Europa League live kijken

Kijk de Europa League live waar je maar wilt

De strijd om de UEFA-beker is losgebarsten. RTL zendt de wedstrijden van de Nederlandse teams in de Europa League live uit op RTL 7. Met NLZIET hoef je geen moment van de wedstrijden te missen. Met de app van NLZIET kijk je op je mobiel, tablet, televisie en andere apparaten. Kijk de Europa League live met je vrienden op tv via de Chromecast, Apple TV of smart tv app. Probeer NLZIET nu een maand voor €0,01 en kijk direct!

Dit wist je nog niet over de UEFA Europa League:

  • Wist je dat de UEFA-beker van zilver is en wel 15kg weegt?
  • Wist je dat Nederland momenteel op plek 9 staat in de UEFA-coëfficiënt?
  • Wist je dat Sevilla FC 5 keer de Europa League heeft gewonnen en daarmee recordtitelhouder is?

Ajax en AZ in de zestiende finales

De clubs Ajax en AZ hebben zich geplaatst voor de zestiende finales. Ajax speelt op 20 februari uit tegen Getafe en AZ speelt thuis tegen LASK. Wil je de wedstrijden van de Europa League live kijken op RTL 7? Met een abonnement op NLZIET mis je niets van de Nederlandse tv en kijk je live naar de wedstrijden. De eerste maand kijk je gratis, een maandabonnement kost €7,95. Online opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast.

 

AZ staat tegen over LASK. LASK werd ten koste van PSV groepswinnaar en de Oostenrijkers gingen door naar de zestiende finales. Ajax werd derde in hun Champions League-poule en stroomt daarmee de Europa League in. Ajax haalde in seizoen 2018-2019 nog de halve finale van de Champions League.

 

UEFA Europa League

De Europa League is de op één na belangrijkste club competitie van Europa. Het ging in 2009-2010 van start als vervanger van de UEFA Cup. Daarnaast is het bekend geweest als de jaarbeursstedenbeker, Europacup II en de Intertoto Cup. De belangrijkste Europese competitie is de Champions League en hierna komt de Europa League. Het is dus een enorme overwinning om als club aan deze competitie mee te mogen doen.

 

De laatste winnaar van de Europa cup is Chelsea FC, zij wonnen in 2018-2019 de beker. Sevilla houdt momenteel het record van meeste overwinningen. Zij hebben in totaal 5 keer gewonnen waarvan 3 keer op rij. De topscorer allertijden is de Zweed Henrik Larsson met 40 doelpunten.

 

De loting

Om aan de competitie mee te mogen doen, kun je als team op verschillende manieren instromen. Dit kan als bekerwinnaar van een land, door een goede eindpositie in de nationale competitie van een land of via het fair-play klassement. De clubs die zich eerst wisten te plaatsen voor de Champions League, maar in de voorrondes, groepsfase of knock-outs uit de competitie liggen, spelen verder in de Europa League.

 

Per bond mogen slechts 2 of 3 landen kwalificeren. In Nederland wordt gespeeld onder de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal bond). Of er als bond 2 of 3 clubs mogen meespelen, wordt bepaald door de UEFA-coëfficiënten. Hierbij word gekeken naar de Europese prestaties van de clubs per land. Hoe beter deze prestaties hoe hoger je in de ranglijst komt. Op plek 1-51 mag je als land 3 clubs kwalificeren en op plek 52-54 slechts 2.

 

Welke clubs tegen elkaar gaan spelen wordt bepaald door een loting. Deze loting wordt gedaan in het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon, Zwitserland. Alleen de loting voor de groepsfase vindt plaats in Monaco.

 

Europa League finale

De finale van de het toernooi wordt in seizoen 2019-2020 gespeeld in Gdánsk, Polen. Dit zal op 27 mei 2020 live uitgezonden worden. De winnaar van dat jaar kwalificeert zich automatisch voor de Champions League van het jaar daarna.

 

De twee beste clubs uit elke groep, mogen na de groepsfase door naar de zestiende finales. Vervolgens de achtste finales, de kwartfinales, de halve finales en uiteindelijk de finale.

 

Prijzengeld

Clubs die zich plaatsen voor de Europa League of wedstrijden winnen, worden beloond met prijzengeld. Wist je dat het halen van de achtste finale meer dan een miljoen oplevert? Het spelen van de finale betekent ook: jackpot! De verliezend finalist krijgt €4.500.000 en de winnaar van de het toernooi krijgt zelfs €8.500.00. De winnaar mag het volgende seizoen ook meedoen aan de UEFA Champions League.

 

Europa League live kijken

Je volgt de Europa League live op NLZIET. Zo hoef je nooit meer een wedstrijd te missen. Daarnaast kan je ook live- of terugkijken naar de Champions League, Veronica Inside, NOS Studio Sport, Shirtje Ruilen, UFC, RTL7 Darts of andere sportprogramma’s op NLZIET.

 

Benieuwd naar NLZIET? Meld je nu aan en kijk direct!

  • Kijk de programma's van de grootste Nederlandse zenders. Kijk programma's van NPO, RTL en SBSB live, terug en soms zelf vooruit.
  • Met NLZIET bepaal je zelf maar je televisie kijkt. Met de apps voor tablet en smartphone kijk je overal in Nederland via internet.
  • Met het abonnement kijk je alle programma's in hoge kwaliteit (ook live), kijk op twee schermen tegelijk.
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken met NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.