Expeditie Robinson Gemist? Kijk terug met NLZIET

Kijk Expeditie Robinson 2017

Ben jij ieder jaar een trouwe volger van Expeditie Robinson? Het seizoen 2017 is extra spannend, naast de BN’ers doen er dit jaar ook OBN’ers (onbekende Nederlanders) mee. Heb je een aflevering van Expeditie Robinson gemist, of komt het je niet uit om op donderdagavond te kijken? Geen probleem, bij NLZIET kijk je Expeditie Robinson terug wanneer het jou uitkomt! Het grote voordeel is dat je de afleveringen zonder reclame kijkt. Op deze manier kun je ongestoord genieten en houd je meer tijd over om nog een aflevering te kijken. Maar iets anders kan natuurlijk ook.

Expeditie Robinson

Voor de Robinson fans:

 • Het totaal aantal kandidaten al 324 is!
 • De kandidaten allemaal BN’ers zijn.
 • De oudste deelnemer 65 jaar oud was, dit was Bartho Braat in het zeventiende seizoen.
 • De jongste deelnemer 18 jaar oud was, dit was Meredith Meire in het zesde seizoen.
 • Er ooit één iemand is weggestuurd vanwege agressief en gewelddadig gedrag, dit was Frans in het achtste seizoen.
 • Andere kandidaten het spel hebben verlaten vanwege heimwee, fysieke uitputting, ziekte en zelfs een enkeling vanwege haar zwangerschap!
 • De opnames hebben plaatsgevonden in Maleisië, Indonesië, de Filipijnen en Panama.
 • Expeditie Robinson in meerdere landen wordt uitgezonden. De cameracrew en kandidaten uit verschillende landen maken allemaal gebruik van dezelfde locatie en set-up. Dit scheelt enorm in de kosten.
 • De finale aflevering waar Bertie Steur het zeventiende seizoen Expeditie Robinson won is met 1,575 miljoen kijkers de best bekeken aflevering ooit!
 • Er in 2017 ook 4 kandidaten meedoen die geen bekende Nederlanders zijn. Zijn wonnen de afvalrace tussen 100 enthousiaste onbekende Nederlanders.

Expeditie Robinson gemist? Kijk terug met NLziet

Sinds het jaar 2000 is dit reality survivalprogramma te zien op televisie en is de strijd om de Robinsontitel echt een hoogtepunt van het televisieseizoen. Expeditie Robinson 2016 trok meer kijkers dan ooit, maar ook Expeditie Robinson 2015 heeft hoge kijkcijfers gescoord. Toch lukt het niet altijd om op donderdag bijtijds op de bank te zitten om de strijd te volgen op televisie. Met NLziet kijk je al je favoriete programma’s terug wanneer het jou uitkomt.

Op een onbewoond eiland

Expeditie Robinson is gebaseerd op het 18de-eeuwse verhaal over de zeeman Robinson Crusoe. Hij kwam na een schipbreuk terecht op een onbewoond eiland en moest zien te overleven. Dit is precies wat de kandidaten van het survivalprogramma ook proberen. Per seizoen worden er nieuwe elementen aan het spel toegevoegd, maar het doel van het spel is nog steed hetzelfde: als sterkste uit alle proeven komen en het winnen van de Robinsontitel!

De strijd om de Robinsontitel

Sinds 2015 begint het spel met één grote groep, in plaats van twee teams zoals de jaren daarvoor. De twee teams, kamp Noord en kamp Zuid, worden gevormd tijdens de eerste drie afleveringen. Door middel van proeven worden de kampen gevormd. Er worden spellen gespeeld waardoor duidelijk wordt welke kandidaten tactisch spelen, veel uithoudingsvermogen hebben, goed samen kunnen werken en sterk zijn. Uiteindelijk blijven er drie of vier kandidaten over waarmee de finale wordt gespeeld. De finale is een parcours aan opdrachten waar allerlei vaardigheden aan bod komen die de deelnemers tijdens de expeditie hebben geleerd. Een vast onderdeel in de finaleserie van proeven is de inmiddels legendarische proef met de evenwichtsbalk. Herinner jij je deze proef nog?

 

Meer reis- en avonturenprogramma's kijken?
Na negen jaar is die reislustige spel eindelijk weer op tv! Zes duo's gaan met elkaar de strijd aan om liftend als eerste de eindstreep te halen.
Bijna iedereen droomt er weleens over: het geluk in het buitenland zoeken. Sommige gezinnen maken van die dromen werkelijkheid. Deze avonturiers worden op de voet gevolgd!
Dit is de vraag die duizenden kijkers een paar weken lang bezig houdt! Lukt het jou als kijker om de aanwijzingen te achterhalen?
 • Weet je wat handig is aan NLZIET. Je kan lekker Expeditie terugkijken wanneer het jou uitkomt. Zit je niet meer vast aan het uitzendschema van RTL5.
 • Je kijkt de programma's in de hoogste mogelijk beeldkwaliteit online. Je zit dus ook niet meer aan de televisie vast.
 • Naast Robinson kijk je nog veel meer programma's van RTL, NPO en SBS. Je kan met een abonnement online live, terug en soms zelf vooruitkijken. En dat allemaal voor maar €7,95 per maand.
meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van online tv-kijken? Kijk bij de veelgestelde vragen of lees meer over NLZIET.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 12 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken.
Naar welke zenders kan ik live kijken bij NLZIET?
NPO1, 2, 3, RTL4, 5, 7, 8, Z, SBS6, Disney XD/Veronica, Net5 en SBS9.