Vanaf april kijk je in de hele EU naar NLZIET

Ook op vakantie kijk je naar NLZIET!

 

Vanaf april neem jij je favoriete tv-programma’s en series gewoon mee op vakantie! Vanaf 1 april vervalt namelijk het zogenoemde ‘geoblock’ binnen de EU, dan wordt het mogelijk de programma’s van NLZIET ook te kijken buiten Nederland.

 

Tot op heden waren door geoblocking veel programma’s van Nederlandse zenders niet online in het buitenland te bekijken. Vorig jaar werden door de Europese Commissie ook al de roamingkosten afgeschaft, waardoor mobiel internetgebruik in het buitenland explosief is gestegen. Daarnaast nemen de mogelijkheden om in het buitenland gebruik te maken van wifi alleen maar toe. Hierdoor zal het kijken naar online televisie ook in het buitenland een enorme vlucht gaan nemen. Nederlandse televisieprogramma’s worden nu online toegankelijk voor vakantiegangers, pensionado’s, expats en Nederlandse emigranten door via de smartphone, tablet en connected-tv te kijken. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn.

 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat zo’n half miljoen Nederlanders elders in Europa wonen. Daarnaast kent Nederland ook veel vakantiegangers. In totaal werden er in 2016 bijna 18 miljoen vakanties in het buitenland geboekt. In het hoogseizoen gaan bijna 10 miljoen Nederlanders op vakantie. Een deel daarvan kiest voor een vakantie in eigen land en 6,7 miljoen voor het buitenland, waarbij Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië de meest bezochte bestemmingen zijn. Nederlanders kunnen straks ook op vakantie al hun favoriete series en programma’s blijven kijken.

 

Dus ga je binnenkort op vakantie? Met NLZIET hoef je niets meer te missen van de Nederlandse televisie, veel kijkplezier!