Cash or Trash

Een aflevering van Cash or Trash gemist?

Cash or Trash is het nieuwste programma van Martien Meiland. In dit programma komen kandidaten erachter of hun bijzondere voorwerp heel veel geld of juist niets waard is. Met een abonnement op NLZIET kijk je Cash or Trash live en terug. Heb je een aflevering van Cash or Trash gemist? Dan kijk je de afleveringen gemakkelijk terug, via de app op je televisie, computer, telefoon of tablet. Probeer nu de eerste maand gratis. Na de eerste maand betaal je €7,95 per maand.

Cash or Trash?

In dit programma krijgen kandidaten de kans om antieke spullen te verkopen. Maar de vraag is natuurlijk: is het een uniek stuk dat veel geld op gaat leveren of blijkt het toch weinig waarde te hebben? Tijdens het programma wordt het voorwerp getaxeerd en daarna krijgen de kandidaten de kans om de spullen die zij hebben meegebracht te verkopen aan een van de vijf kunsthandelaren in het programma.

De taxateur kijkt de voorwerpen na en schat de waarde in. Nadat een kandidaat weet wat hij voor zijn stuk kan krijgen, beginnen de onderhandelingen. Zij krijgen de kans om met 5 inkopers te onderhandelen. Iedere kunsthandelaar heeft andere specialisaties en de onderhandelingen kunnen daarom per handelaar erg verschillen. Zo weet de ene handelaar misschien niet veel over een bepaald voorwerp en de ander wel. De prijzen die de handelaars bieden voor hetzelfde voorwerp kunnen daarom erg verschillen.

Ook kan de prijs die een handelaar biedt, afhangen van of een handelaar kopers in zijn/haar kringen hebben die geïnteresseerd zijn in soortgelijke stukken. Als de handelaar zeker weet dat ze iets snel kunnen doorverkopen, zijn ze sneller geneigd om een voorwerp voor meer geld in te kopen. De laatste keuze ligt altijd in handen van de verkoper. De kandidaat mag altijd zelf de keuze maken of zij akkoord gaan met een bepaalde prijs of niet.

Benieuwd wat het de verkopers oplevert, maar heb je de eerste afleveringen van Cash or Trash gemist? Kijk ze nu terug met NLZIET!

Martien als presentator

Martien heeft zijn chateau in Frankrijk even achtergelaten voor het koude Nederland. Hier begeleidt hij iedereen die denkt mogelijk een pareltje in handen te hebben. Martien heeft als eigenaar van een woonwinkel al ervaring met het spotten van unieke objecten. Ook is hij voor de inrichting van het chateau veel markten en tweedehandswinkels af gegaan, op zoek naar prachtige antieke stukken. Daarom is hij de perfecte presentator voor dit programma.

Martien Meiland

Martien kennen we natuurlijk allemaal uit Chateau Meiland. Ook was hij te zien in Wie van de Drie. Dit is zijn eerste echte presentatieklus. De familie Meiland werd eerst bekend door het programma Ik Vertrek. In Ik Vertrek emigreerden ze naar Frankrijk om een B&B te openen. Ze zijn uiteindelijk vrij snel teruggekeerd naar Nederland, omdat ze heimwee hadden. Weer terug in Nederland zijn ze een succesvolle woonwinkel begonnen. Maar toch bleef het kriebelen om naar het buitenland te gaan. Meer dan 10 jaar na hun eerste vertrek zijn ze weer geëmigreerd en dat kun je volgen in Chateau Meiland. Dankzij het succes van het programma is hun B&B tot eind 2020 al helemaal volgeboekt.

  • Kijk naar de programma's van NPO Plus, RTL XL en KIJK in één app
  • Live, terug en vooruitkijken naar de mooiste programma's van de Nederlandse televisie
  • Probeer NLZIET eens gratis uit. Het abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast
Meer weten?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.