De wereld volgens 80-jarigen gemist?

Gezellig op pad met avontuurlijke ouderen

 

In dit nieuwe programma van SBS6 verlaten acht hoogbejaarden huis en haard om een maand lang in de wereld van nu te duiken. De mondige 80-plussers betrekken voor een maand een hypermoderne villa en Victor Brand laat hen kennismaken met alles wat van nu is.

Wist je ook dat:

  • De deelnemers van De wereld volgens 80-jarigen ook selfie-les krijgen tijdens het programma?
  • De ouderen een maand lang in de luxe villa verblijven om zo alles te weten te komen van de wereld van nu?
  • Egbert het hart van Victor Brands heeft gestolen? Zo zei hij in een interview met het Algemeen Dagblad. “Hij heeft mijn hart gestolen. Hij wil niet denken aan een eindig leven en maakt van elke dag een feest. Als je daar een maand bij in de buurt bent, ga je van hem houden.”

Aflevering van De wereld volgens 80-jarigen gemist?

Acht goedgebekte 80-plussers weten het zeker, vroeger was alles beter! Iedereen begroette elkaar op straat, internet bestond nog niet en je gulden was een rijksdaalder waard. Seks voor het huwelijk was er al helemaal niet bij en trouwen deed je altijd voor de kerk. Kortom, iedereen gedroeg zich keurig.

 

Vroeger was alles beter!

De acht 80-plussers verblijven in De wereld volgens 80-jarigen in een hypermoderne luxe villa die van de allernieuwste snufjes is voorzien. Samen met Victor Brand maken de bejaarden kennis met allerlei nieuwe fenomenen, producten en activiteiten van nu. Zo proberen ze te ontsnappen uit een heuse Escape Room, rijden ze rond in een zelfsturende Tesla, leren ze de allernieuwste dansmoves, proeven ze sushi en chillen ze met elkaar in een jacuzzi. Victor leert de bejaarden elke aflevering weer beter kennen en praat met ze mee over alle gekkigheid van nu én over hoe het er vroeger aan toe ging. Heb je een aflevering van De wereld volgens 80-jarigen gemist? Bij NLZIET kun je gemakkelijk De wereld volgens 80-jarigen terugkijken op je laptop, tv of via de mobiele apps waar en wanneer jij wilt.

 

De acht hoogbejaarde deelnemers

Egbert

De 90-jarige Egbert Tietema is de oudste deelnemer van het programma De wereld volgens 80-jarigen. Egbert wil nog steeds graag meedoen met alles en er is dan ook niks te dol voor hem! Hij is een bakker in hart en nieren, hij heeft zijn hele leven een bakkerij gehad en is pas sinds 2 jaar met pensioen. Dat houdt Egbert overigens niet tegen want hij is nog dagelijks in de bakkerij te vinden! Egbert heeft moeite met ouder worden want hij wil naar eigen zeggen niet de oudste zijn.

Egbert - De wereld volgens 80-jarigen

Hennie

De Utrechtse Hennie is 80 jaar oud en komt uit Utrecht. Hennie heeft haar leven lang vol passie in een kroeg gewerkt en is getrouwd. Hennie rijdt nog dagelijks met haar scootertje rond in de Domstad om bijvoorbeeld met haar kleindochter Maxime naar een fastfoodrestaurant te gaan. Hennie is hartstikke ijdel en zul je dan ook nooit tegenkomen zonder make-up of oorbellen, ze wil er nog zo goed mogelijk uit zien!

Hennie - De wereld volgens 80-jarigen

 

Ies

Ies houdt van gezelligheid en vrolijkheid! De 88-jarige charmeur komt uit Dieren en flirt er flink op los in de villa. Ies heeft zijn leven lang gewerkt als docent-assistent scheikunde op een school. Door zijn vele kennissen in zijn koor, kaart- en eetclubje leidt Ies een erg sociaal en actief leven! De lijfspreuk van Ies is: ‘Een man mag niet huilen’.

