Wat is een Google Chromecast?

Met NLZIET kun je tv-kijken via Chromecast. De Chromecast is een rond apparaatje dat je aansluit op je televisie via de HDMI-ingang. Vervolgens kun je heel gemakkelijk programma’s streamen naar je tv. Je gebruikt je telefoon of tablet als afstandsbediening om de Chromecast te bedienen. Met een Google Chromecast kun je live tv-kijken waar en wanneer je wilt.

Goedkoop tv-kijken met Chromecast en NLZIET

Met NLZIET kijk je naar 37 zenders van de Nederlandse tv zonder dat je een kastje, kabel of duur tv-abonnement nodig hebt. Voor slechts €7,95 per maand kijk je online programma’s live, terug en vooruit met de NLZIET-app. Je kunt de NLZIET-app heel gemakkelijk koppelen met je Chromecast en zo naar je tv streamen.

Installeer de NLZIET-app op je telefoon of tablet en verbind hem met de Chromecast om de app te tonen op het televisiescherm. Probeer één maand gratis NLZIET en stream direct jouw favoriete programma’s. Zo is tv-kijken via Chromecast is makkelijker dan ooit!


Hoe installeer ik de Google Chromecast?

Heb je een Google Chromecast of Google Chromecast Ultra, maar heb je geen idee hoe je deze moet verbinden met je televisie en dus gemakkelijk tv-kijkt via Chromecast? Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je het apparaatje aansluit en vervolgens NLZIET kijkt via de Chromecast.


Stap 1: sluit de Google Chromecast of Google Chromecast Ultra aan op de HDMI-ingang van je tv.

Stap 2: met de afstandsbediening kun je de juiste HDMI-poort selecteren. Je krijgt dan de Homepage van de Chromecast in beeld.

Stap 3: je tv geeft aan dat je de Google Home App moet installeren. Deze kun je vinden in de Play Store of App Store.

Stap 4: heb je de Google Home App geïnstalleerd? Dan kun je op jouw Chromecast klikken. Nu moet je de code accepteren en kun je verbinding maken met een apparaat naar keuze, zoals je telefoon. Zorg ervoor dat de apparaten met hetzelfde WiFi-netwerk zijn verbonden.

Stap 5: installeer de NLZIET-app, rechtsboven in de app vind je het Chromecast-logo. Nu kun je op je grote scherm NLZIET zien en direct online tv-kijken.

Stap 6: kies een programma en druk op de afspeelknop om de aflevering te starten.

Stap 7: de uitzending zie je nu op een groot scherm.


Voordelen van NLZIET van tv-kijken via Chromecast met NLZIET

  • Met NLZIET kun je tv-kijken via Chromecast of Chromecast Ultra vanaf je telefoon, tablet of laptop.
  • Met NLZIET kijk je tv zonder kabels of kastjes. Je hebt geen traditionele tv-aansluiting meer nodig.
  • Met NLZIET kijk je waar en wanneer je wilt tv via internet. Het enige wat je nodig hebt is WiFi.
  • NLZIET is het goedkoopste tv-abonnement van Nederland.
  • Met NLZIET kijk je live, terug en soms vooruit naar 37 zenders.
  • NLZIET is in heel de EU beschikbaar!
  • Met NLZIET kijk je op twee apparaten tegelijkertijd.Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Kan ik tv-kijken via Chromecast met NLZIET?

Ja, met NLZIET kun je via je telefoon of tablet via de Chromecast tv-kijken. Sluit de Google Chromecast aan op je tv, verbind deze met dezelfde internet als je telefoon of tablet. Vanuit de NLZIET-app kun je klikken op het Chromecast-icoontje om een programma op een groot scherm te kijken.

Kan ik vanaf een iOs of Android telefoon of tablet kijken?

Ja, de Google Chromecast verbindt zowel met Android als iOs.

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode geniet je één maand gratis van NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en vooruit naar de 37 zenders van NPO, RTL en SBS. Je proefabonnement start met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.

Op welke apparaten kan ik nog meer NLZIET kijken?

Op je laptop, smart tv, Apple TV, Android TV en Fire TV.

Hoe sluit ik een tv-abonnement af bij NLZIET?

Met NLZIET sluit je alleen een tv-abonnement af zonder internet. Dat scheelt in kosten doordat je geen Alles in 1 pakket bij jouw provider hebt, maar alleen internet en een abonnement op NLZIET. Kijk nu voordelig tv!