Wie Is De Mol gemist? Kijk terug met NLZIET

Wie ontmaskert de Mol?

Dat is iedere keer de vraag die heel veel kijkers bezig houdt. Het spel wordt in het buitenland gespeeld door tien bekende Nederlanders, steeds vijf vrouwen en vijf mannen. Ze krijgen opdrachten waarmee ze geld kunnen verdienen, opdrachten die soms niet eens zo moeilijk lijken. Maar een van de deelnemers is de Mol en probeert zoveel mogelijk geld uit de pot te houden. Door te ‘Mollen’ saboteert en bedriegt de Mol om zijn doel te bereiken.

In de prijzen

  • Het programma won in 2001 een Gouden Beeld voor het beste amusementsprogramma
  • In 2008 werd WIDM verkozen tot het beste AVRO-programma in 50 jaar
  • De Gouden Televizier-Ring werd in 2013 binnengesleept
  • Het spelprogramma won in 2015 een TV-Beeld voor beste amusement

Het spel: Wie is de Mol?

De populariteit van het programma blijkt uit de 1,5 miljoen kijkers per aflevering. En is daarmee regelmatig het best bekeken programma van de dag. Het succes: het spannende spel dat de kandidaten spelen. Iedere week krijgen de deelnemers twee of drie opdrachten die ze zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Na de opdrachten krijgen de deelnemers een test met twintig vragen over de Mol, de laatste vraag is steeds: Wie is de Mol? De deelnemer die de test het minst goed maakt, gaat naar huis. Bij sommige opdrachten hebben de deelnemers de kans om een joker of vrijstelling te verdienen. Met een joker wordt een fout antwoord, als juist meegeteld in de test. Met de vrijstelling gaat de deelnemer zeker door naar een volgende ronde. De finale wordt gespeeld met de laatste drie overgeblevenen, twee deelnemers en de Mol. Degene die de laatste test (met 40 vragen over de Mol) het best maakt, wint het geld dat verdiend is met de opdrachten!

 

Geschiedenis

Wist je dat het programma van origine Belgisch is? Daar werd het voor de eerste keer uitgezonden in 1999. Al snel werd het programma een hit en het programma is aan 47 landen verkocht! In Nederland werd het eerste seizoen uitgezonden in 1999, de naam was toen nog Wie is… de Mol? En speelde zich af in Australië, zonder BN’ers. Pas in het vijfde seizoen werd het spel gespeeld door bekende Nederlanders.

 

Landen

Het spel wordt ieder jaar in een ander land gespeeld. Afgelopen seizoen reisden de kandidaten af naar Georgië, in Wie is de Mol? 2017 werd de Mol ontmaskerd in de Verenigde Staten. Een overzicht van de landen, winnaars en mollen per seizoen:

 

 Seizoen De Mol Winnaar Land
 1 Deborah Petra Australië
 2 Nico Sigrid Schotland
 3 George John Portugal
 4 Elise Ron Canada
 5 Yvon Jaspers Marc-Marie Huijbregts Australië & Indonesië
 6 Milouska Meulens Frédérique Huydt Argentinië
 7 Inge Ipenburg Paul Rabbering Thailand
 8 Dennis Weening Edo Brunner Mexico
 9 Jon van Eerd Vivienne van den Assem Noord-Ierland & Jordanië
 10 Kim Pieters Frits Sissing Japan
 11 Patrick Stoof Art Rooijakkers El Salvador & Nicaragua
 12 Anne-Marie Jung Hadewych Minis IJsland & Spanje
 13 Kees Tol Paulien Cornelisse Zuid-Afrika
 14 Susan Visser Sofie van den Enk Hongkong & Filipijnen
 15 Margriet van der Linden Rik van de Westelaken Sri Lanka
 16 Klaas van Kruistum Tim Hofman Dominicaanse Republiek
 17 Thomas Cammaert Sanne Wallis de Vries Verenigde Staten
 18 Jan Versteegh Ruben Hein Georgië
 19 Merel Westrik Sarah Chronis Colombia

Wie is de Mol? gemist

Heb je een aflevering van Wie is de Mol? gemist of wil je terugkijken om aanwijzingen te achterhalen? Bij NLZIET kijk je het laatste seizoenen terug, zodat je geen molactie hoeft te missen. Welk seizoen wil jij (nog eens) helemaal zien?

