Nieuwsuur live kijken

Kijk Nieuwsuur live bij NLZIET

Kijk het nieuws van vandaag waar en wanneer je maar wilt. Wil je Nieuwsuur live kijken? Kijk op je mobiel, tablet, laptop of smart tv met de app van NLZIET. Daarnaast kun je Nieuwsuur terugkijken wanneer je wilt.

Nederlandse en Europese politiek

Er wordt in Nieuwsuur voornamelijk aandacht besteed aan de Nederlandse en Europese politiek. Zo wordt alles van Den Haag besproken, maar wordt er ook aandacht besteed aan alle Europese beslissingen. Naast het politieke nieuws worden ook andere actualiteiten behandeld.

Elke dag om 22:00 uur word je binnen een uur bijgepraat over alle belangrijke gebeurtenissen in Nederland en de rest van de wereld. Ook is er een speciale rubriek In Gesprek Met, waarin er bijzondere mensen geïnterviewd worden, zoals deze In Gesprek Met Nobelprijswinnaar Denis Mukwege.

Presentatoren

Nieuwsuur heeft twee vaste presentatoren: Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Zij zijn dagelijks van 22:00 uur tot 22:55 uur te zien zijn en in het weekend van 22:00 uur tot 22:30 uur op NPO 2.

Er zijn vier vaste parlementaire verslaggevers:

  • Arjan Noorlander
  • Pim van Galen
  • Nynke de Zoeten
  • Chris Ostendorf

Twan Huys was tot en met 2018 een vaste hoofdpresentator. Hij heeft deze job midden 2018 omgeruild om de nieuwe presentator van RTL Late Night te worden.

NOS en NTR

Nieuwsuur is een programma van de omroepen NOS en NTR. NOVA was de voorloper van Nieuwsuur. NOS wilde met dit programma stoppen omdat dit volgens de directie niet onafhankelijk genoeg was. NOS produceert onder andere ook de programma’s NOS Journaal en NOS Studio Sport. In 2015 zond de NOS maar liefst 5439 uur televisie uit.

Prijzen

In 2012 won Mariëlle Tweebeeke de Sonja Barend Award voor haar interview op 23 februari 2012 met de drie verantwoordelijken voor het controversiële RTL-programma Tussen Leven en Dood. In 2013 won ze de journalistieke prijs De Tegel samen met haar collega Bas Haan. Dit kregen zij voor hun interview met Reinout Oerlemans en het bestuur van het VU Medisch centrum voor het programma 24 uur: Tussen Leven en Dood.

Nieuwsuur terugkijken

Wil je Nieuwsuur van vandaag terugkijken? Dat kan met NLZIET. Naast dat je Nieuwsuur live kunt kijken, kun je het tot een jaar terugkijken. Zo blijf je zeven dagen in de week op de hoogte van het laatste nieuws. Probeer NLZIET de eerste maand gratis en kijk direct!

  • Kijk live, terug en vooruit naar de programma's van NPO, RTL en SBS
  • Met NLZIET bepaal je zelf maar je televisie kijkt. Met de apps voor tablet en smartphone kijk je overal in de EU tv via internet.
  • Op twee schermen tegelijk kijken binnen één abonnement
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.