Peking Express gemist

Het meest reislustige programma van de Nederlandse televisie is terug! Heb jij Peking Express gemist? Met NLZIET kijk je jouw favoriete programma’s terug wanneer jij wilt. Wat extra fijn is, je kunt Peking Express terugkijken zonder reclame! Ongestoord genieten van alle mooie programma’s die de Nederlandse televisie te bieden heeft.

Liftend de wereld over
Deze landen en steden zijn allemaal al aan bod gekomen in de afgelopen seizoenen Peking Express:

  • 2004: Moskou - Peking
  • 2005: Peking - Bombay
  • 2006: Rach Soi - Lhasa
  • 2006: Gangotri - Cochin
  • 2007: Rio de Janeiro - Lima
  • 2008: Mexico-Stad - Caracas
  • 2017: Vietnam, Cambodja, Laos

Terug van weggeweest was Peking Express in 2017 eindelijk weer te zien op de Nederlandse televisie. Na een stop van negen jaar kon er weer gekeken worden naar deze avontuurlijke race. In het spel gaan zes duo’s de strijd met elkaar aan en proberen zij als duo eerste aan te komen op de afgesproken plek. De duo’s krijgen beperkt budget en moeten zich veelal liftend zien te verplaatsen naar de volgende etappe. Zij moeten rondkomen en onderdak zien te vinden voor maar 1 euro per dag! En dit alles gebeurt in hoog tempo, want wie als laatst aankomt, wordt geëlimineerd en mag niet meer meedoen aan het spel. Alleen het duo dat snel, sterk en slim is, maakt kans op de prijzenpot en wint het spel!

 

Naar huis met de prijzenpot

Tijdens de etappes kunnen de duo’s voorsprong in het spel of amuletten winnen. Door opdrachten uit te voeren in het land kunnen de prijzen gewonnen worden. Het koppel wat het spel uiteindelijk wint en als eerste op de eindbestemming aankomt, wint een geldbedrag. Dit geldbedrag hangt af van het aantal gewonnen amuletten. De amuletten zijn aan het einde van de reis elk €10.000,- euro waard! Het amulet moet natuurlijk wel goed opgeborgen worden.. Dit koppel is hun derde amulet ter waarde van 2500 euro kwijtgeraakt!

 

Smaakt dit naar meer, of je heb je deze aflevering van Peking Express gemist? Start gratis een proefabonnement en kijk alle afleveringen lekker terug.

Peking Express Journaal

Echte fans konden op de hoogte blijven van Peking Express 2017 door het Peking Express Journaal wat te zien was in de aanloop naar de eerste aflevering. Presentator Rik van de Westelaken stelt de deelnemers voor en legt de spelregels uit. Ook krijgen de kijkers een vooruitblik op het komende seizoen.

 

Van Peking naar Zuidoost-Azië

Het eerste seizoen begon in 2004 en startte in Moskou. Zoals de naam van het programma al doet vermoeden, ging de reis destijds naar Peking. Het avontuur startte in Rusland, via de Oeral, Siberië, door Mongolië en ten slotte China. Deze gebieden staan niet bekend om de westerse gemakken zoals wij dat kennen. Het eerste seizoen werd gepresenteerd door Ernst-Paul Hasselbach die toen ook Expeditie Robinson presenteerde.

 

Met wie zou jij het aandurven om liftend door verre landen te reizen?

NLZIET is een samenwerking van de NPO, RTL en SBS. Kijk live, terug en soms zelfs vooruit naar series, documentaires, drama, reality, actualiteit, talkshows en amusement van grootste Nederlandse zenders. Er is altijd wat te kiezen voor jong en oud.

  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
  • Kijk tot wel 365 dagen terug, sommige programma's vooruit, en 24/7 live naar 12 zenders
  • De eerste maand is gratis, probeer het eens. En wil je even niet meer kijken? Start en stop het abonnement wanneer jij wilt