RTL Nieuws live kijken

Live vanuit Hilversum

Vanuit studio 9 op het Mediapark in Hilversum wordt meerdere keren per dag het RTL Nieuws uitgezonden. Op werkdagen zijn er naast de avond bulletins ook ‘s morgens en ‘s middags uitzendingen. Wil je graag zelf bepalen waar en wanneer je het nieuws op RTL4 kijkt. Dan is NLZIET iets voor jou!

Weetjes

  • 1995 werd het RTL4 Nieuws het RTL Nieuws
  • Ieder bulletin heeft zijn eigen leader
  • Het nieuws van 19:30 uur is met 20 minuten het langst
  • De late uitzending sluit af met een luchtig onderwerp, welk de volgende ochtend ook in het Ontbijtnieuws aan bod komt.

RTL Nieuws

De RTL Nieuwsgroep houdt de kijker op de hoogte van wat er speelt in binnen- en buitenland. Samen met Editie NL, RTL Weer & Verkeer, RTL Z en buienradar maakt het RTL Nieuws deel uit van deze groep.

 

Iedere werkdag wordt tussen 6:30 uur tot 9:00 uur het Ontbijtnieuws uitgezonden.Ieder half uur is er een live uitzending, tussen die uitzendingen door wordt deze herhaald. Om vier uur ‘s middag is er op werkdagen een uitzending. Dagelijk wordt het RTL Nieuws om 18:00 uur, 19:30 uur en rond 23:40 uur live uitgezonden.

 

Iedere uitzending begint met de belangrijkste hoogtepunten van het nieuws van die dag. Afhankelijk van het tijdstip worden er meer of minder onderwerpen behandeld. Een bulletin sluit altijd af met het weer.

 

Het half acht nieuws is het langst en wordt door twee presentatoren gepresenteerd. De presentatie duo’s wisselen elkaar om de week af, de ene week  Pepijn Crone/Peter van Zadelhoff & Daphne Lammers en de andere week Antoin Peeters & Merel Westrik. Omdat de uitzending wat langer duurt is er regelmatig tijd om een gesprek te voeren met een verslaggever ter plaatse. Op zondag wordt er een weekoverzicht opgenomen in het RTL Nieuws.

 

In het late nieuws wordt er gekeken naar het laatste nieuws van die avond, maar ook worden er belangrijke onderwerpen van eerder op die dag behandeld. Het nieuws wordt afgesloten met een luchtig onderwerp, dat op werkdagen de dag daarna ook terug te zien is in het ontbijtnieuws.

 

Ontbijtnieuws

De eerste uitzending van het nieuws op RTL was in 1989, toen nog het Veronique Nieuws. Toen al presenteerde Jan de Hoop iedere ochtend het Ontbijtnieuws. Ieder half uur wordt de ochtend versie van het RTL Nieuws live uitgezonden. Nu wordt tussen die live uitzendingen het ontbijtnieuws herhaald. Dat was niet altijd zo, in de beginjaren was het Ontbijtnieuws onderdeel van de Veronique Ontbijtshow.

 

Het Ontbijtnieuws combineert hoofdpunten uit het nieuws met lichte onderwerpen. Zo is er regelmatig dierennieuws te zien. Maar ook worden de belangrijkste artikelen uit landelijke dagbladen doorgenomen en sluit het bulletin af met RTL Weer & Verkeer. In de zomer krijgt de kijker een update van het vakantieweer in populaire Europese vakantielanden en in de winter de sneeuwhoogtes van de skigebieden.

 

Presentatoren

De bekendste presentator is Jan de Hoop, vanaf het begin presenteert hij het Ontbijtnieuws. Iconisch zijn zijn truien met bijpassende mokken! Naast Jan de hoop is Sanne Staarink regelmatig te zien als nieuwslezeres in de ochtend.

 

Op de dag wisselen de presentatoren elkaar af. Om half acht in duo’s. Door de weeks zijn Pepijn Crone, Daphne Lammers, Antoin Peeters, Merel Westrik en Peter van Zadelhoff de nieuwslezers van het RTL Nieuws. Op zondag wisselen Jetske Schrijver en Meike de Jong elkaar af.

  • Naast programma’s van RTL zijn er ook, programma’s van NPO en SBS
  • Kijk live, terug en soms zelf vooruit
  • Bepaal zelf hoe je kijkt op je tv, computer, tablet of smartphone