Wie is de Mol gemist? Kijk terug met NLZIET

Wie is de Mol terugkijken

Heb je WIDM gemist? Geen probleem, met een abonnement op NLZIET hoef je geen enkel programma te missen. Bij NLZIET kijk je gemakkelijk programma’s live, terug en vooruit. Zo kun je Wie is de Mol terugkijken wanneer het jou uitkomt. Je kunt NLZIET de eerste maand uitproberen voor €0,01. Een maandabonnement kost €7,95. Online opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast!

Dit wist je nog niet over WIDM:

 • In 2012 stonden er drie vrouwen in de finale: Anne-Marie Jung, Hadewych Minis en Liesbeth Staats. Er is nog nooit een finale geweest met enkel mannen.
 • Sinds 2015 wordt de finale live uitgezonden van het Vondelpark in Amsterdam. En kijk je WIDM liever op een groot scherm? Sinds 2018 wordt de finale ook uitgezonden in verschillende bioscopen in Nederland.
 • Twee presentatoren waren zelf ook deelnemers en wonnen WIDM! Art Rooijakkers won in 2011 en Rik van de Westelaken won in 2015.
 • Merel Westrik was de Mol in 2019 en zorgde voor de laagste pot ooit, €10.150,-.
 • WIDM is de afgelopen jaren goed in de prijzen gevallen: in 2001 won het een Gouden Beeld voor het beste amusementsprogramma, in 2008 werd WIDM verkozen tot het beste AVRO-programma in 50 jaar, de Gouden Televizier-Ring werd in 2013 binnengesleept en in 2015 werd het TV-Beeld voor beste amusement gewonnen!
 • Als echte fan weet je dit natuurlijk al: de fans van dit programma worden molloten genoemd.

Wie ontmaskert de Mol?

Dat is iedere keer de vraag die heel veel kijkers bezighoudt. Het spel wordt in het buitenland gespeeld door tien bekende Nederlanders, steeds vijf vrouwen en vijf mannen. Ze krijgen opdrachten waarmee ze geld kunnen verdienen, opdrachten die soms niet eens zo moeilijk lijken. Maar één van de deelnemers is de Mol en probeert zoveel mogelijk geld uit de pot te houden. Door te ‘Mollen’ saboteert en bedriegt de Mol om zijn doel te bereiken. Benieuwd naar de streken van de Mol tijdens dit seizoen? Bij NLZIET kun je Wie is de Mol terugkijken wanneer het jou uitkomt!

 

Het spel: Wie is de Mol

De populariteit van het programma blijkt uit de 1,5 miljoen kijkers per aflevering. En is daarmee regelmatig het best bekeken programma van de dag. Het succes: het spannende spel dat de kandidaten spelen. Iedere week krijgen de deelnemers twee of drie opdrachten die ze zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Na de opdrachten krijgen de deelnemers een test met twintig vragen over de Mol, de laatste vraag is steeds: Wie is de Mol? De deelnemer die de test het minst goed maakt, gaat naar huis. Bij sommige opdrachten hebben de deelnemers de kans om een joker of vrijstelling te verdienen. Met een joker wordt een fout antwoord, als juist meegeteld in de test. Met de vrijstelling gaat de deelnemer zeker door naar een volgende ronde. De finale wordt gespeeld met de laatste drie overgeblevenen, twee deelnemers en de Mol. Degene die de laatste test (met 40 vragen over de Mol) het best maakt, wint het geld dat verdiend is met de opdrachten!

 

Deelnemers Wie is de Mol 2020

Ieder jaar is het een speurtocht op social media om te signaleren welke BN’ers zich gedeisd houden. Bekende Nederlanders die een tijdje niets op Instagram of YouTube hebben geplaatst, worden al snel verdacht als deelnemer aan WIDM. Ook voor WIDM 2020 zijn er weer veel BN’ers verdacht. Dit jaar werd de deelnemers wel heel bijzonder bekend gemaakt. Naar de redacties van tv-programma’s en nieuwssites werden houten kistjes met een WIDM-logo gestuurd. In deze houten kistjes zaten Chinese waaiers, op deze manier werd duidelijk dat WIDM 2020 is opgenomen in China. In Ladies Night, RTL Boulevard, Tijd voor Max en andere programma’s werden de kandidaten bekend gemaakt. Dit zijn de deelnemers van WIDM 2020:

 1. Anita Witzier, presentatrice
 2. Buddy Vedder, acteur in GTST en jurylid van The Masked Singer
 3. Claes Iversen, modeontwerper
 4. Jaike Belfor, actrice en halve finalist in De Slimste Mens
 5. Johan Goossens, cabaretier
 6. Leonie ter Braak, presentatrice
 7. Miljuska Witzenhausen, presentatrice en kok
 8. Nathan Rutjes, trainer en coach bij Sparta Rotterdam
 9. Rob Dekay, singer-songwriter
 10. Tina de Bruin, cabaretière en als actrice in onder andere Hendrik Groen en Foute Vriendinnen

 

Net als vorig jaar, neemt oud-deelnemer Rik van de Westelaken de presentatie op zich.

