De Sleutel gemist

Kijk De Sleutel terug bij NLZIET

De Sleutel is het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens waarin hij daklozen helpt om er weer bovenop te komen. Dit deed hij eerder ook al in de programma’s The Amsterdam Project en The Rotterdam Project. In deze programma’s gaf hij daklozen een geldbedrag om hun leven weer op de rit te krijgen. In tegenstelling tot deze programma’s krijgen de daklozen in De Sleutel geen geldbedrag, maar een huis. Ze krijgen na jarenlang op straat leven weer een dak boven hun hoofd. Ben je benieuwd naar dit programma of heb je een aflevering van De Sleutel gemist? Met een abonnement op NLZIET kijk je alle afleveringen van dit programma reclamevrij terug. Probeer nu de eerste maand voor slechts €0,01!

Weetjes:

  • Wist je dat Beau met Beau Five Days Inside een Gouden Televizier-ring heeft gewonnen?
  • Wist je dat Housing First al over de hele wereld word ingezet om daklozen te helpen?
  • Wist je dat Beau een keer voor een programma geprobeerd heeft om de Noordzee over te steken? Hier ging van alles mis en dobberde hij uren lang in het pikkedonker zonder licht en zonder benzine.

Over De Sleutel

In De Sleutel krijgen vijf daklozen de kans van hun leven. Ze krijgen allemaal een sleutel. En niet zomaar één, maar een sleutel van hun nieuwe huis. Beau presenteert het programma en probeert de daklozen om zijn manier te helpen. Samen met de stichting Housing First probeert het programma een nieuwe manier om daklozen terug in de samenleving te krijgen. Door de deelnemers eerst een stabiele thuissituatie te bieden, kunnen ze van daaruit verder gaan met bijvoorbeeld re-integratie, aflossen van schulden en het afkicken van verslavende middelen. Kijk elke dinsdag live naar De Sleutel op RTL 4 of kijk De Sleutel terug wanneer je wilt.

 

The Amsterdam Project

Beau heeft al veel succes geboekt met zijn eerste twee programma’s over daklozen. Met ‘The Amsterdam Project’ en ‘Het Rotterdam Project’ heeft hij al een hoop mensen op weg geholpen. In beide programma’s kregen vijf daklozen een bankpas met daarop €10.000. Aangezien deze mensen naast geld nog meer hulp nodig hadden, kregen ze ook een telefoon. Hierin stonden alle gegevens van contactpersonen die ze mogelijk nodig konden hebben. Zoals mensen die kunnen helpen bij het aflossen van schulden en het regelen van een huis. Ook konden ze in contact komen met psychologen en life coaches.

 

De Sleutel kandidaten

Rigo

Rigo is 48 jaar en woont in Tilburg samen met zijn hondje en bok. Hij had een goede baan in de IT, kreeg een burn-out en belandde met een depressie thuis. Hij kreeg een dochter en zijn relatie liep stuk. Naar eigen zeggen is hij in een stoel gaan zitten en er 6 jaar niet meer uit gekomen. Door zijn depressie was hij tot weinig in staat en opende hij zijn post niet meer. Dit leidde tot de gedwongen verkoop van zijn huis waarna hij op straat belandde. Daar woont hij inmiddels al twee jaar.

 

Cassandra

De 20-jarige Cassandra woont al twee jaar in een crisisopvang. Ze heeft nooit een thuis gehad. Haar moeder kon niet voor haar zorgen en haar vader overleed op 13-jarige leeftijd na een lang ziektebed. Hierna heeft ze jarenlang in verschillende pleeggezinnen gewoond. Nu woont ze al twee jaar in een crisisopvang, waar ze eigenlijk maar een jaar mag blijven.

 

Sunil

Hij leeft al sinds zijn 18e op straat. Hij is door misbruik in zijn verleden getraumatiseerd. Hij verwerkt dit door al jaren 40 tot 60 biertjes op een dag te drinken. Hij word door zijn veldwerker omschreven als een lieve man, ondanks dat hij vaak agressief reageert en schreeuwt en vloekt.

 

Nick

Nick is 25 jaar en heeft twee jaar in een zware depressie gezeten. In die periode is hij 50 kilo aangekomen. Zijn biologische vader is nooit in beeld geweest en met zijn moeder is hij van zijn stiefvader gevlucht. Hierna kreeg zijn moeder meerde hersenbloedingen en raakte ze verlamd. Inmiddels is ze weer volledig hersteld, maar besteed ze veel tijd aan nieuwe mannen. Omdat Nick hier niet goed mee om kan gaan kan hij niet meer bij haar wonen.

 

Sjaak

De laatste die een huissleutel kreeg overhandigd was de 54-jarige Sjaak. Hij woonde tot 2 jaar terug nog in een koophuis met zijn gezin en was aan het werk als bouwvakker. Na een ernstig ongeluk op zijn werk kwam hij thuis te zitten. Vanaf dat moment ging het voor Sjaak bergafwaarts.

 

De Sleutel terugkijken

Wil je de verhalen van deze kandidaten graag volgen en heb je de afleveringen van De Sleutel gemist? Met een abonnement op NLZIET kijk je deze afleveringen tot een jaar geleden terug. Je kijkt programma’s van de Nederlandse televisie terug, live en soms zelfs vooruit en dat maar voor €7,95 per maand. Probeer nu de eerste maand voor €0,01!

 

Beau van Erven Dorens

Beau heeft zich al vaker ingezet voor de daklozen en blijft dit met het nieuwe programma doen. Naast zijn werk bij RTL Boulevard en zijn eigen talkshow Beau heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor minderheden in de samenleving. Met zijn programma Beau Five Days Inside toont hij hoe het is om in een instelling te zitten. Dit kan gedwongen zijn of niet. Ook met zijn twee eerdere programma’s over daklozen probeert hij de minderheden een handje te helpen. De Sleutel is zijn nieuwste programma in deze reeks.

  • Kijk online televisie waar en wanneer het jou uitkomt met de apps van NLZIET
  • Live, terug en vooruitkijken naar de programma's van NPO, RTL en SBS
  • Is NLZIET iets voor jou? Probeer het eens een maand uit voor €0,01. Het abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.