Holland's Got Talent kijk je bij NLZIET

Holland’s Got Talent gemist?

In deze talentenshow mag iedereen zijn of haar talent aan het publiek tonen. De vier juryleden van Holland’s Got Talent, Dan Karaty, Chantal Janzen, Angela Groothuizen en Paul de Leeuw, krijgen de lastige taak om tussen alle optredens echte talenten te spotten. Presentator Humberto Tan steunt de deelnemers voor en na het optreden. Voor sommige deelnemers is een afwijzing moeilijk te aanvaarden.

Over Holland's Got Talent

  • Humberto Tan nodigde the Fire uit om in mee te doen aan het dansspektakel Let's Dance in de Amsterdamse Ziggo Dome
  • De hoofdprijs in naast de eeuwige roem en veel boekingen, een geldbedrag van €25.000
  • Presentator Jonny de Mol verkleedde zich als oud mannetje om zo undercover mee te doen aan Holland's Got Talent

Van auditie naar liveshows

Ieder seizoen melden duizenden acts zich aan die denken dat zij HGT denken te winnen. Maar voordat de titel in de wacht gesleept kan worden, dienen alle acts auditie te doen. Natuurlijk kunnen niet alle acts door naar de halve finale, de meesten vallen direct af. Een aantal is goed genoeg om in aanmerking te komen voor de volgende ronde, maar is nergens zeker van. Slechts vijf audities van de talentenshow krijgen een golden ticket en mogen direct door naar de halve finale. In de halve finales strijden de deelnemers in groepjes om een van de tien finaleplaatsen. Uiteindelijk wint een van de acts de finale!

Audities

Tijdens de audities worden alle optredens beoordeeld door de jury. Vindt een jurylid een optreden helemaal niks, dan wordt met een druk op de rode knop een rood kruis verlicht. Ieder jurylid kan het kruis activeren. Heeft een kandidaat vier rode kruizen, dan moet de kandidaat het optreden stoppen en het podium verlaten. Het avontuur is voor hen afgelopen. Is dit niet het geval, dan mag de kandidaat de auditie van drie minuten afronden en wordt de act door de jury beoordeeld en beslist of de kandidaat eventueel door is naar de halve finale. Na alle audities worden de acts voor de halve finales geselecteerd.

 

Er is ook een gouden knop, met een druk op deze knop krijgt de act een golden ticket en is daarmee direct door naar de halve finale. Alle juryleden en de presentator mogen ieder één keer op deze knop drukken om een kandidaat direct door te laten gaan.

Liveshows

Vanaf de halve finales treden de deelnemers live op. Uiteraard zal het optreden nog beter en spectaculairder moeten zijn om door te gaan naar de finales. Ook in deze ronde kan ieder jurylid het rode kruis inzetten. Nadat drie kandidaten hun kunsten hebben laten zien, wordt door de jury besloten wie er doorgaat naar de finale. En die keuze is niet altijd even gemakkelijk. Per halve finale zijn er negen acts en gaan er maar drie door. Na de drie halve finales mag het publiek de tiende finalist kiezen.

In de laatste liveshow strijden de tien finalisten om de felbegeerde titel en een geldprijs. En nu ligt hun lot niet in de handen van de jury maar mogen de kijker beslissen wie de winnaar is.

Seizoenen

Al sinds 2008 is talentenjacht op tv. De eerste twee seizoen waren te zien bij SBS en werden gepresenteerd door Gerard Joling. Later is de populaire talentenjacht verhuisd naar RTL en werd voordat Johnny de Mol het programma ging presenteren in 2016, gepresenteerd door Robert ten Brink.

Holland’s Got Talent 2016

Na seizoen zeven (2014)  gaf Gordon aan te stoppen, RTL besloot daarop voorlopig te stoppen met de talentenjacht. Beide bedachten zich en een jaar later was er een nieuw seizoen: HGT 2016.

