Expeditie Robinson Gemist? Kijk terug met NLZIET

Let op: je kunt de oude seizoenen niet meer terugkijken bij NLZIET. We houden je op de hoogte als er weer nieuwe afleveringen worden uitgezonden.

Kijk Expeditie Robinson 2019

Ben jij ieder jaar een trouwe volger van Expeditie Robinson? Dit jaar is extra speciaal want het is het 20ste seizoen van het programma! Heb je een aflevering van Expeditie Robinson gemist of komt het je niet uit om op zondagavond te kijken? Geen probleem, bij NLZIET kan je Expeditie Robinson terugkijken wanneer het jou uitkomt! Het grote voordeel is dat je de afleveringen zonder reclame kijkt. Op deze manier kun je ongestoord genieten en houd je meer tijd over om nog een aflevering of een ander programma te kijken. Wil je ook geen moment missen? Probeer NLZIET nu een maand gratis.

Voor de Robinson fans:

Wist je dat?

 • Het totaal aantal kandidaten al 446 is!
 • De kandidaten allemaal BN’ers zijn.
 • De leeftijd van de oudste deelnemer 66 jaar oud? Bartho Braat (2016), Corry Konings (2018) en Japa van Deurzen (2019) zijn 66 jaar.
 • De jongste deelnemer 18 jaar oud was, dit was Meredith Meire in het zesde seizoen.
 • Er ooit één iemand is weggestuurd vanwege agressief en gewelddadig gedrag, dit was Frans in het achtste seizoen.
 • Andere kandidaten het spel hebben verlaten vanwege heimwee, fysieke uitputting, ziekte en zelfs een enkeling vanwege haar zwangerschap!
 • De opnames hebben plaatsgevonden in Maleisië, Indonesië, de Filipijnen en Panama.
 • Expeditie Robinson in meerdere landen wordt uitgezonden. De cameracrew en kandidaten uit verschillende landen maken allemaal gebruik van dezelfde locatie en set-up. Dit scheelt enorm in de kosten.
 • De finale aflevering waar Bertie Steur het zeventiende seizoen Expeditie Robinson won is met 1,575 miljoen kijkers de best bekeken aflevering ooit!
 • Er in 2017 ook 4 kandidaten meedoen die geen bekende Nederlanders zijn. Zijn wonnen de afvalrace tussen 100 enthousiaste onbekende Nederlanders.

20 jaar Expeditie Robinson 

Sinds het jaar 2000 is dit reality survivalprogramma te zien op televisie en is de strijd om de Robinsontitel echt een hoogtepunt van het televisieseizoen. Dit jaar is dus het 20ste seizoen!   

 

Expeditie Robinson heeft nooit te maken gehad met slechte kijkcijfers in de 20 jaar dat het op de buis is. Alleen het tweede seizoen in 2001 begon redelijk slecht, met 375.000 kijkers. Echter stegen de kijkcijfers gedurende het seizoen wel en sloot de finale af met 1.000.000 kijkers.  

 

In de eerste 14 seizoenen van Expeditie Robinson deden zowel Nederlanders als Vlamingen mee. Keek jij toen ook al? Pas vanaf 2013 waren er alleen Nederlanders te zien. In de jaren dat zowel Vlamingen als Nederlanders meededen hebben de Vlamingen vaker gewonnen. In de eerste periode van Expeditie Robinson wonnen 8 Vlamingen en 6 Nederlanders 

 

Tot 2010 waren de deelnemers van Expeditie Robinson onbekende Nederlanders en Vlamingen. Pas vanaf 2010 waren er alleen BN-ers en BV-ers te zien op het eiland. Vanaf 2013 werden dit alleen Bekende Nederlanders. In 2017 en 2018 kregen onbekende Nederlanders weer de kans om mee te doen aan Expeditie Robinson. In 2017 waren dat vier onbekende Nederlanders en in 2018 zeven.  

In 2006 werd er een Expeditie Robinson special uitgezonden: de Strijd der Titanen. Hier gingen 16 oud-deelnemers uit eerdere seizoenen opnieuw de strijd met elkaar aan. 

 

Wist je dat de jongste kandidaat van het programma Famke Louise is? Zij deed in 2018 mee en was met haar 19 jaar de jongste deelnemer ooit. De oudste kandidaten waren 66 jaar oud. Bartho Braat, Corry Konings en Jaap van Deurzen waren allemaal 66 jaar oud toen ze meededen.  

Op een onbewoond eiland

Expeditie Robinson is gebaseerd op het 18de-eeuwse verhaal over de zeeman Robinson Crusoe. Hij kwam na een schipbreuk terecht op een onbewoond eiland en moest zien te overleven. Dit is precies wat de kandidaten van het survivalprogramma ook proberen. Per seizoen worden er nieuwe elementen aan het spel toegevoegd, maar het doel van het spel is nog steed hetzelfde: als sterkste uit alle proeven komen en het winnen van de Robinsontitel!

