De Wereld Draait Door live kijken

De Wereld Draait Doorrrrrrrrrr

Ben je nog onderweg naar huis in de trein en sta je op het punt om het begin van de DWDD live uitzending te missen? Bij NLZIET kijk je De Wereld Draait Door live met de app op je smartphone. Met NLZIET kun je alle actualiteitenprogramma’s en DWDD live kijken. Naast live tv-kijken, kun je ook programma’s terugkijken. Wanneer je het programma markeert als favoriet, krijg je een melding wanneer er een nieuwe aflevering is. Vanaf nu hoef jij niets meer te missen!

Al meer dan 10 jaar DWDD

De eerste uitzending van De Wereld Draait Door vond plaats op 10 oktober 2005. Na twee seizoenen opstarten, trok DWDD live vanaf het derde seizoen zo’n 1 miljoen kijkers per dag. Presentator Matthijs van Nieuwkerk maakte tijdens de 1500ste uitzending bekend dat DWDD het praatprogramma is met de meeste afleveringen in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Matthijs van Nieuwkerk is sinds de eerste uitzending als één van de presentatoren te zien. Voorheen afgewisseld door Francisco van Jole of Claudia de Breij, intussen is hij de enige presentator en presenteert hij iedere dag de DWDD live uitzending.

Nieuws, informatie en amusement

Wie wel eens DWDD live of terug kijkt, herkent waarschijnlijk dat iedere uitzending vaste en wisselende onderdelen heeft. Allerlei onderwerpen komen voorbij, dus voor ieder wat wils. Onderstaande rubrieken zijn slechts een greep uit de wisselende invulling die wordt gegeven aan het praatprogramma.

Tafelheer of tafeldame

Iedere uitzending begint met een kort gesprek tussen Matthijs van Nieuwkerk en de tafelheer of tafeldame van die avond. Deze gast opent de avond met iets opvallends wat hij of zij in het nieuws voorbij heeft zien komen. Gedurende de avond neemt de gast deel aan discussies aan tafel.

Gasten interviews

Tijdens iedere uitzending worden er drie gasten uitgenodigd. Matthijs van Nieuwkerk interviewt iedere gast ongeveer tien minuten, afgewisseld met een optreden of video. Iedere gast is in diezelfde week in het nieuws gekomen.

De tv draait door

Halverwege iedere uitzending wordt in de rubriek “De tv draait door” een verzameling van de grappigste televisiemomenten getoond. Van bloopers en opvallende tv-momenten tot historische fragmenten, dit is gegarandeerd hilarische televisie.

 

 

De muziek draait door

In DWDD is ook veel ruimte voor muziek. Zo is er ieder jaar een vaste huisband, zoals Roxeanne Hazes, Sue the Night en Lucas Hamming. Ook treedt er iedere dag een artiest op in een live muzikaal intermezzo. Een voormalig onderdeel is DWDD live Recordings, waar twee artiesten elk akoestisch een cover van een nummer aan tafel laten horen.

Huisdichter

Iedere woensdag zit huisdichter Nico Dijkshoorn in het publiek en schrijft hij ter plekke een gedicht over de onderwerpen die tijdens de uitzending aan bod komen.

DWDD University

Sinds 2012 wordt er een aantal keer per jaar een gastcollege gegeven door een Bekende Nederlander over een wetenschappelijk thema.

LuckyTV

Aan het einde van iedere uitzending wordt er een kort satirisch filmpje getoond van LuckyTV. Sander van de Pavert is bedenker van alle LuckyTV filmpjes. De filmpjes spelen op een grappige manier in op actuele gebeurtenissen. Zo ging deze LuckyTV de hele wereld over.

 

 

Alle LuckyTV video’s zijn terug te kijken via internet, maar het is natuurlijk het leukste wanneer je DWDD live kijkt en de video’s al hebt gezien voordat ze viral gaan!

Zomerprogrammering

Tijdens de zomermaanden zijn er geen uitzendingen vanwege de zomerstop. Tijdens de eerste DWDD live uitzending na de zomer in 2017 ging er flinke discussie op Twitter over het haar van Matthijs van Nieuwkerk.

Matthijs zijn haar was flink gegroeid en door de zon gebleekt tijdens de zomerstop. Heb jij ook DWDD live gekeken en is het jou opgevallen?

Wil je nu gelijk de mogelijkheid hebben om DWDD live te zien? Start nu gratis een proefabonnement bij NLZIET.

  • Eén abonnement voor alle programma’s van NPO, RTL en SBS in HD kwaliteit. Kijk live, tot 365 dagen terug en soms zelfs vooruit.
  • Eerste maand is gratis en het abonnement is makkelijk opzegbaar.
  • Enorm groot aanbod met meer dan 50.000 beschikbare programma’s. Je hoeft ze niet alleen te kijken, met 1 abonnement kijk je op 2 schermen tegelijk.
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken met NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw, NPO Politiek, RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.