 

Geschiedenis

Wist je dat WIDM een Belgisch programma is? Daar werd het voor de eerste keer uitgezonden in 1999. Al snel werd het programma een hit en is het aan 47 landen verkocht! In Nederland werd het eerste seizoen uitgezonden in 1999, De naam was toen nog ‘Wie is… de Mol?’ en speelde zich af in Australië, zonder BN’ers. Pas in het vijfde seizoen werd het spel gespeeld door bekende Nederlanders.

 

Waar speelt Wie is de Mol zich af?

Het spel wordt ieder jaar in een ander land gespeeld. Seizoen 20 speelt zich af in de provincie Henan in China. Afgelopen seizoenen reisden de kandidaten af naar alle windstreken van de wereld. In 2019 ontmaskerde Sarah Chronis de Mol (Merel Westrik) in Colombia, in 2018 ontmaskerde Ruben Hein de Mol (Jan Versteegh) in Georgië en in 2017 werd de Mol (Thomas Cammaert) ontmaskerd in de Verenigde Staten door Sanne Wallis de Vries. Ben jij ook zo benieuwd wie er dit jaar met de winst vandoor gaat, en nog belangrijker: wie de Mol is van 2020?

 

Wie is de Mol gemist

Heb je een aflevering van Wie is de Mol gemist of wil je Wie is de Mol terugkijken om aanwijzingen te achterhalen? Bij NLZIET kijk je de laatste seizoenen terug, zodat je geen molactie hoeft te missen. Welk seizoen wil jij (nog eens) helemaal zien?

 

MolTalk

Ben je een echte fan en wil je weten wat er allemaal rondom de afleveringen van Wie is de Mol gebeurt? Dan kijk je naar MolTalk. Direct na afloop van de aflevering WIDM, schakel je over naar NPO 3 want hier wordt de live-nabeschouwing uitgezonden in MolTalk. Dit jaar wordt MolTalk gepresenteerd door oud-kandidaten Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen. Samen met andere oud-kandidaten en gasten wordt er gediscussieerd en gespeculeerd over de opdrachten, complotten en theorieën. Ook wordt er gekeken wat er allemaal op social media is gedeeld met #WIDM.

 

Heb je MolTalk gemist? Ook MolTalk is terug te kijken bij NLZIET. Je hoeft echt niets missen van WIDM dit seizoen!

 

Wie is de Mol 2019 en WIDM België

Kan je geen genoeg krijgen van Wie is de Mol? De voorgaande seizoenen zijn ook te zien bij NLZIET. Zo kijk je bijvoorbeeld naar Wie is de Mol 2019 in Colombia. De afleveringen van Wie is de Mol België staan ook online op NLZIET! Bijzonder aan dit seizoen WIDM België is dat de Mol pas tijdens de eerste aflevering wordt gekozen en zich dus niet kan voorbereiden! De Belgische versie van dit programma is met onbekende Vlamingen, in tegenstelling tot de Nederlandse WIDM. Kijk de afleveringen lekker achter elkaar door zonder reclame. Veel kijkplezier!

 

Zin gekregen om WIDM Nederland of België te bingen? Of heb je een aflevering van Wie is de Mol gemist? Probeer NLZIET de eerste maand voor €0,01 en kijk direct!

 • Weten wie er aan het mollen was? Kijk Wie is de Mol terug waar en wanner het jou uitkomt
 • Met NLZIET kijk je 24/7 online tv naar de 34 zenders van NPO, RTL en SBS
 • Probeer NLZIET eens een maand uit voor €0,01. Opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast
Over NLZIET

Meer weten of NLZIET? Kijk even bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is NLZIET?
Met NLZIET kijk je tv op jouw manier. Waar en wanneer jij maar wilt. Je hebt toegang tot het grootste online aanbod programma’s van dé Nederlandse tv-zenders. Duizenden uren kijkplezier in alle denkbare genres. Series, documentaires, drama, reality, actualiteit, talkshows en amusement. Je favoriete programma’s vind je via de zoekbalk en via de verschillende rijen op het homescherm. Bij NLZIET kijk je online live, terug en vooruit naar tv-programma's. Je kunt complete series tot een jaar terugkijken zonder reclame. Sommige series zijn zelfs te zien voordat ze op televisie zijn uitgezonden. Je kijkt in de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Overal in Nederland op je PC, laptop, smartphone, tablet of tv. De eerste maand kost €0,01, daarna betaal je € 7,95 per maand. Altijd en makkelijk opzegbaar.
Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.
Er zijn al VOD-diensten. Waarom NLZIET?
NLZIET is de enige dienst die programma's van zowel de publieke als de commerciële omroepen aanbiedt voor een vast bedrag per maand. Je hoeft niet meer te betalen om een losse aflevering terug of vooruit te kijken. Voor één vast tarief per maand ben je klaar, dat is één van de voordelen van NLZIET. Je hebt geen onverwachte kosten meer en komt dus niet meer voor verrassingen te staan. Een ander bijkomend voordeel is dat je via de zoekbalk die altijd bovenin je scherm staat, kunt zoeken in het programma-aanbod van alle zendergroepen. Je kijkt bovendien terug en vooruit zonder reclame.