Vanaf 1 maart is dit hilarische SBS6-programma twee keer per week op tv te zien! Martien, Erica en Maxime zijn wekelijks te volgen op televisie. Wil je alvast in de stemming komen? Of heb je Chateau Meiland gemist? Probeer NLZIET de eerste maand gratis en kijk alle afleveringen van seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 live en terug. En we hebben goed nieuws, want het nieuwe seizoen kun je alleen bij NLZIET Chateau Meiland exclusief vooruitkijken!

Chateau Meiland terugkijken

Wil je afleveringen van Chateau Meiland terugkijken? Dat kan! Want bij NLZIET kijk je gemakkelijk de uitzendingen terug via je tv, smartphone, laptop of tablet. Dus je kunt zelf bepalen waar en wanneer je je favoriete programma wilt kijken. Bij NLZIET kun je alle afleveringen van seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 terugkijken. Het fijne is dat alle afleveringen van deze seizoenen reclamevrij zijn terug te kijken. Ook kun je elke week een aflevering van seizoen 5 vooruitkijken. Bingen maar!

 • logo

  Chateau Meiland

  Ma 3 mei. • 20:30

  40m min

 • logo

  Chateau Meiland

  Do 29 apr. • 20:29

  41m min

 • logo

  Chateau Meiland

  Ma 26 apr. • 20:30

  40m min

 • logo

  Chateau Meiland

  Do 22 apr. • 20:30

  40m min

 • logo

  Chateau Meiland

  Ma 19 apr. • 20:30

  40m min

 • logo

  Chateau Meiland

  Do 15 apr. • 20:31

  40m min


Chateau Meiland vooruitkijken

Wil je echt niets meer missen van je favoriete programma? Of kun je niet wachten tot de volgende aflevering? Alleen bij NLZIET kun je direct na een aflevering een aflevering van Chateau Meiland vooruitkijken. Kijk gemakkelijk vooruit via je smartphone, tablet of laptop waar en wanneer je wilt. Bij NLZIET kun je één aflevering van Chateau Meiland vooruitkijken. Weet je niet wanneer er een nieuwe uitzending klaarstaat? Geen probleem, want we geven een seintje als het zover is! Zet het programma in ‘mijn series’ om de meldingen binnen te krijgen.


Petit Chateau vooruitkijken

Bij NLZIET kun je naast Chateau Meiland, ook direct na uitzending op tv exclusief een aflevering van Petit Chateau vooruitkijken. In dit programma gaan de zussen Maxime Meiland en Montana Meiland babykamers omtoveren tot paleisjes van gezinnen die vanwege omstandigheden er niet aan toekomen. Vanaf 8 mei 2021 is dit programma te zien op SBS6. Ook begint op 10 mei het programma Ik neem je mee waarin BN’ers als taxichauffeurs aan de slag gaan waarbij ze bijzondere, en gewone mensen vervoeren. Alvast veel kijkplezier!


De voordelen van Chateau Meiland terugkijken bij NLZIET

 • Chateau Meiland gemist? Bij NLZIET kijk je alle afleveringen van seizoen 1 t/m 5 terug
 • Kijk elke week een aflevering vooruit, dit kan alleen bij NLZIET!
 • Je kijkt de afleveringen lekker achter elkaar, zonder reclames tussendoor
 • Met een abonnement kijk je live, terug en soms vooruit naar de programma’s van NPO, RTL en SBS
 • Kijk ook andere programma’s waarin Martien te zien is, zoals Cash or Trash en Wie van de Drie.
 • Of andere reality programma’s, zoals Big Brother, Familie Gillis.
 • Wil je partner iets anders kijken? Met één abonnement kijk je op twee schermen tegelijkertijd
 • Mis nooit meer iets van de Nederlandse tv, je kunt namelijk kijken waar en wanneer jij wilt
 • Kijk ook alle afleveringen van Petit Chateau terug. Ideaal als je Petit Chateau gemist hebt.
 • Probeer de eerste maand eens gratis uit. Is NLZIET niets voor jou? Geen probleem, je kunt het abonnement altijd online stoppen, dus je zit nergens aan vastVijf seizoenen Chateau Meiland

Benieuwd waar de seizoenen van Chateau Meiland over gaan? Lees dan snel verder voor alle in- en outs van jouw guilty pleasure en kijk snel de afleveringen van seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 om niets te missen van je favoriete programma.