 

Moltalk

Ben je een echte fan en wil je weten wat er allemaal rondom de afleveringen van Wie is de Mol? gebeurt. Dan kijk je naar Moltalk, vooraf aan de uitzending wordt er vooruitgeblikt op de komend aflevering. Achteraf wordt de aflevering geanalyseerd met oud-deelnemers. Op social media worden veel berichten gedeeld van kijkers met #WIDM, een greep uit deze berichten worden besproken in het programma.

 

Deelnemers Wie Is De Mol 2020

Dankzij de houten kistjes met daarin Chinese waaiers werd bekend dat WIDM 2020 opgenomen is in China. De kandidaten van WIDM 2020 werden op verschillende momenten bekend gemaakt. De eerste werd bij LINDA.nl bekendgemaakt en is modeontwerper Claes Iversen. Cabaretier Johan Goossens werd in Tijd voor Max bekend gemaakt. In het AD maakten ze bekend dat actrice Jaike Belfor mee doet en in Ladies Night werd actrice Tina de Bruin bekend gemaakt.

 

In RTL Boulevard kregen ze de eer om iemand van het eigen team bekend te maken. Zij maakten bekend dat presentatrice en kok Miljuschka Witzenhausen mee doet. Ook acteur en jurylid van The Masked Singer Buddy Vedder kan mogelijk de mol zijn. Verder kunnen radio dj Rob Dekay en presentatrices Anita Witzier en Leonie ter Braak in het mollenboekje genoteerd worden. Als laatst de man die vooral bekend staat om zijn spectaculaire kapsel: Nathan Rutjes.

 

Net als vorig jaar, neemt oud-deelnemer Rik van de Westelaken de presentatie op zich.

 

Wie is de Mol? België

Kan je geen genoeg krijgen van Wie is de Mol? De afleverigen van Wie is de Mol? België staan ook online op NLZIET! Bijzonder aan dit seizoen WIDM België is dat de mol pas tijdens de eerste aflevering wordt gekozen en zich dus niet kan voorbereiden! De Belgische versie van De Mol is met onbekende Vlamingen, in tegenstelling tot de Nederlandse WIDM. Kijk de afleveringen lekker achter elkaar door zonder reclame. Veel kijkplezier!

 

Benieuwd naar WIDM België? Probeer NLZIET de eerste maand voor €0,01 en kijk direct!

  • Weten wie er aan het mollen was? Kijk Wie Is De Mol? terug
  • Kijk live overal waar jij wil met de app voor tablet en smartphone
  • Programma's van NPO, RTL en SBS online kijken voor maar €7,95 per maand. De eerste maand is gratis!
Over NLZIET

Meer weten of NLZIET? Kijk even bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is NLZIET?
Met NLZIET kijk je tv op jouw manier. Waar en wanneer jij maar wilt. Je hebt toegang tot het grootste online aanbod programma’s van dé Nederlandse tv-zenders. Duizenden uren kijkplezier in alle denkbare genres. Series, documentaires, drama, reality, actualiteit, talkshows en amusement. Je favoriete programma’s vind je via de zoekbalk en via de verschillende rijen op het homescherm. Bij NLZIET kijk je online live, terug en vooruit naar tv-programma's. Je kunt complete series tot een jaar terugkijken zonder reclame. Sommige series zijn zelfs te zien voordat ze op televisie zijn uitgezonden. Je kijkt in de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Overal in Nederland op je PC, laptop, smartphone, tablet of tv. De eerste maand kost €0,01, daarna betaal je € 7,95 per maand. Altijd en makkelijk opzegbaar.
Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.
Er zijn al VOD-diensten. Waarom NLZIET?
NLZIET is de enige dienst die programma's van zowel de publieke als de commerciële omroepen aanbiedt voor een vast bedrag per maand. Je hoeft niet meer te betalen om een losse aflevering terug of vooruit te kijken. Voor één vast tarief per maand ben je klaar, dat is één van de voordelen van NLZIET. Je hebt geen onverwachte kosten meer en komt dus niet meer voor verrassingen te staan. Een ander bijkomend voordeel is dat je via de zoekbalk die altijd bovenin je scherm staat, kunt zoeken in het programma-aanbod van alle zendergroepen. Je kijkt bovendien terug en vooruit zonder reclame.