Een aflevering van Break Free gemist?

Break Free terugkijken zonder reclame

Wie wil dat nou niet: je rugzak volstouwen met nèt genoeg kleren en Nederland achter je laten De wereld over, grenzen verleggen en nieuwe culturen ontdekken! In Break Free worden de verhalen verteld van jonge mensen die de reis van hun leven maakten, maar nooit meer terugkeerden. Heb je Break Free gemist? Kijk het eenvoudig terug bij NLZIET, vrij van reclame!

Verhalen uit het derde seizoen:

In het afgelopen seizoen werden weer vijf prachtige levensportretten gemaakt bij Break Free, hieronder zie je welke:

  • De 23-jarige Niels van der Ploeg ging zijn droom achterna en vertrok als kapitein naar Frankrijk, maar kwam om tijdens een een bootongeluk samen met zijn collega.
  • Jessica Wilford ging aan de slag voor Artsen Zonder Grenzen maar komt tijdens een helikoptervlucht aan haar einde. Het toestel stortte neer.
  • Wendy Doesburg vertrok naar Australië om beter Engels te leren en geld te verdienen als au pair, maar kwam om het leven tijdens een auto-ongeluk.
  • Nina Hoogers uit Brabant worstelt met haar achtergrond en met wie ze is. Nina vertrekt naar Azië en wil er zelfs blijven wonen. Maar dan slaat het noodlot toe, Nina komt om het leven tijdens een motorongeluk.
  • De piloot Lucas Westenberg overlijdt tijdens een examenvlucht in Arizona.

De reis van hun leven

In het tv-programma Break Free worden jongeren geportretteerd die de reis van hun leven maakten. Ze raapten hun spullen bij elkaar, pakten hun tas in en reisden af naar de verste uithoeken van onze wereld om zichzelf en de wereld te ontdekken! Grenzen verleggen, nieuwe culturen ontdekken en meer van de wereld zien.

Ze keerden niet meer terug…

Maar de jongeren keerden niet meer terug naar Nederland, ze zijn overleden tijdens hun droomreis en hun familie en vrienden zijn dan ook met veel vragen blijven zitten.

Elke aflevering weer maakt een vriend of familielid de reis opnieuw mee, van begin tot eind. Ook worden alle belangrijke plekken voor de overleden persoon opgezocht, zoals de sterfplek of plekken waar hij of zij zich thuis voelde.

De meest opvallende verhalen van Break Free

Het verhaal van Rianne Brouwer (18)

Eén van de meest opmerkelijke verhalen uit Break Free is toch wel het verhaal van Rianne Brouwer. Rianne is na het behalen van haar VWO-diploma haar droom achterna gegaan: de wijde wereld in!

Ze vertrekt naar Zuidoost-Azië en heeft daar de tijd van haar leven en wordt verliefd op een Australische jongen. Maar wanneer de twee samen in Laos zijn, gaat het helemaal mis. De twee worden dood aangetroffen in een hutje, verstrengeld in elkaar en niemand weet wat er gebeurd is…

Het verhaal van Stijn Poncin (20)

Stijn Poncin uit Breda is dyslectisch, heeft faalangst en is bang om dood te gaan. Dat is voor hem de reden om naar de Antillen, naar het eiland Curaçao om precies te zijn. Stijn had op het eiland een grote boezemvriend, de Antilliaanse Sherman, die op het eiland woont.

Bij Sherman in Willemstad voelde Stijn zich helemaal thuis. De twee liepen samen stage bij een productiebedrijf en Stijn was zelfs een beetje Antilliaan geworden dankzij Sherman.

Wanneer de stageperiode er op zit, besluit Stijn om nog een bezoek te brengen aan een Nederlandse vriend die op Bonaire zit. Maar hier gaat het helemaal mis… Na een avondje stappen maken de vrienden de fout van hun leven, ze hebben gedronken en stappen in de auto. Stijn overleefd de autorit niet.

Break Free: MH17

In het vierde seizoen van Break Free staan vijf jonge passagiers van de MH17-vlucht centraal. Het toestel stortte in juli 2014 neer in Oekraïne. Chris Zegers maakt met deze nieuwe serie een indrukwekkend eerbetoon. De nabestaanden maken de reis die deze jonge mensen wilden maken en halen troost uit de herinneringen.

Heb je een aflevering gemist en wil je Break Free terugkijken? Probeer NLZIET één maand gratis en kijk direct.

  • Programma’s zoals Break Free reclamevrij terugkijken
  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
  • Kijk op twee devices tegelijkertijd de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement
Meer weten?

Heb je vragen over online televisiekijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde Vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.