Seizoen 1

In Chateau Meiland seizoen 1 is te zien hoe de familie zich voorbereidt op hun vertrek naar Frankrijk. Martien, Erica, Maxime, kleine Claire en Caroline maken zich klaar voor de grote verhuizing. Het chateau in het Franse dorp Beynac zal worden omgetoverd tot een prachtig bed & breakfast. Vol goede moed worden de laatste inkopen gedaan en verhuist de familie naar hun prachtige kasteel.


Seizoen 2

In het tweede seizoen gaat de familie verder met de verbouwing. De tuin en de bijgebouwen zijn nu aan de beurt om onder handen genomen te worden. Intussen zit het kasteel volgeboekt en blijven de gasten komen. De familie gaat op onderzoek uit in de omgeving om te kijken of er leuke buitenactiviteiten te doen zijn voor de gasten. Helaas is dit ook het seizoen dat Caroline afscheid neemt van de familie en het chateau. De familie gaat op zoek naar een hulp in de huishouding, want er is een hoop werk te verzetten. Uiteindelijk vinden ze schoonmaakster Nadège.


Chateau Meiland Kerst

Het is Kerst bij de Familie Meiland. Tijdens Kerst wil de familie de doop van Clair organiseren en hier familie en vrienden bij uitnodigen. De familie versiert het hele chateau en dat is nogal een klus. Dit zorgt natuurlijk voor stress, chaos en gevaarlijke situaties. De familie Meiland houdt niet van simpel dus ook met Kerst wordt er compleet uitgepakt. Er komt een kerstboom van 4 meter in de hal. Er worden ook nog drie andere kerstbomen opgetuigd in de andere ruimtes van het chateau. Daarnaast wordt er een groot kerstdiner voor familie en vrienden uit Nederland georganiseerd.

Seizoen 3

Seizoen 3 zit vol met hilarische avonturen met de familie. In Chateau Meiland seizoen 3 zie je hoe de Meilandjes genieten van een welverdiende vakantie! En dit doen zij niet alleen: huishoudster Nadège gaat met ze mee! Martien, Erica, Maxime, kleine Claire en huishoudster Nadège reizen af naar een luxe resort op het altijd zonnige Tenerife. Tijdens hun vakantie worden ze eindelijk zelf eens verzorgd en verwend! En dat is ook nodig, want wanneer ze terug komen is het weer tijd om zelf keihard aan de bak te gaan. Het (volgeboekte) hoogseizoen staat immers weer voor deur….


Seizoen 4

In eerdere seizoenen was te zien dat de familie Meiland het Chateau runnen, maar in het seizoen 4 zet de familie het kasteel in Frankrijk te koop. Ze besluiten om weer terug te gaan naar Nederland. Ze moeten dus gaan verhuizen! Martien, Maxime en Erica knappen een nieuw huis op en Erica en Martien gaan in Hengelo wonen. Maar de verhuizing loopt niet altijd even soepel…


Seizoen 5

In Chateau Meiland seizoen 5 willen de Meilandjes nog veel meer dromen plannen. Het chateau staat nog steeds te koop en de gemeente wil geen vergunning geven om te wonen, omdat er eigenlijk maar plek is voor één gezin. Erg vervelend, omdat de familie al nieuwe spullen heeft gekocht. Toch blijven ze optimistisch en zetten ze hun huizenjacht voort.


Kerstspecial

De kerstdagen stonden in 2020 in het teken van de Chateau Meiland Kerstspecial! We zouden de kerstdagen weer vieren met de Meilandjes en ze zetten natuurlijk alles op stelten. 22, 23 en 24 december werden de afleveringen uitgezonden. Op kerstavond stondener zelfs dubbele afleveringen klaar. Dat werd gegarandeerd wijnen, wijnen, wijnen!


