DWDD gemist

De Wereld Draait Door terugkijken

De Wereld Draait Door, oftewel DWDD, was sinds 2005 te zien op de NPO. Na 15 jaar is DWDD op 27 maart 2020 gestopt. Matthijs van Nieuwkerk heeft nog geen seizoen van DWDD gemist en is al sinds het begin het gezicht van het programma. Heb jij nou wel een aflevering van DWDD gemist dan kijk je deze tot 345 dagen terug op je mobiel, tablet, laptop, chromecast, smart tv en Apple TV. Zo hoef je nooit meer een moment te missen.

Dit wist je nog niet over Matthijs van Nieuwkerk:

 • Wist je dat Matthijs van Nieuwkerk vier boeken heeft uitgebracht?
 • Wist je dat de dochter van Matthijs ook actief is in de tv-wereld? Jet van Nieuwkerk heeft “Niet gezond meer” gepresenteerd en is nu presentatrice bij 24kitchen.
 • Wist je dat De Wereld Draait Door meer dan vijftig tafelheren en -dames heeft gehad?

Het programma

De Wereld Draait Door is dagelijks om 19.00u te zien op NPO 1. In de eerste jaren van het programma wisselde Matthijs de presentatie nog af met Francisco van Jole en Claudia de Breij. Maar sinds 2008 presenteert hij alle afleveringen zelf.

In het programma zijn een aantal terugkomende onderdelen. Zo zijn er bijna altijd drie gasten in het programma die te maken hebben met het nieuws van die dag of week. Deze gasten worden afgewisseld met fragmenten of muziek. Andere vaste onderdelen zijn:

 • Een dagelijks onderdeel is “De tv draait door”, hierin worden spraakmakende tv-fragmenten getoond.
 • Een vast onderdeel aan het eind van elke aflevering is het korte, satirische filmpje van LuckyTV te zien waarin actualiteiten op de hak worden genomen.
 • Elke woensdag is huisdichter Nico Dijkshoorn aanwezig die ter plekke gedichten maakt over de onderwerpen in de uitzending en die aan het eind voordraagt.
 • Elke vrijdag wordt de week afgesloten door een stand-up comedian die terugkijkt op de afgelopen week.
 • Op de laatste vrijdag van de maand wordt het afgelopen televisiemaand besproken samen met een panel aan bekende Nederlanders.
 • Aan het eind van de maand is Jan Mulder te zien die zijn vijf ergernissen van de maand voordraagt.
 • Elke maand worden door het DWDD boeken panel de DWDD boeken van de maand gekozen. Elk jaar wordt een nieuw DWDD boeken panel gekozen van verschillende boekenkenners.

DWDD University

Sinds 2012 wordt door DWDD en Matthijs van Nieuwkerk ook DWDD University en DWDD Summer School gepresenteerd. Matthijs begeleidt in dit programma Bekende Nederlanders die lezingen geven over wetenschappelijke of artistieke onderwerpen. Robert Dijkgraaf is één van de sprekers die al meerdere afleveringen heeft mogen maken, over onderwerpen zoals de oerknal, de toekomst, zwarte gaten en nog veel meer. De best bekeken aflevering is van Erik Schreder die in drie afleveringen verschillende kanten belicht van het overkoepelende onderwerp: het brein.

Ben je nieuwsgierig geworden? Ook als je deze afleveringen van DWDD gemist, hebt kan je ze terugkijken bij NLZIET. Of kijk andere talkshows, zoals Op1 en De Vooravond.

Matthijs van Nieuwkerk

Iedereen kent Matthijs natuurlijk van De Wereld Draait Door, maar hij is ooit begonnen bij de krant. Zijn journalistieke carrière begon hij bij Het Parool, waar hij uiteindelijk opklom tot hoofdredacteur. Zijn tv-carrière achter de schermen bij AT5 en NPO3 was minder succesvol. Pas vanaf 2003 ging hij voor de schermen werken met het programma Nederland Kiest. In hetzelfde jaar begon hij zijn samenwerking met Wilfried de Jong waarmee hij vijf jaar lang Holland Sport heeft gepresenteerd. In 2008 stopte hij hiermee omdat hij zich volledig op DWDD wilde focussen.

Matthijs is in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 genomineerd voor een Zilveren Televizier-ster. Ondanks de vele nominaties heeft hij de prijs nog nooit gewonnen. Wel heeft hij in 2007 met DWDD de Gouden Televizier-ster gewonnen.

 • Blijf altijd op de hoogte en kijk televisie waar en wanneer het jou uitkomt met de app van NLZIET
 • Live, terug en vooruitkijken naar de programma's van NPO, RTL en SBS
 • Probeer NLZIET een maand uit voor €0,0. Online opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast
Meer weten?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.