Wielrennen live NLZIET

Tour de France etappes onthuld: ontdek de uitdagende routes

13 juni 2024

De Tour de France van 2024 belooft een spannende editie te worden met een gevarieerd parcours. De Tour begint dit jaar op 29 juni in Florence en eindigt op 21 juli in Nice. De renners zullen door verschillende bergketens van het Franse vasteland rijden, waaronder de Apennijnen, Alpen, Pyreneeën en het Centraal Massief.

Meer kijkinspiratie nodig? Volg ons op Instagram of TikTok en mis niets meer.

Met NLZIET kijk je tv, live, terug en vooruit. Op meerdere apparaten tegelijk. Overal in de EU. Het enige dat je nodig hebt is internet.

 

Probeer 14 dagen gratis

Etappe 1

De openingsetappe van de Tour is een uitdagende race van 206 kilometer van Florence naar Rimini. Het is direct al klimmen geblazen met zeven beklimmingen en 3.800 hoogtemeters. Iets na de helft van deze etappe begint het zwaarste deel van de route. De renners moeten binnen 50 kilometer vier keer bergop gaan. Ze starten met een klim van 5,8 kilometer en een stijgingspercentage van 7,6%, daarna fietsen ze 4,6 kilometer met een stijgingspercentage van 7,7%, vervolgens 4,2 kilometer met een stijgingspercentage van 6,6% en als laatste beklimmen ze een heuvel van 7,1 kilometer met een stijgingspercentage  van 4,8%. De laatste 15 kilometer van het parcours is vlak.

Etappe 2

De 2e etappe van de Tour, van Cesenatico naar Bologna, eindigt met een flinke uitdaging. In deze race van 199,2 kilometer is de eerste 74 kilometer volledig vlak, daarna verschijnen de eerste heuvels. De renners beklimmen dan twee keer achter elkaar de San Luca, een helling van 1,9 kilometer en met een stijgingspercentage van 10,6%.

Etappe 3

De 3e etappe, van Piacenza naar Turijn, is een route van 230,8 kilometer. Deze grotendeels vlakke route bevat enkele kleine klimmen, wat de kans op een massasprint vergroot.

Etappe 4

In de 4e etappe beginnen de renners in Pinerolo. Ze leggen een route van 139,6 kilometer met 3.600 hoogtemeters af naar Valloire. Tijdens deze race zullen de renners veel verschillende klimmen tegenkomen: de eerste klim is 7 kilometer lang en stijgt met 7,2%. Vervolgens is er een flinke klim van 23 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,1%. Bij deze klim stijgt de laatste kilometer zelfs met 9%! Na deze klimmen duiken de renners in één lange afdaling van 19 kilometer naar de finish.

Etappe 5

Etappe 5 is een route van 177,4 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar Saint-Vulbas. Deze etappe is voornamelijk vlak.

Etappe 6

In etappe 6 fietsen de renners 163,5 kilometer van Mâcon naar Dijon. Dit nagenoeg vlakke parcours heeft slechts een kleine heuvel in de beginfase. In de laatste 800 meter naar de finish toe gaat de weg rechtdoor. Hier kunnen de sprinters goed gebruik van maken. Dat wordt dus gegarandeerd een spectaculair einde.

Etappe 7

De 7e etappe, een individuele tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin, beslaat 25,3 kilometer en bevat enkele heuvels. Na 10 kilometer stijgt de route 1,5 kilometer met 6,5%. Daarna blijft het nog 4 kilometer flink oplopen. Hierna volgt een afdaling en vervolgens is de rest van de route vlak.

Etappe 8

Etappe 8 is een zware heuvelrit van 183,4 kilometer tussen Semur-en-Auxois en Colombey-les-Deux-Églises, met 2.400 hoogtemeters en tientallen korte beklimmingen. Door de vele klimmen is dit een zware route.

Etappe 9

Etappe 9 start en finisht beide in Troyes en is 199 kilometer lang. Deze erg heuvelachtige route bevat 14 gravelstroken, wat voor extra uitdaging zorgt. In totaal staan er 14 van deze stofstroken op de planning, afgewisseld met korte klimmetjes.

