Het NOS journaal live kijken waar jij wilt

NOS Journaal live online kijken

Wil jij altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Bij NLZIET kun je het NOS journaal live kijken op je smartphone, laptop op televisie. Zo mis jij nooit meer iets. Naast het NOS journaal live kijken, kun je bij NLZIET het nieuws ook terugkijken wanneer het jou uitkomt.

NOS jubileum

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) is een samenwerking die is ontstaan in 1969 uit de Nederlandse Televisie Stichting (NTS) en de Nederlandse Radio Unie (NRU). Het NOS journaal vierde in 2016 haar zestigste verjaardag. Op 5 januari 1956 is het eerste NTS-journaal uitgezonden, later werd dit het NOS journaal. Zestig jaar lang het NOS nieuws live uitzenden gaat niet altijd vlekkeloos, er kan vanalles mis gaan. Heb jij wel eens live op televisie een blooper zien gebeuren?

 

 

Het acht uur journaal is al jaren het beste bekeken nieuwsprogramma van de NOS. Ter ere van de zestigste verjaardag van journaal, kregen de kijkers van het journaal gelijktijdig aan de uitzending een exclusieve blik achter de schermen. Nog nooit eerder is op televisie uitgezonden wat er op de redactie, op de nieuwsvloer en achter de camera’s gebeurt tijdens, voor en na het journaal.

 

 

NOS Jeugdjournaal

Op de dag dat het NOS Journaal 25 jaar bestond, werd het eerste NOS Jeugdjournaal uitgezonden. Het Jeugdjournaal richt zich op kinderen van 9 tot en met 12 jaar oud. Eerst was het Jeugdjournaal drie keer per week te zien, later op alle dagen van week. Nederland was één van de eerste landen waar een journaal speciaal voor kinderen werd uitgezonden, alleen in Groot-Brittannië bestond dit al. Inmiddels is er ruim in ruim dertig landen een journaal voor kinderen te zien op televisie.

Zomercolumns

Zeven zomers lang heeft de NOS zomercolumns gemaakt en uitgezonden op televisie. In deze zomercolumns werden luchtige onderwerpen besproken. In de zomer is er meestal niet veel nieuws, daarom bespreken de correspondenten in andere landen onderwerpen waar ze anders niet aan toe komen. De redactie van de NOS heeft in 2017 besloten om te stoppen met de zomercolumns. De reden hiervoor is  dat de hoofdredacteur denkt dat alle onderwerpen in zeven jaar aan bod zijn gekomen, het wordt tijd voor een nieuwe vorm.

Koffie, een koekje en het acht uur journaal

Voor velen zal het herkenbaar zijn in de opvoeding. Om 20.00 uur ‘s avonds zit je vader of moeder klaar met een kopje koffie en een koekje om het NOS journaal live te kijken. Hoeveel van deze NOS journaal leaders herken jij?

 

 

Tegenwoordig kun je zelf kiezen hoe en wanneer je het nieuws volgt. Bij NLZIET kun je het NOS nieuws live, maar ook terugkijken. Jij hoeft dus niet meer om 20.00 uur op de bank klaar te zitten met een kopje koffie, maar kunt gewoon naar het nieuws kijken wanneer het jou uitkomt.

Wil je nu gelijk de mogelijkheid hebben om het NOS journaal live te zien? Start nu gratis een maand bij NLZIET.

  • Eén abonnement voor alle programma’s van NPO, RTL en SBS. Live, uitzending gemist en soms zelfs programma's vooruitkijken!
  • Kijken in live, terug en vooruit in HD kwaliteit.
  • Maak programma's favoriet en krijg een melding wanneer er een nieuwe aflevering is.