Onschuldig?! terugkijken

Aflevering Onschuldig?! gemist?

Presentator Peter van der Vorst volgt in dit nieuwe programma vijf mensen die vermoedelijk onterecht zijn veroordeeld. Zij worden bijgestaan door twee strafpleiters die samen met hen de strijd aan gaan om hun recht te halen. Heel interessant om eens mee te kunnen kijken in het leven van de veroordeelden en de strafpleiters. Ben je nieuwsgierig geworden? Start nu een gratis maand bij NLZIET kijk de afleveringen van Onschuldig?! lekker terug wanneer het jou uitkomt.

Lucia de Berk

Gevangenissen zitten vol mensen die zeggen dat ze onschuldig zijn, maar in sommige gevallen is dit ook echt zo en is er sprake van een rechterlijke dwaling. Het bekendste voorbeeld is dat van verpleegster Lucia de Berk. Zij zat zeven jaar onterecht vast voor een meervoudige moord en is uiteindelijk vrijgesproken omdat de moorden niet bewezen konden worden. Peter volgt meerdere van dit soort gevallen en laat de kijker zien wat zo’n onterechte veroordeling voor moord of doodslag doet met iemand in het dagelijks leven. Benieuwd? Meld je aan bij NLZIET en kijk direct!

 

De gevolgen van een onterechte veroordeling

In Onschuldig?! kijkt Peter van der Vorst drie jaar lang achter de schermen mee bij het Innocence Project. Dit project wordt geleid door de Amsterdamse strafpleiters meesters Geert Jan Knoops en Carry Knoops. Zij gooien alles in de strijd om hun recht te halen en onschuldige veroordeelden hun gelijk te laten halen. Het leven van de veroordeelden wordt letterlijk op zijn kop gezet. Zij krijgen te maken met een stressstoornis, verliezen vrienden en familie en kunnen vaak geen baan krijgen omdat ze het stempel ‘moordenaar’ hebben gekregen.

 

De butlermoord

In de eerste aflevering zie je het verhaal van Dick van Leeuwarden. Hij werd veroordeeld tot twaalf jaar cel in de zaak ‘de butlermoord’ op Dorothea van Wylick. Op basis van een stukje dat bewaard is, is te zien dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. De advocaten doen hun uiterste best om te zorgen dat Van Leeuwarden wordt vrijgesproken.

 

Benieuwd naar dit programma? Start een gratis maand bij NLZIET en kijk direct een aflevering Onschuldig?!

NLZIET is een samenwerking van de NPO, RTL en SBS. Met de NLZIET app kijk je live, terug en soms zelfs vooruit naar jouw favoriete programma’s waar en wanneer jij wilt! Dit zijn de voordelen van NLZIET:

  • Terug, vooruit en live tv-kijken naar 21 zenders van de grote Nederlandse omroepen
  • Meer dan 100.000 beschikbare programma’s
  • Eén abonnement voor alle programma’s van NPO, RTL en SBS
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw, NPO Politiek, RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.