Onschuldig?! vooruitkijken

Presentator Peter van der Vorst volgt in dit nieuwe programma vijf mensen die vermoedelijk onterecht zijn veroordeeld. Zij worden bijgestaan door twee strafpleiters die samen met hen de strijd aan gaan om hun recht te halen. Heel interessant om eens mee te kunnen kijken in het leven van de veroordeelden en de strafpleiters. Ben je nieuwsgierig geworden? Start nu een gratis maand bij NLZIET en je kunt gelijk de volgende uitzending van Onschuldig?! vooruitkijken. En heb je de vorige afleveringen Onschuldig?! gemist, dan kun je deze natuurlijk ook terugkijken.

Lucia de Berk

Gevangenissen zitten vol mensen die zeggen dat ze onschuldig zijn, maar in sommige gevallen is dit ook echt zo en is er sprake van een rechterlijke dwaling. Het bekendste voorbeeld is dat van verpleegster Lucia de Berk. Zij zat zeven jaar onterecht vast voor een meervoudige moord en is uiteindelijk vrijgesproken omdat de moorden niet bewezen konden worden. Peter volgt meerdere van dit soort gevallen en laat de kijker zien wat zo’n onterechte veroordeling voor moord of doodslag doet met iemand in het dagelijks leven. Benieuwd? Je kunt de volgende Onschuldig?! vooruitkijken en hoeft niet meer te wachten tot komende dinsdag.

 

De gevolgen van een onterechte veroordeling

In Onschuldig?! kijkt Peter van der Vorst drie jaar lang achter de schermen mee bij het Innocence Project. Dit project wordt geleid door de Amsterdamse strafpleiters meesters Geert Jan Knoops en Carry Knoops. Zij gooien alles in de strijd om hun recht te halen en onschuldige veroordeelden hun gelijk te laten halen. Het leven van de veroordeelden wordt letterlijk op zijn kop gezet. Zij krijgen te maken met een stressstoornis, verliezen vrienden en familie en kunnen vaak geen baan krijgen omdat ze het stempel ‘moordenaar’ hebben gekregen.

 

De butlermoord

In de eerste aflevering zie je het verhaal van Dick van Leeuwarden. Hij werd veroordeeld tot twaalf jaar cel in de zaak ‘de butlermoord’ op Dorothea van Wylick. Op basis van een stukje dat bewaard is, is te zien dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. De advocaten doen hun uiterste best om te zorgen dat Van Leeuwarden wordt vrijgesproken.

 

Nu alvast benieuwd naar de volgende aflevering? Start een gratis maand bij NLZIET en je kunt gelijk een aflevering Onschuldig?! vooruitkijken.

NLZIET is een samenwerking van de NPO, RTL en SBS. Met de NLZIET app kijk je live, terug en soms zelfs vooruit naar jouw favoriete programma’s waar en wanneer jij wilt! Dit zijn de voordelen van NLZIET:

  • Terug, vooruit en live tv-kijken naar 12 zenders van de grote Nederlandse omroepen
  • Meer dan 50.000 beschikbare programma’s
  • Eén abonnement voor alle programma’s van NPO, RTL en SBS