Ik hou van Holland

Ik hou van Holland gemist? Kijk gemakkelijk terug bij NLZIET!

Hét zaterdagavond programma voor het hele gezin, is terug! Het programma waar Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade met hun team strijden voor de winst. Heb jij een nieuwe aflevering van Ik hou van Holland gemist? Bij NLZIET kan je alle afleveringen terugkijken zonder reclame. Zo kijk je waar en wanneer je wilt naar je favoriete tv-programma’s. Probeer nu de eerste maand gratis.

Wist je dat:

 • Jeroen en Linda als enige al vanaf het begin bij het programma zijn?
 • Ik hou van Holland z’n eigen bordspel heeft?
 • 13 landen hun eigen versie van Ik hou van Holland hebben?
 • De Sinterklaas uitzending in 2010 drie miljoen kijkers had?
 • In 2020 gebarentolk Mirjam Stolk en Orgel Joke ook een rol krijgen in het programma?

Ik hou van Holland naar SBS6

Ik hou van Holland is niet meer te zien op RTL 4, maar is verhuisd naar SBS6. Het programma van de oer-Hollandse spelletjes verandert niet. De presentatrice Linda de Mol, presenteerde Oh, Wat Een Jaar, en ook de twee oude vertrouwde teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge (o.a. bekend van Smeris) en Leo Alkemade (o.a. bekend van Expeditie Robinson) zijn meeverhuisd naar SBS6. Het belooft weer een leuk seizoen te worden.

 

Ik hou van Holland door de jaren heen

Ik hou van Holland begon in 2008 met Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens. Beau leidde de eerste drie seizoenen één van de teams daarna kwam Peter Heerschop, in het zevende seizoen kwam Guus Meeuwis in beeld. Jeroen is nog steeds de teamcaptain, maar Leo Alkemade heeft in 2020 de plek van Guus Meeuwis overgenomen.

 

Het programma kreeg in 2009 een Beeld en Geluid Award voor beste amusementsprogramma. Een jaar laten werd het programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring maar belandde op de derde plaats. In de aankondiging van het tv-seizoen 2017-2018 werd er gezegd dat Ik hou van Holland niet meer te zien zou zijn. Oh, wat een jaar! werd de nieuwe zaterdagavondshow van Linda de Mol op RTL 4.

In 2019 keerde Ik hou van Holland terug op SBS6. Met NLZIET maakt het niet uit op welke zender een programma wordt uitgezonden. Je kijkt alle spelprogramma’s, zoals de Slimste Mens en Ik weet er alles van gemakkelijk terug met de NLZIET-app. Dus heb je de laatste aflevering van Ik hou van Holland gemist? Dan kijk je die terug wanneer je maar wilt met NLZIET.

 

Ik hou van Holland spellen

De spelletjes die tijdens de afleveringen van Ik hou van Holland gespeeld worden zijn door de jaren heen steeds hetzelfde gebleven. De spellen die gespeeld worden zijn:

 • Geen ja, geen nee, geen uh: één van de deelnemers voert een gesprek met Linda, waar hij of zij geen ja, geen nee en geen uh mag zeggen.
 • Melodie: hierbij moeten de kandidaten van een lied de naam en de artiest raden.
 • Fragment vragen: tijdens dit spel moeten de teams houdt in dat de teams vragen beantwoorden over een fragment dat ze te zien krijgen.
 • Twee liedjes door elkaar: bij dit spel speelt de band een melodie van een liedje, maar zingt daarbij de tekst van een ander liedje. De teams moeten tegelijk raden om welk nummer het gaat.
 • De spellingsronde: tijdens dit spel moet ieder team moeilijke woorden spellen.
 • Het verjaardagspel: in het bekende verjaardagspel zitten beide teams en Linda in een kring. Ze moeten een voor een vragen beantwoorden met het cadeau op schoot en mogen bij een goed antwoord het cadeau doorgeven aan degene naast zich. In het cadeau zit een “bom” met een timer.
 • Het rad: in dit spel moet ieder team een vraag beantwoorden, waarbij ze moeten gokken wat het exacte antwoord is. Wie het dichtst bij het antwoord zit, mag aan het rad draaien. Je kunt punten winnen, maar ook verliezen, waardoor het tot het laatste moment spannend blijft.

Ik hou van Holland gemist?

Ben je benieuwd naar het nieuwste seizoen? Bij NLZIET kun je Ik hou van Holland 2019 terugkijken. Meld je nu aan en kijk direct!

 • Mis niets meer van de Nederlandse tv en kijk waar en wanneer jij wilt
 • Kijk de programma's van NPO, RTL en SBS live, terug en vooruit
 • Het abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast
Meer weten?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.