Een aflevering van De Rijdende Rechter terugkijken?

De Rijdende Rechter gemist?

De Rijdende Rechter is inmiddels een begrip op NPO 1. In heel Nederland kampen mensen met allerlei problemen, zo heeft de één last van de te hoge bomen van zijn buurman en de ander mag haar scootmobiel niet parkeren op de plek waar ze dat graag wil. Mr. John Reid pluist de zaken uit, want: hoe zit dat nou juridisch gezien? Heb je De Rijdende Rechter gemist? Kijk het eenvoudig terug bij NLZIET, vrij van reclame!

Wist je dat:

  • Mr. John Reid medebedenker en scenarioschrijver van de cartoonreeks Fokke & Sukke is?
  • Dat het advies van de rijdende rechter bindend is? En dat dat advies alleen ontbonden kan worden op het moment dat de uitspraak gebrekkig gemotiveerd is.
  • Het programma wekelijks gemiddeld zo’n 1,5 miljoen kijkers trekt?
  • Je na elke uitzending kunt stemmen op de uitspraak en je mening geven? Dit kun je doen op de website van De Rijdende Rechter.
  • En dat je op de website ook allerlei informatie kunt vinden over rechtshulp?

De Rijdende Rechter, al jaren een succes

Al sinds 1995 is het programma De Rijdende Rechter te zien bij NPO 1, en meteen vanaf het begin was het een succes. In het programma kunnen burgers zich aanmelden die te maken hebben met een juridische kwestie met bijvoorbeeld hun buurman of gemeente. Vaak gaat het in dit soort gevallen om de erfafscheiding, overlast of een probleem met een bedrijf.

Om tot een goed oordeel te komen bezoekt de rechter elke locatie om de situatie ter plekke te kunnen bekijken. En in veel gevallen komt de rechter op zo’n locatiebezoek niet alleen, maar neemt hij desbetreffende deskundigen mee om het een ander op te kunnen meten.

De hoorzitting

Na het locatiebezoek is het tijd voor de hoorzitting, in een plaatselijke zaal. Tijdens de hoorzitting komen de eiser en de gedaagde samen met alle betrokkenen, vrienden en familie tezamen. Er wordt dan openlijk gesproken over de zaak. Alle vragen die de rechter op dat moment nog heeft, worden beantwoord. Ook worden de deskundigen gehoord, hun conclusie heeft namelijk vaak grote invloed op de uitspraak van de rechter.

De uitspraak

Uiteindelijk is het tijd voor de uitspraak, die plaatsvindt in Slot Zeist. Mr. John Reid geeft hier een bindend advies waar beide partijen van tevoren voor hebben getekend en zich dus ook aan moeten houden.

De rechters

Mr. John Reid

Sinds het vertrek van mr. Frank Visser in 2015 is mr. John Reid de vaste rechter van het programma. Reid is in het dagelijks leven kantonrechter in Alkmaar, dus mocht je met een kwestie zitten kun je ook daar bij hem terecht.

Waar mr. Frank Visser bekend stond om zijn uitspraak: “Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen”, deed mr. John Reid een kleine aanpassing: “Dit is mijn uitspraak en zo zit het”.

Mr. Frank Visser

Tot en met 2015 heeft mr. Frank Visser de functie als rechter gehad in het programma. Hij heeft dus maarliefst 20 jaar lang uitspraken gedaan op televisie voor het programma. Mr. Frank Visser is in 2015 voor het laatst te zien geweest in De Rijdende Rechter, hij is namelijk overgestapt naar SBS6.

Bij SBS6 maakt hij samen met Victor Brand de programma’s: Mr. Frank Visser doet Uitspraak en Mr. Frank Visser Rijdt Visite. Ook is hij dagelijks te zien met het programma Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen? Voor zijn televisiecarrière was hij kantonrechter, griffier bij de rechtbank, rechercheur bij de politie, reclasseringsambtenaar bij het Leger des Heils en officier van justitie.

De Rijdende Rechter, wordt vervolgd

Na de uitspraak van De Rijdende Rechter gebeurt er vaak nog veel, zo moeten er bijvoorbeeld bomen worden gekapt of een schutting opnieuw worden geplaatst. In De Rijdende Rechter, wordt vervolgd gaat Jetske van den Elsen terug naar de meest spraakmakende uitzendingen van de afgelopen tijd. Hoe gaat het nu met hen en zijn de problemen inmiddels helemaal verholpen? En hoe is de onderlinge relatie nu?

  • De leukste programma’s zoals De Rijdende Rechter reclamevrij terugkijken
  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
  • Kijk op twee devices tegelijkertijd de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over NLZIET? Lees dan onze Veelgestelde Vragen of neem contact met ons op.

Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.
Er zijn al VOD-diensten. Waarom NLZIET?
NLZIET is de enige dienst die programma's van zowel de publieke als de commerciële omroepen aanbiedt voor een vast bedrag per maand. Je hoeft niet meer te betalen om een losse aflevering terug of vooruit te kijken. Voor één vast tarief per maand ben je klaar, dat is één van de voordelen van NLZIET. Je hebt geen onverwachte kosten meer en komt dus niet meer voor verrassingen te staan. Een ander bijkomend voordeel is dat je via de zoekbalk die altijd bovenin je scherm staat, kunt zoeken in het programma-aanbod van alle zendergroepen. Je kijkt bovendien terug en vooruit zonder reclame.
Is er verschil met Videoland of Netflix?
NLZIET biedt het grootste en breedste tv-aanbod van de grootste Nederlandse televisiezenders gebundeld in één abonnement. Met NLZIET krijg je toegang tot NPO Plus, RTL XL en KIJK. Zo kun je onbeperkt de mooiste programma's en series van tv terug en regelmatig ook vooruitkijken. Wanneer je wilt, zoveel als je wilt waar mogelijk zonder reclame. Kortom: met NLZIET kijk je waar en wanneer jij maar wilt televisie. Bij Videoland en Netflix kijk je vooral naar films en series.