Utopia live kijken

Leven in een ideale samenleving

Iedere werkdag is er weer een aflevering van Utopia live te kijken op SBS6. Rond half acht word je iedere dag op de hoogte gebracht van de belevenissen van de Utopianen. In de realityshow leven vijftien uiteenlopende personen samen. Ze bouwen samen aan een nieuw bestaan nadat ze hun leven in de normale wereld hebben verlaten. Zonder regels, wetten en machtsverhoudingen werken ze aan hun Utopia.

Weetjes

 • Na ‘Big Brother’ scoort John de Mol met deze reallifesoap weer een tv-hit. In eerste instantie was het de bedoeling om een jaar lang uit te zenden, inmiddels zijn er al drie jaar voorbij.
 • In en om de loods zijn 106 camera’s en 60 microfoons geïnstalleerd, waardoor de bewoners worden gevolgd.
 • Gemiddeld kijken er dagelijks 720.000 mensen live naar Utopia op SBS6.
 • De liefde doet het goed. De realitysoap heeft maar liefst twaalf liefdessetjes voortgebracht.
 • Jaarlijks eten de Utopianen zo’n 700 broden, ruim twee broden per dag.
 • De uitzending op 16 maart 2016 werd het best bekeken met 857.000 kijkers.
 • Zanger Thomas Berge heeft in Utopia een tatoeage laten zetten.
 • Roy Donders en zijn vriend Marvin zijn fan, zij hebben nog geen een aflevering gemist!

Reallifesoap in een loods

Vijftien mensen in een loods die gevolgd worden door camera’s. Klinkt niet echt als een potentieel succes. Toch is Utopia sinds de start op oudjaarsavond 2013 een goed bekeken programma. Zowel de uitzending van Utopia live op SBS6 als de stream online, waarmee je 24 per dag Utopia live kunt volgen. De compilatie die elke werkdag uitgezonden wordt door SBS, geeft een samenvatting van alle gebeurtenissen die zich de afgelopen 24 uur hebben afgespeeld in de loods.

Utopia, een gelukkige samenleving

In het boek Utopia van Sir Thomas More omschrijft hij ‘utopie’ als ‘een gelukkige samenleving’. Dat is wat het programma tot doel heeft. Een nieuwe, gelukkige samenleving gebouwd door vijftien mensen. Zij zeiden hun bekende leven vaarwel om het avontuur aan te gaan. De pioniers worden dag en nacht gevolgd en de kijkers kunnen online Utopia live volgen. De kale loods waar de bewoners eind 2013 ingetrokken zijn, werd opgeleverd met water en elektra, een telefoon om te delen, wat vee, een stukje braak land en een geldbedrag om de eerste tijd te overleven. Veel was er dus niet.

De eerste periode was het dus ook echt overleven voor de Utopianen. Een kale loods biedt onderdak maar slaapplaatsen waren er niet, wat valt er te eten van een kaal stukje land, waar was je jezelf? Geen badkamer, geen keuken, geen woonkamer, er was helemaal niets. Na ruim 1000 dagen is er veel veranderd en vormt er een plek die goed leefbaar is en waar samengeleefd wordt, maar een gelukkige samenleving? Dat kun je zelf bepalen, kijk iedere werkdag Utopia live op SBS6 en volg de bewoners.

Nieuwe Uptopianen

Er zijn steeds 15 inwoners. Maar het zijn niet steeds dezelfde. Iedere acht weken mogen fans uit drie potentiële nieuwe inwoners, stemmen. De twee met de meeste stemmen krijgen een tijdelijk visum. Ze mogen hiermee vier dagen in Utopia verblijven. In die tijd moeten ze er alles aan doen om hun plekje in de mini samenleving te veroveren. Na de vier dagen stemmen alle inwoners twee mede-inwoners naar huis. Maar een persoon met een tijdelijk visum krijgt een paspoort en mag blijven.

Bij het stemmen hebben de inwoners drie stemmen per persoon. Met deze stemmen kunnen ze een mede-inwoner nomineren om het terrein te verlaten. De drie stemmen kunnen ingezet worden zoals ze zelf willen: alle drie op een persoon of ze verdelen over meerdere inwoners. In totaal zijn er 45 stemmen te verdelen. Maar de fans hebben ook een stem, zij gelden als extra inwoner en hebben dus ook drie stemmen. De fans kunnen dus net dat extra duwtje in de verkeerde richting geven.

De drie inwoners met de meeste stemmen worden genomineerd voor eliminatie. De nieuwe inwoner heeft de beslissende stem en moet een van de drie genomineerde naar huis stemmen. Hiermee kan hij/zij direct haar stempel drukken…

Dagelijks Utopia live volgen

Ben je fan van de reallifesoap en wil je geen aflevering missen, waar je ook bent? Kijk dan Utopia live op SBS6 via NLZIET. Met NLZIET kijk je online live tv waar je ook bent. Thuis kijk je op je (smart) tv of computer en onderweg kijk je op je tablet of smartphone. Zo hoef je geen aflevering van je favo programma te missen. En heb je live Utopia gemist? Geen probleem! Bij NLZIET kijk tot een jaar terug!

 • Overal tv-kijken met de NLZIET app voor smart tv, tablet en smartphone.
 • Bepaal zelf wanneer je kijkt. Kijk de grootste Nederlandse zenders live, terug en soms zelf vooruit.
 • Niet missen? Maak je lievelingsprogramma favoriet op stel een alert in en je kijk die niet aflevering als eerste.