Lingo gemist?

Kijk Lingo terug bij NLZIET

Lingo is terug! Het programma is een aantal jaar van de buis geweest, maar nu kun je weer elke werkdag genieten van je favoriete woordenspel. Heb je een uitzending van Lingo gemist? Geen probleem! Bij NLZIET kan je dezelfde avond nog de aflevering terugkijken en dan ook nog eens zonder reclame. Benieuwd? Probeer de eerste maand gratis en kijk direct!

Wist je dat:

  • Je ook oude afleveringen van Lingo terug kunt kijken bij NLZIET? De oudste uitzending is uit 2012.
  • Robert ten Brink de eerste presentator was van Lingo? Hierna kwamen François Boulangé, Nance, Lucille Werner en nu Jan Versteegh.
  • Het programma voor het eerst in 1989 werd uitgezonden in de Verenigde Staten en Canada? Het programma werd een flop en werd snel van de buis gehaald. In Nederland trok Lingo wel veel kijkers.
  • De regels in de Verenigde Staten veel strenger waren? Zo mochten de kandidaten niet zelf naar een bal graaien.
  • Lingo van 1989 tot en met 2014 te zien was bij de NPO? Vijf jaar is het niet op televisie geweest. In 2019 kwam het programma terug op SBS6.

Lingo bij SBS6

Heb jij Lingo gemist? Vanaf nu hoeft dat niet meer! Het programma heeft een paar vernieuwingen gekregen en is weer klaar voor een nieuw seizoen. Je kijkt het nu niet meer bij de NPO, maar bij SBS6. Elke werkdag om 20:00 uur gaan twee teams de strijd aan voor een mooi geld bedrag.

Lingo presentator

Met deze comeback zijn wel een paar dingen veranderd in het programma. Jan Versteegh is de nieuwe Lingo presentator. Maar hij doet het niet alleen. Hij wordt gelukkig bijgestaan door de enige echte JP. JP van Lingo was altijd al razend populair, dus een doorstart zonder hem zat er zeker niet in. Hij is nog steeds het wandelende woordenboek en spreekt de kandidaten tegen wanneer het fout is, maar staat ze ook af en toe bij. Zeker wanneer hun keuzes in twijfel worden getrokken door Jan.

Het spel

Ook in het spel zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. De 5-letterwoorden blijven natuurlijk in de hoofdrol, maar nadat een team het juiste woord geraden heeft krijgen ze de kans om een puzzelwoord te raden. Dit woord is 11, 12 of 13 letters lang en de letters staan door elkaar heen. Beide kandidaten mogen vervolgens 1 bal uit de bak grabbelen. Op die bal staat een letter die vervolgens op de juiste plek in het woord gezet wordt. Raden ze dit woord dan verdienen ze €100,-.

Naast dat op de ballen letters staan zijn er natuurlijk ook nog rode en groene ballen in het spel. Bij een rode bal krijgt het team geen kans meer om het woord te raden en gaat de beurt gelijk naar het andere team. Met een groene bal krijgen ze meteen €10 en mogen ze nog een keer graaien. Er zijn in totaal 4 groene ballen in het spel, als deze allemaal gepakt worden krijgt iedereen in het publiek €50!

De finale

Het team dat vlak voor de finale het meeste geld bij elkaar heeft gespaard mag door naar de finale. In de finale gaat het overgebleven team door met woorden raden en met elk goed geraden woord mogen ze weer grabbelen. In de finale komt de oude vertrouwde lingokaart weer in het spel. Op de ballen in de ton staan nummers waarmee ze moeten proberen Lingo te maken.

Naast de blauwe groene en rode ballen zit er in de finale ook een gouden bal bij. Deze gouden bal wil je er zeker uit halen. Hiermee win je namelijk een vakantie t.w.v. €1500,-. Er valt dus genoeg te winnen! Wil jij nou ook een keer meedoen? Meld je dan aan op https://www.sbs6.nl/programmas/lingo/.

Lingo terugkijken bij NLZIET

Het kan natuurlijk voorkomen dat je dat je een aflevering van Lingo hebt gemist. Geen probleem, want met NLZIET kijk je Lingo terug wanneer het jou uitkomt! Met de apps van NLZIET kijk je tv-programma’s live, terug en vooruit op je smartphone, tablet, laptop en televisie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse televisie. Benieuwd? Probeer NLZIET de eerste maand gratis en kijk direct. Veel kijkplezier!

  • Kijk live, terug en vooruit naar de programma's van NPO, RTL en SBS
  • Je hoeft nooit meer je favoriete programma te missen, want met de mobiele app van NLZIET heb jij alle programma's gewoon op zak
  • Iets voor jou? Probeer NLZIET de eerste maand gratis en kijk direct. Opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.