Ies - De wereld volgens 80-jarigen

 

Joke

De 85-jarige Joke is dan wel op leeftijd maar staat nog vol in het leven! Joke vindt dat oudere mensen vaak zeuren, terwijl dat volgens haar helemaal niet nodig is. De Haagse kan dan ook het beste overweg met jongeren. Joke houdt ervan om te genieten, zo kijkt ze graag een horrorfilm met een advocaatje erbij en puzzelt ze er flink op los. Joke vindt het vooral spannend om met zoveel ouderen in een huis te zitten.

Joke - De wereld volgens 80-jarigen

 

Cees

Ook Cees is een druk baasje en zit nog láng niet achter de geraniums. Cees is 80 jaar en houdt van zingen, volleyballen, klussen en tuinieren. Cees is gelukkig getrouwd met Gerda en zijn grote wens is om nogmaals op de knieën te gaan en haar voor de tweede keer ten huwelijk te vragen. Cees komt uit Lochem en heeft altijd een garage gehad. Cees gaat wel een flinke uitdaging aan in de villa, hij heeft namelijk niets met technologie. Hij heeft geen smartphone, internet kent hij nauwelijks en koffie wil hij het liefst uit een ouderwetse koffiemolen.

Cees - De wereld volgens 80-jarigen

 

Jo

Jo is het jongere zusje van Bep en ze doen samen mee aan De wereld volgens 80-jarigen. Jo is 82 jaar, woont in Hillegom en is getrouwd. Zusje Bep woont in dezelfde straat en een leven zonder elkaar zouden ze zich dan ook niet voor kunnen stellen. Elke avond drinken de twee een wijntje om de dag te bespreken en beiden weten ze niet zoveel van de moderne tijd.

Jo - De wereld volgens 80-jarigen

 

Bep

De oudere zus van Jo had vroeger een kruidenierszaak samen met haar man. Jo heeft moeilijke jaren achter de rug, ze heeft namelijk in 3 jaar tijd haar man en twee zonen verloren. Toch geeft Bep de moed niet op en probeert ze met opgeheven hoofd het leven tegemoet te gaan. De 85-jarige heeft een kat genaamd Simba en houdt ervan om te zwemmen, te winkelen in het plaatselijke tuincentrum en te borrelen met haar zus.

Bep - De wereld volgens 80-jarigen

 

Martin

Voormalig vrachtwagenchauffeur Martin houdt er niet van om stil te zitten. Martin heeft in zijn leven behoorlijk wat kilometers gemaakt en is tegenwoordig nog steeds niet achter het stuur weg te slaan. Martin drinkt graag een bacootje in zijn favoriete kroeg en houdt van spanning en avontuur. Hij is laatst zelfs nog uit een vliegtuig gesprongen. Martin kan, al zegt hij het zelf, aardig de weg vinden op zijn smartphone.

Martin - De wereld volgens 80-jarigen

 

Ben je benieuwd hoe het de ouderen vergaat? Probeer NLZIET één maand voor €0,01 en kijk naar De wereld volgens 80-jarigen.

Kijk nog meer SBS-programma's bij NLZIET
Samen met Viktor Brand lost Mr. Frank Visser hoog opgelopen conflicten op. De meest uiteenlopende zaken van de gewone Nederlander komen aan bod.
Leontine Borsato en Dennis van der Geest zetten alles op alles om burenruzies op te lossen! In een camper rijden ze door het hele land om geïrriteerde buurmannen en buurvrouwen om de tafel te krijgen.
15 Utopianen, die verschillen in vaardigheden, levensvisies en gewoonten, verblijven dag en nacht op een afgesloten terrein waar zij hun eigen samenleving bouwen.
  • De leukste programma’s zoals De wereld volgens 80-jarigen reclamevrij terugkijken
  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
  • Kijk op twee devices tegelijkertijd de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement.
Meer over NLZIET

Wil je meer weten over de voordelen van online tv-kijken? Kijk bij de veelgestelde vragen of lees meer over NLZIET.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.