Ik Vertrek Gemist? Kijk tot een jaar terug!

Met het gezin naar het buitenland

Het programma van AVROTROS, Ik Vertrek gaat over gezinnen die naar het buitenland verhuizen. Vaak dromen zij al lange tijd over deze grote stap. Het programma volgt de gezinnen bij hun verhuizing naar het buitenland, vaak nemen ze een camping, hotel of restaurant over. Al jarenlang wordt het programma uitgezonden en goed bekeken. Heb je een aflevering gemist? Bij NLZIET kijk je uitzendingen tot een jaar terug, zonder reclame!

Wat er vaak gebeurt in Ik Vertrek

  • Men spreekt de taal niet of nauwelijks. En daar maken de locals nog weleens misbruik van
  • Het 'buitenleven' valt niet altijd mee, die tuin is toch wel erg groot om te onderhouden
  • De bureaucratie is in het buitenland erger dan in Nederland
  • De verbouwing van het nieuwe onderkomen gaat (bijna) altijd over budget
  • Het is toch niet altijd lekker weer. Ook over de grens regent het wel eens...

Heb je Ik Vertrek gemist? Kijk terug met NLZIET

Bijna iedereen droomt er weleens over: het geluk in het buitenland zoeken. Om de stap ook daadwerkelijk te nemen is groot. Wellicht is dat wel het grote succes van Ik Vertrek: het volgen van andere Nederlanders die de stap wel maken. Het blijkt niet altijd zo gemakkelijk te zijn: het afscheid nemen van familie en vrienden is vaak heftig en er is vaak een taalbarrière. Zo was in Ik Vertrek Italië een enorm populaire bestemming, maar met een lastige taal. Het laatste zorgt nog wel eens voor hilarische momenten! Heb je een aflevering van Ik Vertrek gemist of wil je een hele reeks terugkijken van gezinnen die in het buitenland hun geluk beproeven? Start dan een abonnement aan bij NLZIET.

Met een camera op je hielen naar het buitenland

Leuk om vanuit je luie stoel te kijken hoe anderen naar het buitenland vertrekken. Wellicht zie je jezelf met je gezin ook wel een B&B in het buitenland openen. Maar waarom zou je toch meedoen aan zo’n programma? Je krijgt er geen geld voor en de omroep bepaalt wat er uitgezonden wordt (dus misschien wel net dat moment dat je er niet zo charmant uitziet…). Maar denk eens aan de publiciteit. Een aflevering van Ik Vertrek wordt door zeker een miljoen Nederlanders bekeken…. Laat de boekingen maar komen! Zo krijg je zeker wat publiciteit van AVROTROS, Ik Vertrek is al jarenlang een goed bekeken programma. Mede door de oneindige verbouwingen en gebrekkige taalkennis van de Nederlanders.

Daarnaast filmt een professioneel camerateam een belangrijk moment in jullie leven. De periode van voorbereidingen is super hectisch, de beelden van het programma zijn dan mooie herinnering om later terug te kijken. En het scheelt je een hoop sms-jes, telefoontjes en blogs bijhouden, want achterblijvers kunnen precies volgen hoe jullie emigratie is gegaan. Maar denk eraan dat niet alleen achterblijvers een mening hebben. Zo is Ik Vertrek Bonaire een uitzending waar iedereen een mening over had. Hans en Karin wilden een golfbaan opzetten in Bonaire en heel wat mensen vonden hier wat van.

Eén van de beroemdste gezinnen van Ik Vertrek is familie Meiland. Martien en Erica verkochten hun woningzaak, omdat ze in Frankrijk een nieuw leven wilden opbouwen. Ze kochten een oud kasteel en knapten het gebouw op, zodat ze de rollen van kasteelheer en kasteeldame konden vervullen. Toch bleken ze Nederland leuker te vinden. Later is familie Meiland alsnog naar Frankrijk vertrokken. Hoe dat zo gekomen is, zie je in de afleveringen van Chateau Meiland. Chateau Meiland gemist? Met NLZIET kun je reclamevrij de afleveringen terugkijken.

Na de uitzending moet je wel flink aan de bak, al die publiciteit brengt heel veel werk met zich mee. Nederlanders zullen ook jouw B&B vinden in het idyllische Franse dorpje waar niemand de naam van kan uitspreken!

Kijk nog meer buitenlands avontuur bij NLZIET!
Wie wint de strijd om de Robinsontitel? Kijk wekelijks naar de spannendste survivalwedstrijd.
Wie ontmaskert de Mol dit jaar? Kun jij als kijker ontdekken welke valstrikken de Mol spant?
Ga je binnenkort op vakantie? Kijk dan eens een aflevering van Oplichters in het Buitenland, want een gewaarschuwd mens telt voor twee!
  • Afleveringen van Ik Vertrek tot een jaar terugkijken, zonder reclame
  • Voor maar € 7,95 per maand kijk je live, terug en soms vooruit naar de programma's van NPO, RTL en SBS
  • Met de apps voor smartphone, tablet en smart tv bepaal je zelf waar je kijkt
Meer over NLZIET

Wil je meer weten over de voordelen van online tv-kijken? Kijk bij de veelgestelde vragen of lees meer over NLZIET.

Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.