De strijd om de Robinsontitel

Sinds 2015 begint het spel met één grote groep, in plaats van twee teams zoals de jaren daarvoor. De twee teams, kamp Noord en kamp Zuid, worden gevormd tijdens de eerste drie afleveringen. Door middel van proeven worden de kampen gevormd. Er worden spellen gespeeld waardoor duidelijk wordt welke kandidaten tactisch spelen, veel uithoudingsvermogen hebben, goed samen kunnen werken en sterk zijn. Uiteindelijk blijven er drie of vier kandidaten over waarmee de finale wordt gespeeld. De finale is een parcours aan opdrachten waar allerlei vaardigheden aan bod komen die de deelnemers tijdens de expeditie hebben geleerd. Wie deze opdrachten het snelst doorloopt mag zichzelf aan het eind de enige echte Robinson van dat jaar noemen. 

Expeditie Robinson 2019

Expeditie Robinson 2019 is het 20steseizoen van dit programma. Dit seizoen ligt de presentatie in handen van Nicolette Kluijver, presentatrice De Perfecte Verbouwing, en Kaj Gorgels en wordt het programma voor het eerst op de zondagavond uitgezonden. Daarnaast is het vanaf dit jaar op RTL 4 te zien i.p.v. RTL 5. Was je hier niet van op de hoogte en heb je een uitzending van Expeditie Robinson gemist? Je kijkt Expeditie Robinson gemakkelijk tot een jaar terug bij NLZIET!

De kandidaten van Expeditie Robinson 2019 zijn allemaal Bekende Nederlanders en komen uit verschillende vakgebieden.

Zo doet ex-Miss Nederland Kim Kötter mee, maar ook coureur Tim Coronel. Daarnaast gaan Jaap van Deurzen (RTL Nieuws verslaggever) en Mariana Verkerk (catwalk coach/ model agent) ook de strijd aan. De Radio DJ’s zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd: Frank van der Lende, Fien Vermeulen, Eva Cleven en Eva Koreman doen mee.

Daarnaast is Rob Geus te zien in dit seizoen. We zullen er allemaal achter komen of hij het eiland wel schoon genoeg vindt! Thomas Berge en Anita Heilker kunnen dit jaar samen een duet zingen op het eiland en ook fluitsiste Berdien Stenberg doet mee.

Tot nu toe hebben de rappers geen al te beste reputatie op het Robinson eiland, maar misschien dat Akwasi daar verandering in kan brengen. Tot ieders verassing gaat ook de stylist van het zuiden, Roy Donders, dit jaar de strijd aan.

Als televisiekok kan Hugo goed koken, maar gaat dit met het beperkte aanbod op het eiland ook lukken? We gaan het zien, want ook hij doet mee.

Ook onlinesterren zijn dit jaar op het eiland te vinden. Zo doen Rijk Hofman, Dionne Slagter (OnneDi) en Kelvin Boerma (Kalvijn) mee aan Expeditie Robinson 2019.

Nieuw dit jaar is dat er geen onbekende Nederlanders mee doen. In vorige seizoenen was te zien dat er veel spanningen waren tussen de bekende Nederlanders en de onbekende Nederlanders.

Eilandpraat

Na elke aflevering kan je sinds enkele jaren Eilandpraat kijken. Hierin vertelt Luuk Ikink alles over de laatste uitzending en bespreekt hij deze met oud-deelnemers. Daarnaast wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan 20 jaar Robinson. Als echte Robinson fan heb je na deze afleveringen zeker geen moment van Expeditie Robinson gemist.

Gemakkelijk terugkijken met NLZIET

Heb je onverhoopt een aflevering van Expeditie Robinson gemist? Met NLZIET kijk je gemakkelijk alle afleveringen tot een jaar terug! Zowel in Nederland als in andere Europese landen. Dus waar je ook bent, je kunt jouw favoriete programma’s terugkijken waar en wanneer je wilt! Start nu jouw proefmaand NLZIET gratis!

Meer reis- en avonturenprogramma's kijken?
Alles achterlaten en helemaal opnieuw beginnen in een ver land? De gezinnen in Helemaal het Einde! gaan de uitdaging aan!
Bijna iedereen droomt er weleens over: het geluk in het buitenland zoeken. Sommige gezinnen maken van die dromen werkelijkheid. Deze avonturiers worden op de voet gevolgd!
Dit is de vraag die duizenden kijkers een paar weken lang bezig houdt! Lukt het jou als kijker om de aanwijzingen te achterhalen?
 • Weet je wat handig is aan NLZIET. Je kan lekker Expeditie terugkijken wanneer het jou uitkomt. Zit je niet meer vast aan het uitzendschema van RTL5.
 • Je kijkt de programma's in de hoogste mogelijk beeldkwaliteit online. Je zit dus ook niet meer aan de televisie vast.
 • Naast Robinson kijk je nog veel meer programma's van RTL, NPO en SBS. Je kan met een abonnement online live, terug en soms zelf vooruitkijken. En dat allemaal voor maar €7,95 per maand.
Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van online tv-kijken? Kijk bij de veelgestelde vragen of lees meer over NLZIET.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.