Vechtershart gemist? Kijk terug bij NLZIET

Kijk alle afleveringen van Vechtershart

De spannende Nederlandse serie Vechtershart heeft inmiddels al het tweede seizoen afgerond. Heb je deze serie gemist? Kijk nu afleveringen terug bij NLZIET.

Vechtershart gemist?

Weetjes Vechtershart

  • Waldemar trainde zich suf voor de serie. Dat leverde hem niet alleen een sixpack op maar ook een plek op de cover van Men's Health
  • De acteurs nemen het in de serie op tegen professioneel MMA-vechters Melvin Manhoef en Marloes Coenen
  • In 2016 steunt de producent Serious Request door de fight gear die in de serie gebruikt wordt ter beschikking te stellen voor de veiling. Uiteraard met de handtekening van Waldemar

Het verhaal, wat heb je gemist

De eerste aflevering van de dramaserie Vechtershart werd uitgezonden door BNN in november 2015. Heb je Vechtershart gemist en wil je weten waar de serie over gaat? We vertellen je kort waar de serie over gaat. Nick Roest (Waldemar Torenstra) is een voormalig K1-kampioen die na vier jaar in een Franse gevangenis te hebben gezeten, voor een geweldsdelict, een comeback wil maken. Nick is vastberaden om weer aan de top van van sport te komen als de ‘Sledgehammer’. Voordat hij weer mag boksen moet hij aan zijn coach, die tevens zijn vader is,  bewijzen dat hij een beter mens is geworden. Helaas verliest Nick zijn vader, net wanneer hij echt verandert. Maar Nick gaat door samen met zijn broer, ze runnen sportschool en proberen aan de top van het kickboksen te blijven.

 

Meer dan een dramaserie

Vechtershart gaat over de kickbokswereld en laat zien hoe het eraan toe gaat om aan de top komen en hoe die wereld in elkaar steekt. Maar het gaat verder dan alleen een inkijkje. Naast de kickbokswereld draait Vechtershart om familierelaties. In dit geval om de relatie die Nick heeft met zijn broer David en vader John. De passie voor de sport voert de boventoon in Vechtershart.

En dat die passie zo duidelijk naar voren komt in Vechtershart is niet zo vreemd. De serie is ontstaan naar een idee van acteur Waldermar Torenstra, documentairemaker Maaik Krijgsman en producente Annemieke van Vliet. Zij hebben alle drie en fascinatie voor kickboksen.

Na een documentaire, ook Vechtershart genaamd,  die Maaik Krijgsma eerder maakte bleef het idee om meer met de kickbokserij te doen hangen. De wereld van het kickboksen is voor hem dramatisch interessant door de melting pot van Nederland. Doordat Maaik documentairemaker is, is bijna niks in Vechtershart verzonnen.

In de prijzen

Naast het goede verhaal dat wordt verteld in Vechtershart, is de serie een lust voor het oog. Waldemar Torenstra die de hoofdrol vertolkt doet dit geloofwaardig, maar ook de andere rollen die gespeeld worden door onder andere Benja Bruining, Imanuelle Grives, Kenneth Herdigein en Peter Paul Muller zijn ijzersterk. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De eerste aflevering van Vechtershart werd al door bijna 500.000 mensen bekeken. Maar niet alleen bij de kijkers valt de serie in de smaak. Recensent Hans Beerekamp was direct enthousiast. Hij schreef na de eerste aflevering ’Vanaf de start is duidelijk dat Vechtershart een voor de Nederlandse televisie ongebruikelijk lichamelijke, ruige dramaserie wordt’. Vechtershart werd in maart 2017 uitgeroepen tot de beste Nederlandse televisieserie, de makers ontvingen een ‘tv-beeld’.

 

Heb je Vechtershart gemist? Wees niet getreurd, kijk de afleveringen zonder reclame terug bij NLZIET!

Wat is NLZIET?

Wil je wat meer weten over NLZIET? Bekijk de vragen hieronder of ga naar de pagina Over NLZIET.

Wat is NLZIET?
Met NLZIET kijk je tv op jouw manier. Waar en wanneer jij maar wilt. Je hebt toegang tot het grootste online aanbod programma’s van dé Nederlandse tv-zenders. Duizenden uren kijkplezier in alle denkbare genres. Series, documentaires, drama, reality, actualiteit, talkshows en amusement. Je favoriete programma’s vind je via de zoekbalk en via de verschillende rijen op het homescherm. Bij NLZIET kijk je online live, terug en vooruit naar tv-programma's. Je kunt complete series tot een jaar terugkijken zonder reclame. Sommige series zijn zelfs te zien voordat ze op televisie zijn uitgezonden. Je kijkt in de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Overal in Nederland op je PC, laptop, smartphone, tablet of tv. De eerste maand kost €0,01, daarna betaal je € 7,95 per maand. Altijd en makkelijk opzegbaar.
Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
  • Ongestoord Vechtershart kijken. Je kijkt zonder reclame alle afleveringen achter elkaar!
  • Met de app voor je smartphone kijk je overal waar jij wilt. Maar je kan ook kijken op je pc, tv of tablet.
  • De eerste maand is gratis, dus probeer het eens. Niet tevreden? Dan stop je gemakkelijk online het abonnement.