Etappe 10

Na een rustdag fietsen de renners van Orléans naar Saint-Amand-Monrond. Dit vlakke parcours van 187,3 kilometer biedt de sprinters grote kansen. Er zijn op dit parcours ook veel open stukken te vinden. Als de wind dan goed staat, kan dit best spectaculair gaan worden.

Etappe 11

In de 11e etappe fietsen de coureurs door met 4.350 hoogtemeters door het Centraal Massief. Dit parcours van 211 kilometer begint in Evaux-les-Bains en eindigt in Le Lioran. In de laatste kilometers klimmen de renners achter elkaar 5,4 kilometer met een stijging van 8,1%, 4,4 kilometer met een stijging van 7,9% en 3,3 kilometer met een stijging van 5,9%.

Etappe 12

Etappe 12 is een 203,6 kilometer lange route van Aurillac naar Villeneuve-sur-Lot. Met 2.200 hoogtemeters en het meeste klimwerk aan het begin, belooft deze etappe een pittige start te krijgen. De eerste klim die de renners tegen zullen komen is 3,6 kilometer en stijgt met 3,9%. De volgende heuvels die de coureurs op hun pad krijgen zijn 4,2 kilometer met een stijgingspercentage van 5,3%, 2,1 kilometer met een stijgingspercentage van 5,5% en 1,7 kilometer met een stijgingspercentage van 6,3%.

Etappe 13

De route van etappe 13 is 165,3 kilometer en gaat van Agen naar Pau. De route is licht heuvelachtig. De renners moeten in de laatste 40 kilometer een aantal heuvels overbruggen, om vervolgens het laatste stuk vlak uit te kunnen rijden. Een goed einde voor de sprinters dus.

Etappe 14

In etappe 14 fietsen de renners voor het eerst door de Pyreneeën, met een uitdagende route van 151,9 kilometer van Pau naar de Pla d’Adet. De eerste 70 kilometer van het parcours is redelijk vlak. Dan stijgt de route 19 kilometer met 7,4% en 8,2 kilometer met 5,1%. De finishklim stijgt in de eerste 7 kilometers met dubbele cijfers. De weg vlakt dan een kilometer af, waarna het weer stijgt met 9% richting de finish.

Etappe 15

Het parcours van etappe 15 is een flinke rit van Loudenvielle naar Plateau de Beille. De race is 197,7 kilometer lang en heeft vier tussentijdse beklimmingen, voordat de grote slotklim verschijnt. Deze is 15,8 kilometer en stijgt met een gemiddelde van 7,9%. In de eerste helft van de race komen de renners heuvels tegen van 6,9 kilometer met een stijging van 7,8%, 9,3 kilometer met een stijging van 9,1% en 4,3 kilometer met een stijging van 9,7%. In de tweede helft is er nog een klim van 10 kilometer met een stijging van 8,2%.

Etappe 16

Na de tweede rustdag opent de slotweek met een race van Gruissan naar Nîmes. Dit is een redelijk vlakke rit van 188,6 kilometer. Er is een grote kans op een massasprint. Het enige wat dit echt kan voorkomen is de wind. En het kan zeker hard waaien in dit gebied.

Etappe 17

De 177,8 kilometer lange rit van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Superdévoluy begint vlak, maar eindigt met een reeks uitdagende hellingen in de laatste 40 kilometer.

Etappe 18

Etappe 18, een rit van 179,5 kilometer tussen Gap en Barcelonnette, bevat 3.100 hoogtemeters en vele vermoeiende klimmen.

Etappe 19

In de 19e etappe fietsen de renners 144,6 kilometer van Embrun naar Isola 2000. Dit doen zij door een paar grote beklimmingen te overbruggen. De eerste beklimming stijgt met 5,7% en is 18,8 kilometer lang. De tweede beklimming is 22,9 kilometer met een stijgingspercentage van 6,9%. Deze klim heeft 24 haarspeldbochten en is op 2.802 meter ook het hoogste punt van de Tour. Aan het eind van deze etappe volgt er nog een finishklim van 16,1 kilometer met een stijgingspercentage van 7,1%.

Etappe 20

Etappe 20 gaat van Nice naar Col de la Couillole. De renners fietsen in 132,8 kilometer vier bergen op. De laatste klim is 15,7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%. De finish ligt op de top van de berg.