Holland’s Got Talent 2017

In seizoen negen in 2017 werd de dansgroep ‘The Fire’ in de halve finale naar huis gestuurd, maar met een Wildcard kwamen ze, na stemmen van het publiek, terug in de finale en wonnen het negende seizoen van HGT! Met recht een publiekslieveling. In 2018 is er geen seizoen uitgezonden van HGT.

Holland’s Got Talent 2019

Better get your act together, want in 2019 is het tiende seizoen van start gegaan! Dit jubileumseizoen start met verrassende acts, een nieuwe presentator en een nieuw jurylid. De talentenvijver in Nederland is nog lang niet leeg gevist!

Jury

De invulling van de jury is in de tijd ook veranderd, de eerste twee seizoen bestond deze uit Henkjan Smit, Robert Ronday en Patricia Paay. Henkjan en Robert maakte in het derde seizoen plaats voor Gordon en Dan Karaty. Na het vijfde seizoen is Patricia Paay gestopt en heeft Chantal Janzen haar plaats in de jury van de talentenshow overgenomen. Sinds seizoen acht bestaat de jury uit vier leden, Angela Groothuizen zit sindsdien achter het vierde kruis. In seizoen tien is Gordon vervangen door Paul de Leeuw.

 

Heb je Holland’s Got Talent bij RTL4 gemist of wil je alle afleveringen terugkijken? Probeer NLZIET één maand voor €0,01 en kijk direct!

Meer over NLZIET

Wil je meer weten over de voordelen van online tv-kijken? Kijk bij de veelgestelde vragen of lees meer over NLZIET.

Wat is NLZIET?
Met NLZIET kijk je tv op jouw manier. Waar en wanneer jij maar wilt. Je hebt toegang tot het grootste online aanbod programma’s van dé Nederlandse tv-zenders. Duizenden uren kijkplezier in alle denkbare genres. Series, documentaires, drama, reality, actualiteit, talkshows en amusement. Je favoriete programma’s vind je via de zoekbalk en via de verschillende rijen op het homescherm. Bij NLZIET kijk je online live, terug en vooruit naar tv-programma's. Je kunt complete series tot een jaar terugkijken zonder reclame. Sommige series zijn zelfs te zien voordat ze op televisie zijn uitgezonden. Je kijkt in de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Overal in Nederland op je PC, laptop, smartphone, tablet of tv. De eerste maand kost €0,01, daarna betaal je € 7,95 per maand. Altijd en makkelijk opzegbaar.
Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.
Er zijn al VOD-diensten. Waarom NLZIET?
NLZIET is de enige dienst die programma's van zowel de publieke als de commerciële omroepen aanbiedt voor een vast bedrag per maand. Je hoeft niet meer te betalen om een losse aflevering terug of vooruit te kijken. Voor één vast tarief per maand ben je klaar, dat is één van de voordelen van NLZIET. Je hebt geen onverwachte kosten meer en komt dus niet meer voor verrassingen te staan. Een ander bijkomend voordeel is dat je via de zoekbalk die altijd bovenin je scherm staat, kunt zoeken in het programma-aanbod van alle zendergroepen. Je kijkt bovendien terug en vooruit zonder reclame.
  • Kijk alle afleveringen van het afgelopen seizoen zonder reclame terug.
  • Naast uitzending gemist biedt NLZIET ook live-tv en van sommige programma's ook vooruitkijken.
  • Met een abonnement kijk je naar de programma's van de grootste Nederlandse zender, voor maar €7,95 per maand. Probeer NLZIET één maand voor €0,01.
De leukste RTL-programma's kijk je bij NLZIET
De Nederlandse dramaserie heeft een ijzersterke cast met Angela Schijf, Peter Paul Muller en Roeland Fernhout. Angela Schijf schittert als Meisje van Plezier.
Zin in een avondje lachen? Dan zit je goed bij de Foute Vriendinnen!
Al jaren is Expeditie Robinson te zien op televisie en is de strijd om de Robinsontitel echt een hoogtepunt van het televisieseizoen.