NOS journaal gemist? Kijk terug met NLZIET

Bulletin van het NOS Journaal terugkijken

Het journaal wordt dagelijks meerdere keren op NPO 1 en NPO 2 uitgezonden. In de bulletins word je op de hoogte gebracht van het laatste nieuws in binnen- en buitenland weer en het verkeer. De uitzending van acht uur wordt doorgaans het best bekeken. Heb je een uitzending van het NOS Journaal gemist? Bij NLZIET kun je de bulletins tot een jaar terugkijken, zonder reclame.

Weetjes over het NOS Journaal

 • Met ruim 600 medewerkers is de NOS de grootste journalistieke organisatie van het land.
 • Voor de opnames wordt gebruik gemaakt van twee studio’s op het Media Park in Hilversum.
 • Het politieke nieuws komt van de Haagse redactie.
 • Vier keer was er geen uitzending vanwege een staking, op 29 januari 2015 werd er geen Acht Uur Journaal uitgezonden doordat een gewapende indringer de zendtijd eiste.

Het NOS Journaal gemist? Kijk terug met NLZIET

Op werkdagen zijn er meerdere uitzendingen te zien. ‘s Morgen van 7.00 uur tot 9.00 uur is er om het half uur een uitzending waarin je in tien minuten op de hoogte wordt gebracht van het laatste nieuws, het belangrijkste nieuws van de voorgaande avond, sport en het weer. De uitzendingen tussen 10.00 uur en 11.15 uur zijn 5 minuten langer, er wordt meer tijd besteed aan reportages of er wordt een gesprek gevoerd met de verslaggever. Om 12.00 uur en 15.00 uur schuift er een presentator uit een regio aan die de uitzending aanvult met regionaal nieuws. Om 13.00 uur is er een sportblok welke verzorgd wordt door een presentator van NOS Sport. Om 18.00 uur is er een reguliere uitzending. Om 20.00 uur is de uitzending extra lang waarbij de onderwerpen uitgebreider worden behandeld dan in de uitzending van 18.00 uur. Het bulletin van 20.00 uur is er zeven dagen per week.

 

In het weekend zijn er minder bulletins dan op werkdagen. Op zaterdag is de eerste uitzending om 13.00 uur en op zondag om 12.00 uur. Daarnaast is er om 17.00 uur nog een kort bulletin. Wanneer er belangrijk nieuws is zendt de NOS extra uitzendingen uit. Wil je een uitzending terugkijken omdat je het NOS Journaal gemist hebt? Bij NLZIET kijk je deze reclamevrij terug.

 

Over het NOS Journaal

De voorloper is het NTS Journaal dat op 5 januari 1956 voor het eerst wordt uitgezonden. In 1969 ontstaat de NOS uit een fusie. Door de jaren heen verandert er het een en ander bij het  NOS Journaal.

 • In het eerste jaar was er nog geen nieuwslezer, deze kwam in 1957. De eerste presentatrice kwam in 1965.
 • Op 6 januari 1973 verruilden de presentatoren de papieren briefjes voor de autocue.
 • In 1985 werd de duopresentatie ingevoerd maar dit hield geen stand en werd weer afgeschaft.
 • Het 50-jarig bestaan in 2006 en het 60-jarige jubileum werden gevierd met oud-nieuwslezers die overdag voor deze speciale gelegenheid een bulletin presenteerden.
 • De leader verandert regelmatig, zo is in het onderstaande filmpje te zien en te horen welke veranderingen de leader tussen 1956 en 2005 heeft doorgemaakt.

Bekijk NOS Journaal zonder reclame

Op je tablet of mobiel even snel het NOS Journaal terugkijken zonder reclame, doe je bij NLZIET. Je kunt uitzendingen tot een jaar terugkijken. Daarnaast kijk je nog veel meer programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK reclamevrij terug bij NLZIET. Voor maar €7,95 kijk je onbeperkt programma’s terug.

 • Uitzending gemist? Geen probleem, kijk terug wanneer het jou uitkomt.
 • Live, terug en vooruitkijken voor een vast bedrag per maand.
 • Bepaal zelf wanneer je kijkt. Thuis op je smart tv of onderweg met de app voor smartphone en tablet.
Meer weten over NLZIET?

Wil je graag meer weten over NLZIET voordat je het NOS Journaal gaat kijken? Ga naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.