Het geheime dagboek van Hendrik Groen gemist?

Hendrik Groen kijk je reclamevrij terug bij NLZIET

Wanneer je zin hebt in een heerlijke serie om bij te ontspannen, is Het geheime dagboek van Hendrik Groen echt een aanrader! Iedere maandagavond kun je op de bank ploffen en kijken naar de dagelijkse bezigheden van een stel tegendraadse en actieve ouderen in een bejaardenhuis. Wil je deze serie volgen of heb je al een aflevering van Hendrik Groen gemist? Met NLZIET leun je achterover en kun je heerlijk alle afleveringen achter elkaar kijken zonder reclame wanneer het jou uitkomt. Nog een ander voordeel van NLZIET is dat je op twee schermen tegelijk kunt kijken. Dus zowel op bijvoorbeeld de laptop als op mobiel of tablet via de NLZIET app. Zo kun je lekker zelf kiezen wat je kijkt!

Wist je dat:

  • Het eerste boek over Hendrik Groen een enorm succes is en het is vertaald voor dertig landen?
  • Deel 1 al meer dan 133 weken in de Bestseller 60 staat en deel 2 ook al 87 in de lijst staat?
  • Het ruim twee jaar heeft geduurd voordat bekend was wie er schuil ging achter het pseudoniem Hendrik Groen?
  • Onder andere Kluun, Nico Dijkshoorn, Paulien Cornelisse, A.L. Snijders, Arnon Grunberg, Sylvia Witteman en Peter Buwalda werden genoemd als mogelijke schrijver achter het pseudoniem Hendrik Groen?
  • Het weer een belangrijk thema is in het boek? Het veranderlijke Nederlandse weer heeft een grote impact op het wel en wee van de bewoners, omdat zij niet naar buiten kunnen met regen of sneeuw.
  • De scenarioschrijver van de serie Martin van Waardenberg is? Hij speelde De Majoor in de serie Loenatik.
  • Hendrik Groen onder andere wordt omschreven als “Knuffelsenior” in de media? DIt omdat hij zo lief en aandoenlijk is in de serie.

Omanido

In een dagboek schrijft hoofdrolspeler Hendrik Groen al zijn belevenissen op. Hij woont in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. In zijn dagboek komt alles tot in detail aan bod: zijn vrienden, het tehuis, het personeel, de directie, maar vooral wat hij ervan vindt. Hij mag dan wel oud zijn, maar hij is nog lang niet dood! Hendrik vraagt zijn vriend Evert (André van Duin, o.a. bekend van Heel Holland Bakt) of hij eventueel uit zijn dagboek zou willen voorlezen, mocht hij toch komen te overlijden. Dat vindt Evert geen probleem. Samen met gelijkgestemde bejaarden uit het tehuis, besluit Hendrik een rebellenclub op te richten: de Omanido, wat staat voor Oud Maar Niet Dood. Met elkaar gaan ze de strijd aan tegen de saaie activiteiten van het tehuis, nemen het heft in eigen handen en gaan op avontuur! Waarom zouden ze achter de geraniums moeten zitten wachten tot ze dood gaan? Iedere aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen beschrijft één maand uit het leven van de Omanido-club.

Van bestseller tot serie

In 2014 is het boek “Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar” verschenen. Het boek was een grote hit en werd bekroond met de Publieksprijs voor het Nederlandse boek. Merkwaardig is dat de prijs niet werd opgehaald door de auteur. Ruim twee jaar nadat het boek is verschenen, bleek dat Hendrik Groen een pseudoniem is voor de schrijver Peter de Smet. De schrijver had geen trek in de sores die hoort bij het bekend-zijn en zat niet te wachten op publiciteit. In 2016 is het tweede deel van de bestseller verschenen: Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar. Of hier ook een serie over gemaakt wordt, is nog niet bekend.

Ben je enthousiast of heb je een aflevering van Hendrik Groen gemist? Met NLZIET kijk je alle afleveringen lekker achter elkaar zonder reclame. Probeer NLZIET één maand gratis en start gelijk met kijken!

  • Kijken naar de programma's van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement
  • Live, terug- en soms zelfs vooruitkijken naar de programma's van de twaalf grootste Nederlandse zenders
  • Series achter elkaar door kijken zonder reclame
Kijk nog meer Nederlandse series bij NLZIET
Deze zesdelige hitserie is gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder, de zus van de beruchte crimineel Willem Holleeder. Benieuwd?
Lastige tieners en alle problemen die erbij komen kijken, dat is wat je kan verwachten in de nieuwe serie Oogappels. Benieuwd?
Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de harde advocatenwereld? Sabia bemachtigt een stageplek bij een groot kantoor, maar dit gaat niet zonder lag of stoot.
Meer over NLZIET

Ben je benieuwd wat je nog meer met NLZIET kunt zien? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Hoe werkt de gratis proefperiode?
Tijdens de kennismakingsperiode geniet je gratis van NLZIET. Ervaar zelf het totale programma-aanbod en het gemak. Je ziet direct onbeperkt de mooiste programma's van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting. Om je gegevens te controleren, brengen we voor de proefperiode wel 1 cent in rekening. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.
Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Wat kost NLZIET?
De eerste maand kun je NLZIET uitproberen voor €0,01. Ben je overtuigd door het enorme reclamevrije aanbod en de vrijheid om tv te kijken waar en wanneer jij wilt? Dan blijf je van NLZIET genieten voor maar €7,95 per maand. Je kunt uiteraard op ieder moment online opzeggen, dus je zit nergens aan vast!