Over familie Meiland

Het kan zijn dat je Martien al eens eerder voorbij hebt zien komen. De familie is namelijk in 2017 te zien geweest op de Nederlandse televisie. Al eerder gingen zij het avontuur aan in Frankrijk voor het programma Ik Vertrek. Door heimwee is de familie weer terug gegaan naar Nederland, maar zij konden de Franse droom niet uit hun hoofd zetten. Ruim tien jaar na deze eerste poging, zijn de Meilandjes klaar voor een nieuwe uitdaging en zijn zij wekelijks te zien in het nieuwe programma Chateau Meiland.


De familie

Wie midden in het programma komt vallen, zal best zijn bedenkingen hebben over de familiesamenstelling van de Meilandjes. Hoe zit het nu precies? Martien Meiland en Erica Renkema zijn meerdere keren getrouwd en gescheiden. In aflevering 1 is te zien dat de twee elkaar weer het ja-woord geven. Zij hebben twee kinderen: Montana en Maxime. Maxime en haar dochter Claire gaan mee naar Frankrijk en Montana blijft in Nederland. Dan is er ook nog huisvriendin Caroline, ook zij pakt haar biezen en vertrekt naar Frankrijk. Later in de serie maak je kennis met Nadège, de hulp in de huishouding. Al met al een erg kleurrijk en hartelijk gezelschap!Chateau Meiland locatie

Zo fan van het programma dat je de familie in het echt wilt ontmoeten? Het kasteel staat in het Franse dorp Beynac en is geopend als Bed & Breakfast. Het huis staat nu nog te koop. Mocht je naar de Chateau Meiland locatie willen, dan moet je dus nog even geduld hebben….


Kijk Chateau Meiland terug wanneer het jou uitkomt

Ben je benieuwd naar Chateau Meiland seizoen 5 of heb je een andere aflevering van Chateau Meiland gemist? Start nu je abonnement bij NLZIET en kijk direct! Met een NLZIET-abonnement kun je Chateau Meiland terugkijken waar en wanneer jij wilt. Download de NLZIET-app en kijk overal in Nederland en in de EU naar de programma’s van de Nederlandse televisie. Je kijkt live en terug naar de programma’s van NPO, RTL en SBS. Ben je benieuwd naar NLZIET of wil je gewoon heel graag Chateau Meiland terugkijken? Probeer NLZIET de eerste maand gratis en kijk direct!


Wist je dat?

 • De Meilandjes de Gouden Televisier Ring hebben gewonnen?
 • De kijkcijfers vanaf aflevering 6 van seizoen 3 echt door het dak gingen? In deze aflevering was te zien dat er brand was in de open haard.
 • De uitspraken van Martien echt fenomeen zijn geworden? Zoals: “Wat een gezeik!” en “Doe niet zo vervelend!”
 • Het programma is verkocht aan de Belgische televisie? Daar is het te zien vanaf juli 2019.
 • Martien een oproep heeft gedaan op de radio om niet zomaar langs te komen zonder boeking? Het kasteel is helemaal volgeboekt en heeft geen plaats voor toevallige voorbijgangers.


Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


Op welke zender wordt Chateau Meiland uitgezonden?

Je kijkt naar Chateau Meiland op SBS6.

Hoelaat komt Chateau Meiland op tv?

Op maandag- én donderdagavond om 20.30 uur. Ook kun je elke week een aflevering vooruitkijken.

Kan ik Chateau Meiland vooruitkijken?

Ja, zeker! Alleen bij NLZIET kun je elke week exclusief Chateau Meiland vooruitkijken. Elke week staat er één extra aflevering voor je klaar.

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 36 zenders van NPO, RTL en SBS. Je proefabonnement start je met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.

Hoeveel afleveringen van Chateau Meiland kan ik terugkijken?

Bij NLZIET kun je alle afleveringen van seizoen 1 t/m 5 terugkijken.