Etappe 21

De Tour de France eindigt dit jaar voor het eerst niet in Parijs. De laatste etappe begint in Monaco en eindigt in Nice. Het parcours bevat twee beklimmingen in 33,7 kilometer. De eerste is 8,1 kilometer en stijgt met 5,6%. De tweede is 1,6 kilometer en stijgt met 8,1%. Daarna dalen de renners naar de finishlijn op de Avenue Jean Médicin.

Kijk de Tour de France live en on demand in heel de EU

Kijk de Tour de France live en on demand bij NLZIET. Mis geen enkel moment van de spannende wielerwedstrijd en geniet van de prachtige landschappen terwijl de renners strijden om de gele trui. Beleef de Tour de France in heel de EU.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

  • Wat is NLZIET?

    NLZIET is een app waarmee je online tv kunt kijken. Live, terug en soms zelfs vooruit. Krijg toegang tot meer dan 40 zenders die je kunt kijken op je tv, tablet, laptop of telefoon. Kijk alles van NPO Plus, RTL en KIJK wanneer je maar wil. Kies je voor NLZIET Extra, dan krijg je toegang tot 11 internationale zenders extra.

  • Hoe meld ik mij aan?

    Met NLZIET kijk je kabelvrij tv via je tv, laptop, tablet of telefoon. In 4 simpele stappen kun jij direct tv-kijken met NLZIET:

    Stap 1: Sluit een proefabonnement af via de website
    Stap 2: Download de app op het apparaat waarop je wilt kijken
    Stap 3: Start de app en log in
    Stap 4: Je kunt direct beginnen met kijken

    Een abonnement op NLZIET geeft je toegang tot 40+ tv-zenders, waaronder alle zenders van NPO, RTL en KIJK.

  • Hoe werkt de gratis proefperiode?

    Als je NLZIET voor het eerst gebruikt, start je abonnement met een proefperiode en kun je NLZIET 14 dagen uitproberen. Het abonnement loopt automatisch door, maar kan op ieder moment worden opgezegd. Ook in de proefperiode.

  • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

    Ja, je kunt je abonnement op ieder moment opzeggen in ‘Mijn NLZIET’ via onze website.

  • Op welke apparaten kan ik NLZIET gebruiken?

    Je kunt NLZIET kijken op verschillende apparaten. Gebruik onze app om te kijken op je smart tv, Apple TV of Android TV-apparaat. Je kunt ook casten naar je grote scherm, kijken op je smartphone/tablet of gebruik maken van onze website op je computer.

  • Kan ik NLZIET ook in het buitenland gebruiken?

    Ja, je kunt NLZIET overal binnen de EU gebruiken.

    Landen waar je NLZIET kunt kijken:

    • België
    • Bulgarije
    • Cyprus
    • Denemarken
    • Duitsland
    • Estland
    • Finland
    • Frankrijk
    • Griekenland
    • Hongarije
    • Ierland
    • IJsland
    • Italië
    • Kroatië
    • Letland
    • Liechtenstein
    • Litouwen
    • Luxemburg
    • Malta
    • Nederland
    • Noorwegen
    • Oostenrijk
    • Polen
    • Portugal
    • Roemenië
    • Slovenië
    • Slowakije
    • Spanje
    • Tsjechië
    • Zweden

    Let op: vanwege de Brexit zijn de (meeste) programma’s niet langer beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland).

    Bovenstaande geldt ook voor Zwitserland. Zwitserland heeft een unieke relatie met de Europese Unie. Het land wordt vrijwel geheel omsloten door EU-lidstaten, maar maakt zelf geen deel uit van de EU. Dit betekent dat NLZIET mogelijk niet volledig werkt in Zwitserland, vanwege uitzendrechten die niet afgegeven zijn voor dit land.

    De Benedenwindse Eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) en Bovenwindse Eilanden (Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten) behoren niet tot de EU en (een deel van) het aanbod is daar, wegens (ontbrekende) uitzendrechten, mogelijk niet beschikbaar.

Kijk tv vanaf €7,95 per maand

Stream alles wat je wil zien.
NLZIET. Slim bekeken.

Probeer 14 dagen gratis