Utopia Gemist? Kijk terug met NLZIET

Bekijk de belevenissen van de Utopianen

De eerste aflevering van Utopia werd uitgezonden op 31 december 2013. Sindsdien verblijven 15 Utopianen, die verschillen in vaardigheden, levensvisies en gewoonten, dag en nacht op een afgesloten terrein waar zij hun eigen samenleving bouwen. Daarnaast is er bijna niets en moeten ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. De bewoners worden door diverse camera’s gevolgd, iedere werkdag kun je de belevenissen volgen van het realityprogramma. Het je een uitzending van Utopia gemist? Je kijkt het programma terug bij NLziet.
Utopia gemist

Utopia weetjes

  • Ieder jaar wordt er een Utopiaan van het jaar gekozen, dat werd in 2014 Giorgio, in 2015 Ivan, in 2016 Bas
  • Het programma is een Nederlands format van John de Mol en inmiddels aan diverse andere landen verkocht
  • Utopia is het langstlopende realityprogramma van Nederland.

Aflevering van Utopia gemist? Kijk terug met NLziet

De bewoners van Utopia hebben hun leven in de ‘normale wereld’ opgezegd en gaan het avontuur aan om een compleet nieuw bestaan op te bouwen met elkaar. Contact met de buitenwereld is er niet, relaties met familie en vrienden wordt ouderwets onderhouden met brieven. Uit Utopia stappen is niet zonder gevolgen, ze mogen het programma vrijwillig verlaten. Gebeurt dit binnen 15 maanden dan kost ze dit een borg, natuurlijk niet als er sprake is van overmacht. De borg is vooraf afgesproken en ligt tussen de 0 en 25.000 euro. Stapt iemand eruit dan gaat de borg naar een goed doel.

Bij de start in 2013 was alles wat ze hadden een kale loods met een stuk grond, water en wat dieren om in voedsel te voorzien. Daarnaast elektriciteit, een telefoon en wat geld om hun leefomgeving uit te bouwen. Veel luxe was er dus niet, maar inmiddels kunnen de bewoners prima overleven in hun mini samenleving. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Zeker niet omdat er iedere maand een Utopiaan weggestemd wordt en een nieuwe bewoner die plek overneemt. Dagelijks zijn de perikelen in Utopia te zien in het gelijknamige programma, heb je een aflevering van Utopia gemist? Bij NLziet kijk je deze reclamevrij terug op tablet, smartphone, televisie, laptop en pc.

Bekijk de belevenissen in Utopia zonder reclame

Het realityprogramma begon als een experiment met als doel  het programma een jaar lang uit te zenden. Dat is in ieder geval gelukt! Inmiddels hebben meer dan 4500 mensen zich aangemeld om Utopiaan te worden. Voor de plek hoeven de Utopianen het niet te doen. Het terrein is een stuk van het voormalige Asielzoekerscentrum Crailo in Laren waar verder weinig te beleven valt.

Dat je niet iedere dag de tijd hebt om Utopia te kijken is goed voor te stellen of misschien kijk je liever de afleveringen van een hele week achter elkaar terug. Geen probleem, bij NLziet kijk je wanneer het jou uitkomt zonder reclame. Dus ook als je Utopia gemist hebt!

Meer weten?

Wil je weten wat je nog meer kan kijken bij NLZIET?

Ga naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Hoe snel staat iets op NLZIET?
Bij NLZIET kun je een programma vrijwel direct (en in ieder geval binnen een uur) na uitzending online verwachten. Op NLZIET kijk je programma's terug in de hoogst mogelijke beschikbare kwaliteit. Het kan zijn dat een programma eerder op bijvoorbeeld Uitzending Gemist of een andere terugkijkdienst te zien is. Dit komt omdat de beeldkwaliteit in deze omgeving lager is, en het uploaden van beeld in hoge kwaliteit iets langer duurt.
Is alles een jaar terug te kijken?
De meeste programma's zijn een jaar lang terug te kijken. Enkele programma's zijn korter beschikbaar vanwege de uitzendrechten.
Kan ik programma's downloaden?
Je kunt het aanbod van NLZIET niet opslaan of downloaden. Wel kun je alerts instellen om je favoriete programma's in een handig overzicht te houden. Je ontvangt dan automatisch een alert wanneer een nieuwe aflevering voor jou beschikbaar is.
Wat is de beeldkwaliteit van NLZIET?
Bij NLZIET worden alle programma's in de hoogst mogelijke kwaliteit online gezet. De beeldkwaliteit kan verschillen per aanbieder en per apparaat waarop het wordt afgespeeld. De kwaliteit kan ook beïnvloed worden door andere factoren, zoals je locatie, de beschikbare bandbreedte en/of de snelheid van je internetverbinding.
  • Kijk afleveringen van Utopia tot een jaar reclamevrij terug
  • Kijk online live, terug en vooruit voor maar € 7,95 per maand
  • De programma's van de grootste Nederlandse zender in een app voor smartphone, tablet en smart tv.