Kijk de Europa League live stream

De strijd om de UEFA-beker is losgebarsten. RTL zendt de wedstrijden van de Nederlandse teams in de Europa League live uit op RTL 7. Met NLZIET hoef je geen moment van de wedstrijden te missen. Met de app van NLZIET kijk je op je mobiel, tablet, televisie en andere apparaten. Kijk de Europa League live stream; RTL 7 live met je vrienden op tv via de Chromecast, Apple TV of smart tv app. Ook kun je de Europa League 7 dagen terugkijken. Probeer NLZIET nu een maand gratis en kijk direct!UEFA Europa League 2021

De heen- en returnwedstrijden kun je vanaf februari 2021 op RTL 7 live Europa League volgen. De grote finale van seizoen 2020/2021 vindt op 26 mei 2021 plaats in het Gdansk Stadium in Polen.


Het twaalfde seizoen is van start. De finale van de Europa League wordt gespeeld in Gdánsk, Polen. De winnaar van dat jaar kwalificeert zich automatisch voor de Champions League van het jaar daarna. De twee beste clubs uit elke groep, mogen na de groepsfase door naar de zestiende finales. Vervolgens de achtste finales, de kwartfinales, de halve finales en uiteindelijk de finale.

Over de UEFA Europa League

De Europa League is de op één na belangrijkste club competitie van Europa. Het ging in 2009-2010 van start als vervanger van de UEFA Cup. Daarnaast is het bekend geweest als de jaarbeursstedenbeker, Europacup II en de Intertoto Cup. De belangrijkste Europese competitie is de Champions League en hierna komt de Europa League. Het is dus een enorme overwinning om als club aan deze competitie mee te mogen doen.

De laatste winnaar van de Europa cup is Chelsea FC, zij wonnen in 2018-2019 de beker. Sevilla houdt momenteel het record van meeste overwinningen. Zij hebben in totaal 5 keer gewonnen waarvan 3 keer op rij. De topscorer allertijden is de Zweed Henrik Larsson met 40 doelpunten.


De loting

Om aan de competitie mee te mogen doen, kun je als team op verschillende manieren instromen. Dit kan als bekerwinnaar van een land, door een goede eindpositie in de nationale competitie van een land of via het fair-play klassement. De clubs die zich eerst wisten te plaatsen voor de Champions League, maar in de voorrondes, groepsfase of knock-outs uit de competitie liggen, spelen verder in de Europa League.

Per bond mogen slechts 2 of 3 landen kwalificeren. In Nederland wordt gespeeld onder de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond). Of er als bond 2 of 3 clubs mogen meespelen, wordt bepaald door de UEFA-coëfficiënten. Hierbij wordt gekeken naar de Europese prestaties van de clubs per land. Hoe beter deze prestaties hoe hoger je in de ranglijst komt. Op plek 1-51 mag je als land 3 clubs kwalificeren en op plek 52-54 slechts 2.

Welke clubs tegen elkaar gaan spelen wordt bepaald door een loting. Deze loting wordt gedaan in het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon, Zwitserland. Alleen de loting voor de groepsfase vindt plaats in Monaco.


Prijzengeld

Clubs die zich plaatsen voor de Europa League of wedstrijden winnen, worden beloond met prijzengeld. Wist je dat het halen van de achtste finale meer dan een miljoen oplevert? Het spelen van de finale betekent ook: jackpot! De verliezend finalist krijgt €4.500.000 en de winnaar van de het toernooi krijgt zelfs €8.500.000. De winnaar mag het volgende seizoen ook meedoen aan de UEFA Champions League.


Voordelen Europa League live- en terugkijken bij NLZIET


Wist je dat?

  • De UEFA-beker van zilver is en wel 15 kg weegt?
  • Sevilla FC 5 keer de Europa League heeft gewonnen en daarmee recordtitelhouder is?
  • Nederland momenteel op plek 9 staat in de UEFA-coëfficiënt?Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Kan ik de Europa League live kijken bij NLZIET?

Ja, met NLZIET kun je de Europa League live kijken op RTL 7. De kwalificatiewedstrijden zijn te zien op Veronica.

Kan ik de Europa League ook terugkijken?

Ja, gelukkig wel! Je kunt een wedstrijd tot 7 dagen terugkijken.

Kan ik de Europa League kijken in het buitenland?

Je kunt met NLZIET overal in de EU online tv-kijken, zo ook de Europa League.

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 36 zenders van NPO, RTL en SBS. Je proefabonnement start met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.