Baantjer: Het Begin

Baantjer: Het Begin gemist? Kijk gemakkelijk terug bij NLZIET!

Baantjer is terug in een nieuw jasje! De serie die begon in 1995 en gebaseerd is op de boeken van Appie Baantjer is terug in een nieuwe versie en heet Baantjer: Het Begin. Heb je een aflevering van Baantjer: Het begin gemist? Bij NLZIET kijk je alle afleveringen terug. Probeer de eerste maand gratis en kijk direct!

Wist je dat:

 • Ruben, Waldemar, Thom en Tygo allemaal in de originele serie Baantjer zaten?
 • Baantjer: Het Begin een Beste Production Design award heeft gewonnen?
 • Er iedere week een aflevering van Baantjer: Het begin vooruit te kijken is bij NLZIET?

De serie

Baantjer: Het Begin is een nieuwe versie van de originele serie Baantjer. Waar de originele Baantjer rechercheur De Cock volgt tijdens zijn volwassen jaren, zie je in deze nieuwe serie De Cock aan het begin van zijn carrière.

Baantjer: Het Begin gaat verder waar de bioscoopfilm, die eerder dit jaar uitkwam, is geëindigd. Het speelt zich af in het Amsterdam van de jaren ’80. De Cock krijgt een nieuwe partner: Andy Ruiter, overgeplaatst vanuit de Bijlmer. Amsterdam wordt overspoeld door zware wapens en is de politie niet opgewassen tegen de georganiseerde misdaad. In het bureau blijkt iemand informatie door te spelen en wordt het De Cock snel duidelijk dat hij niet iedereen kan vertrouwen.

Baantjer: Het begin cast

 • Waldemar Torenstra – Jurriaan de Cock
  Waldemar Torenstra speelt Jurriaan de Cock. Waldemar heeft zeker niet stil gezeten tijdens zijn carrière. Hij heeft veel films en series op zijn naam staan zoals: Vechtershart, Divorce, All you need is love, De Gelukkige Huisvrouw en Huisvrouwen Bestaan Niet.
 • Yannick Jozefzoon – Andy Ruiter
  Yannick Jozefzoon speelt Andy Ruiter, de nieuwe partner van De Cock. Jozefzoon begon al vroeg met acteren. Hij begon met kleine rollen in de televisie serie Zoenen Of Schoppen en Nieuwe Ouders. In 2015 had hij een grote rol te pakken in de film Boy7.
 • Tygo Gernandt – Tonnie Montijn
  Tygo Gernandt speelt de rol van Tonnie Montijn, de oude partner van De Cock. Tygo was voor het eerst op TV in 1996 toen hij meedeed in een promotieclip om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Verder speelde hij in Dokter Tinus, Bloedlink, Boy7 en heeft ook zijn eigen programma’s: Tygo In De Psychiatrie en Tygo In De GHB.
 • Fedja van Huêt – Bob Donkers
  De rol van Bob Donkers wordt gespeeld door Fedja van Huêt. Hij begon op het toneel en later ging hij voor het grote doek. Fedja is het meest bekend van zijn Rollen in Vliegende Hollanders, Penoza, Soof, Divorce en All You Need Is Love.
 • Jelka van Houten – Selma
  Jelka van Houten speelt de plat Amsterdamse wachtcommandant Selma. Zij brak pas echt door met haar rol in de musical Turks Fruit. Verder speelt Jelka in Mannenharten, Aaf, Jackie, Huisvrouwen Bestaan Niet en Harkum.
 • Ryanne van Dorst – Dr. Rusteloos
  Ryanne van Dorst speelt de schouwarts in Baantjer: Het begin. Zij had in 2018 haar eigen programma Holland! en deed ze mee in het 3e seizoen van Het Perfecte Plaatje. Ryanne is al sinds 2017 vaste gast bij Ranking The Stars.
 • Robert de Hoog – Siem Lodder
  De rol van Siem Lodder wordt gespeeld door Robert de Hoog. Siem Lodder is een Amsterdamse crimineel en de rechterhand van Bob Donkers. Robert heeft in verschillende films en series gespeeld zoals Nova Zembla, Homies, APP, Soof en Mocro Maffia.
 • Ruben van der Meer – Rechercheur van Kemenade
  Ruben speelt de rol van Rechercheur van Kemenade. Ruben is onder andere bekend geworden door zijn deelname aan de Lama’s en vanaf 2010 deed hij samen met Tijl Beckand het programma Echt waar?! tot 2015. Verder speelde hij in Alles is Liefde, Ellis in Glamourland, Heksje Lilly en De Grote Improvisatieshow.
 • Horace Cohen – Rechercheur Banks
  Cohen speelt de rol van Rechercheur Banks. Hij is bekend van zijn rollen in de eerste Flodderfilm, Ellis in Glamourland, De Boskampi’s en Goede Tijden, Slechte Tijden.
 • Thom Hoffman – Martin Lagemaat
  Thom speelt de advocaat Martin Lagemaat. Hij is het meest bekend van zijn rol als Dokter Tinus in Dokter Tinus. Verder speelde hij onder andere in De Eetclub en IC.
 • Birgit Schuurman – Barvrouw
  De rol van de barvrouw van Café Surga wordt gespeeld door Birgit Schuurman. Birgit speelde onder andere in De Eetclub, Soof 2, Bro’s before Ho’s en Uilenbal.

Baantjer: de film

De eerste twee afleveringen van Baantjer: Het begin bestaat uit de gelijknamige speelfilm. De film is gebaseerd op de serie uit de jaren ’90. Jurriaan de Cock werkt in de jaren ’80 bij het politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat. De jonge rechercheur wordt gekoppeld aan zijn nieuwe partner Tonnie Montijn. Samen gaan zijn een moordzaak oplossen maar die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van de Koningin.

Baantjer gemist

Heb je een aflevering van Baantjer gemist? Kijk de afleveringen nu terug bij NLZIET. Wil jij je favoriete detective series van de Nederlandse tv kijken wanneer en waar jij wil? Probeer nu NLZIET voor een maand gratis! Kijk gemakkelijk naar Baantjer: Het Begin op je tv, tablet en mobiel. Ben je op vakantie in de EU? Dan hoeft je je geen zorgen te maken want NLZIET is ook binnen de EU beschikbaar.

Series vooruitkijken

Naast programma’s terugkijken, kun je met NLZIET ook programma’s vooruitkijken zoals Killing Eve en andere series. Zo kijk je iedere week een aflevering van Baantjer: Het Begin vooruit! Een abonnement kost €7,95 per maand, maar je kunt de eerste maand eens gratis uitproberen. Is NLZIET toch niets voor jou? Geen zorgen, het abonnement is iedere maand online opzegbaar.

Veel kijkplezier!

 • De mooiste series van de Nederlandse tv in één app
 • Kijk naar programma's van NPO, RTL en SBS
 • Is NLZIET toch niets voor jou? Het abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast
Meer weten?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.