. Zo kijk je dramaseries, shows, spelletjes en comedy. De meest populaire programma’s die andere NLZIET-kijkers bij NPO 1 gemist hebben, zijn op dit moment: Flikken Rotterdam, Heel Holland Bakt en Ik Vertrek. Voor welk programma zit jij klaar op de bank?

Calamiteiten en evenementen

Naast de mooie series en programma’s die bij NPO 1 te zien zijn, is dit ook de zender waar calamiteiten en grote sportevenementen worden uitgezonden. Wanneer er bijvoorbeeld een grote natuurramp of aanslag plaatsvindt, worden er extra journaals uitgezonden door de NOS. Daarnaast zijn ook alle samenvattingen van grote sportwedstrijden en belangrijke evenementen te zien bij deze zender. Zo kijk je naar de beeldregistratie van Koningsdag, Prinsjesdag en andere festiviteiten die je bij NPO 1 gemist hebt.

Jouw favoriete programma’s terugkijken met NLZIET

Heb je een programma van NPO 1 gemist op televisie? Met een abonnement bij NLZIET kijk je alles wat je bij NPO 1 gemist hebt gemakkelijk terug. Of je nu thuis of onderweg bent, met de app van NLZIET heb je het meest totale tv-aanbod gewoon bij de hand. Wil je nu gelijk de programma’s die je bij NPO 1 gemist hebt terugkijken? Start gratis een proefabonnement bij NLZIET.


  • Meer dan 50.000 beschikbare programma’s die je tot 365 dagen terug kunt kijken.
  • Kijken op laptop of via apps voor tv, tablet en smartphone, met 2 schermen tegelijk.
  • Makkelijk opzegbaar!