Wat kijk jij deze zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent: komkommertijd! Maar wees niet bang, er is nog genoeg te zien op televisie de komende weken. Welk programma ga jij volgen?

 

Het Spaanse Dorp: Polopos

Vijf Nederlandse koppels gooien hun levens volledig om en zetten alles op alles om een bestaan op te bouwen aan de Costa Tropical. Het schilderachtige dorpje Polopos kampt met grote leegloop en de burgemeester wil voorkomen dat het dorp op termijn helemaal verdwijnt. Kijk dagelijks vanaf 1 juli op RTL 4.

 

Klinkt smakelijk

Een overheerlijk familierecept, een eigen specialiteit of gewoon één ultiem gerecht; iedere thuiskok heeft wel een ‘signature dish’ waar familieleden en vrienden watertandend voor aan tafel komen zitten. Nicolette van Dam presenteert dit nieuwe kookprogramma vanaf 1 juli om 18.00u op SBS6.

 

Secret life of the zoo

In de documentairereeks Secret Life of the Zoo krijgen kijkers een unieke blik achter de schermen van de populairste dierentuin van Engeland: Chester Zoo. Van geboortes tot sterfgevallen, maar ook nieuwe liefdes en verhuizingen. Vanaf 2 juli te zien op SBS6.

 

Tour du Jour

Bart Nolles voorziet kijkers van het laatste nieuws over de belangrijkste wielerronde van het jaar: De Tour de France. Naast vaste tafelgenoot Michael Boogerd schuiven iedere dag twee verschillende gasten aan om hun mening over de etappe van de dag te geven. Filemon Wesselink neemt de kijker mee achter de schermen en verzorgt interviews, rubrieken en achtergrondreportages. Dagelijks te zien op RTL 7 vanaf 6 juli.

 

Shirtje ruilen

Frank Evenblij gaat langs bij profvoetballers en oud-profvoetballers die bijzondere en nostalgische verhalen vertellen over de voetbalshirts die ze hebben geruild tijdens hun carrière. Achter elk geruild shirt gaat een prachtig verhaal schuil. De eerste aflevering van het derde seizoen wordt afgetrapt door Matthijs de Ligt en Ronald Koeman. Kijk vanaf 6 juli naar RTL 7.

 

Ik weet er alles van!

In deze dagelijkse quiz staan de hele week zes dezelfde kandidaten centraal, ieder met een eigen specialisme. Dat varieert van idioot veel kennis over Disney, het Eurovisie Songfestival, kaas, voetbal of superhelden. Wie casht zijn kennis op het juiste moment en gaat naar huis met een groot geldbedrag? Kijk dit nieuwe programma vanaf 8 juli dagelijks op RTL 4.

 

Beat the box

Dit oer-Hollandse spelletjesprogramma geeft een sympathiek kijkje in de woonkamers van spelletjesfanaten. In Beat the Box gaan de teams aan hun huiskamertafels fanatiek aan de slag met opdrachten uit een goed gevulde spellendoos. Kijk iedere maandag vanaf 8 juli naar SBS6.

 

Helden van het Máxima

Ieder jaar horen 600 kinderen in Nederland dat ze kanker hebben. Voor die kinderen is een gloednieuw ziekenhuis gebouwd. Dit tv-drieluik volgt een jaar lang medewerkers van het Prinses Máxima Centrum, van verpleegkundige tot directeur. Kijk op 11 juli naar het eerste deel op NPO 1.

 

Operatie beveiliging

Hoe beveilig je een festival als Lowlands waar ruim 60.000 mensen op afkomen? Hoe voorkom je escalatie wanneer een te groot aantal bezoekers zich in een kleine binnenstad manifesteert tijdens Pride Amsterdam? Operatie Beveiliging volgt verschillende beveiligers tijdens hun werk en geeft een unieke kijk achter de schermen. Vanaf 18 juli te zien op SBS6.

 

We zijn er bijna!

Martine van Os reist mee met reislustige vijftigplussers. Onder deskundige begeleiding verkennen zij nieuwe gebieden. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Dit jaar reist de groep vijf weken door de Balkan. Kijk vanaf 22 juli naar NPO 1.

 

Trouwen in het buitenland

Vijf verliefde koppels worden gevolgd in de weg naar de mooiste dag van hun leven. Ze laten zien dat trouwen in het buitenland tegenwoordig niet meer alleen voor the rich and famous is en organiseren hun sprookjeshuwelijk helemaal zelf. Kijk vanaf 22 juli naar SBS6.

 

Zomergasten

De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. Op 28 juli is de eerste uitzending te zien op NPO 2.

 

Veel kijkplezier!