Het Sinterklaasjournaal gemist

Alle afleveringen van Het Sinterklaasjournaal terugkijken

Elk jaar is het weer spannend of Sinterklaas wel veilig in het land aankomt. Wat komt hij onderweg allemaal tegen en kunnen ze dit wel oplossen?  De avonturen van Sinterklaas en de Pieten  worden op de voet gevolgd door Het Sinterklaasjournaal. Weet jij nog niet wat er is gebeurd omdat je Het Sinterklaasjournaal  gemist hebt? Kijk dan snel alle afleveringen terug om op de hoogte te blijven van het laatste Sint nieuws. Je kunt via de app op de iPad of tablet terugkrijgen. Liever op groot scherm kijken? Kijk dan op je smart tv, Android TV of Apple TV.

Dit wist je nog niet over Het Sinterklaasjournaal:

 • Wist je dat je online ook echte Het Sinterklaasjournaal-spelletjes kan doen? Je kunt hier kleurplaten downloaden en uitprinten, maar ook spelletjes doen zoals de schoorsteenrace.
 • Wist je dat er al meer dan 400 afleveringen van Het Sinterklaasjournaal zijn uitgezonden?
 • Wist je dat Sinterklaas sinds 2019 een nieuw paard heeft? Deze heet Ozosnel.

Het Sinterklaasjournaal 2019

Elk jaar in november denken we terug aan hoe enorm we Het Sinterklaasjournaal gemist hebben afgelopen maanden. Elk jaar is het weer spannend of het allemaal wel goed gaat. Ook Het Sinterklaasjournaal 2019 zit weer bomvol spanning en avonturen. Zorgen de Pieten weer voor problemen? Of is er een buitenstaander die het feest wilt verpesten?

 

Dieuwertje Blok zorgt voor de presentatie van het journaal en wordt daarbij ondersteund door een aantal verslaggevers. Zo doet Jeroen Kramer sinds 2007 het verslag van de intocht. Fenna Ramos en Rachel Rosier doen verslag in de andere afleveringen. Zo gaan zij bij iedereen langs die ook maar iets met Sinterklaas te maken heeft.

 

Het programma bestaat meestal uit drie hoofdonderwerpen. Allereerst worden fragmenten uit Nederland of vanaf de Pietenboot getoond. Daarnaast is er altijd het korte nieuws. Hierin worden minder belangrijke korte onderwerpen behandeld. Net als elk ander journaal heeft het Sinterklaasjournaal een weerbericht: Het Pietenweer.

 

Dieuwertje Blok

Naast de Sint en de Pieten kan er nog iemand niet ontbreken: Dieuwertje Blok. Zij presenteert het programma al sinds de eerste aflevering in 2001. Ze heeft al 18 jaar geen aflevering van Het Sinterklaasjournaal gemist en dat zijn er inmiddels al honderden. Ze won in 2013 een Gouden Stuiver in de categorie ‘Beste Kinderprogramma’ met Het Sinterklaasjournaal.

 

De Pieten en de Sint

De Sinterklaas wordt al sinds 2011 gespeeld door Stefan de Walle. Daarnaast komen ook een aantal vaste Pieten terug. Er zijn door de jaren heen een hoop verschillende pieten geweest. De vaste pieten van Het Sinterklaasjournaal 2019 zijn:

 • Hoofdpiet – Niels van der Laan
 • Wellespiet – Dick van den Toorn
 • Boekpiet – Marc Nochem
 • Reservepiet – Pim Muda
 • Vergeetpiet – John Jones
 • Stafpiet – Martijn Hillenius
 • Mallepietje – Owen Schumacher
 • Nieuwe piet – Sarah Bannier
 • Proefpiet – Leon van der Zanden
 • Kookpiet – Guido Weijers
 • Paardenpiet – Frederik Brom
 • Piet de smeerpoets – Han Oldigs
 • Oepsiepiet – Desi van Doeveren

 

Nu direct Het Sinterklaasjournaal terugkijken? Probeer de eerste maand voor €0,01 en kijk direct. Veel kijkplezier!

 • Kijk naar de programma's van NPO Plus, RTL XL en KIJK in één app
 • Je favoriete programma's live, terug en vooruitkijken waar en wanneer het jou uitkomt
 • Probeer NLZIET eens een maand voor €0,01. Online opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.