Beau Five Days Inside gemist?

Beau Five Days Inside terugkijken?

Beau van Erven Dorens neemt je in Beau Five Days Inside opnieuw mee naar verschillende instituten. Hij opent deuren die normaal voor iedereen gesloten blijven. In vijf dagen en nachten probeert Beau erachter te komen hoe het is om daar te wonen en te werken. Heb je Beau Five Days gemist? Kijk Beau Five Days Inside dan terug bij NLZIET, lekker zonder reclame!

Weetjes

  • In 2018 won Beau Five Days de Gouden Televisier-Ring met 52% van de stemmen!
  • Diezelfde avond won Beau dankzij het programma de Zilveren Televizier-Ster beste tv-presentator.
  • Beau verschillende keren keihard heeft gehuild tijdens de opnames? Hij beleefde zoveel heftige dingen dat het hem allemaal teveel werd.
  • Beau overdag werd gevolgd door een cameraploeg en dat hij ‘s avonds en ‘s nachts zelf filmt? Dit levert zeer indringende scènes op.
  • Hij in een kamertje op een afdeling slaapt, of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van een woonkamer?
  • Tijdens Beau Five Days Inside Van Erven Dorens op plekken komt waar je normaal niet zomaar binnen komt? Daardoor krijg je een uniek inkijkje.

Beau Five Days Inside seizoen 2

Seizoen 2 in 2019 bestaat uit 8 afleveringen. Beau opent weer deuren voor de kijker waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Hij verblijft een aantal dagen in: een gevangenis, een revalidatiekliniek, een bed-, bad- en broodinstelling, een verzorgingstehuis voor oudere kunstenaars en Villa Pardoes, waar ernstig zieke kinderen samen met hun familie vakantie kunnen vieren.

Opnames vallen zwaar

De onderwerpen waar Beau mee te maken krijgt tijdens de opnames, vallen hem zwaar en gingen hem niet in de koude kleren zitten. Hij heeft dan ook aangegeven dat dit waarschijnlijk het laatste seizoen zal zijn van het programma.

De acht instituten

Tijdens het tweede seizoen van Beau Five Days Inside verbleef Beau van Erven Dorens vijf dagen en vijf nachten in iedere instelling. Voor zijn eigen veiligheid slaapt hij vaak achter slot en grendel. In iedere aflevering verblijft Beau in een andere instelling.

Aflevering 1: Villa Pardoes in Kaatsheuvel

Het tweede seizoen opent met een aflevering in Villa Pardoes. Villa Pardoes ontvangt het hele jaar door elke week weer twaalf nieuwe gezinnen die pal naast de Efteling van een heerlijke vakantie kunnen genieten. Dat zijn gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en de 12 jaar oud. Hier kunnen ze even met iets anders bezig zijn dan hun ziekte. Genieten van de Efteling, de prachtige tuinen, van elkaar, of, zoals ze hier zeggen: nieuwe herinneringen maken.

Aflevering 2: Rosa Spier Huis in Laren

In het Rosa Spier Huis in Laren wonen zo’n 70 bejaarde kunstenaars. Sinds de oprichting in 1969 door harpiste Rosa Spier hebben hier tal van kunstenaars en wetenschappers hun laatste jaren doorgebracht. De bedoeling is dat kunstenaars hier kunnen werken. Beau wordt in het huis vrijwel meteen geconfronteerd met dementie. Gelukkig wordt er ook nog veel kunst beoefend én gelachen!

Aflevering 3: PI Krimpen aan den IJssel

De derde aflevering bezoekt Beau een gevangenis. Een Nederlandse gevangenis is een hotel en de gevangenen kunnen er compleet hun eigen gang gaan. Dat is het beeld wat wij Nederlanders hebben. Maar klopt dit wel? Beau leeft vijf dagen tussen moordenaars, kruimeldieven, inbrekers en bankovervallers.

Aflevering 4: Tijdelijk illegale opvang in Groningen

Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten officieel terugkeren naar het land waar ze vandaan komen. Ze hebben geen recht op opvang in Nederland. Wel mogen gemeenten in Nederland deze illegalen, die vanuit een asielzoekerscentrum op straat worden gezet, minimale opvang aanbieden. In Groningen zorgt de stichting Inlia voor deze opvang in een oud hotel. Er wonen hier zo’n negentig mensen met verschillende nationaliteiten. Beau leeft vijf dagen tussen al deze mensen, hoort hun verhalen en ziet in wat voor schrijnende toestand zij moeten leven.

Aflevering 5: Kliniek HOMAYAS in Kenia

In Kenia leven 1,6 miljoen mensen met hiv en daar komen ieder jaar 71.000 nieuwe infecties bij. Een derde van deze infecties treft homoseksuele mannen en sekswerkers. Zij durven vaak niet naar reguliere ziekenhuizen te gaan, omdat homoseksualiteit en prostitutie in Kenia verboden zijn. Om een einde te maken aan aids is het belangrijk om juist deze risicogroepen te testen en indien nodig direct te behandelen. Aidsfonds traint lokale mensen en ondersteunt initiatieven die hun wortels in de community hebben, zoals bij HOYMAS in Kenia. Beau verblijft vijf dagen in de kliniek van HOYMAS.

Aflevering 6: Revalidatiecentrum in het Friese Beetsterzwaag

Beau brengt een bezoek aan het revalidatiecentrum in het Friese Beetsterzwaag. Hij leeft vijf dagen mee met de mensen die daar revalideren. Hij spreekt daar onder meer een 12-jarige meisje dat is aangereden toen ze het zebrapad overstak en een jonge moeder die van haar fiets is gevallen. Ook maakt hij kennis met een vrouw die ernstige brandwonden opliep bij een gasexplosie en met een man die werd getroffen door een herseninfarct.

Aflevering 7: Patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland

Al eeuwenlang is de Koninklijke Marine aanwezig in het Caribisch gebied om onze overzeese bondgenoten te beschermen. Tegenwoordig bestaat die bescherming vooral uit het onderscheppen van drugstransporten en het helpen van vluchtelingen die vanuit Venezuela naar bijvoorbeeld Curaçao proberen te komen. Beau vaart vijf dagen mee op de Zr. Ms. Zeeland, een patrouillevaartuig uitgerust met de meest geavanceerde radarapparatuur, een helikopter en snelle onderscheppingsboten. De jongens en meiden van de marine geven een inkijkje in hun leven.

Aflevering 8: Circus Renz International

Al sinds 1841 vermaken acht generaties Renz jong en oud door heel Europa. De club bestaat uit een kleine, warme en hardwerkende familie. Samen met hun zo geliefde dieren reizen ze stad en land af om iedereen hun acrobatische toeren en fantastische acts te laten zien. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er keihard gewerkt om hun nomaden bestaan in stand te houden. Iets dat vooral de laatste jaren niet altijd makkelijk is met kelderende bezoekersaantallen en activisten die het welzijn van de circusdieren ter discussie stellen.

Benieuwd naar Beau Five Days Inside of een aflevering gemist? Probeer NLZIET één maand voor €0,01 en kijk direct.

Nog meer programma's van Beau van Erven Dorens kijken?
In RTL Boulevard Beau is vaak te zien aan de desk om je te voorzien van het laatste (showbizz) nieuws!
Beau blikt terug op een gesprek met een bekende Nederlander van 5 jaar geleden. Dit levert eerlijke en soms emotionele gesprekken op.
Dagelijks is Beau te zien als presentator aan de desk bij RTL Boulevard. Met NLZIET kijk je ieder moment van de dag live naar RTL 4.
  • De mooiste programma’s zoals Beau Five Days Inside reclamevrij terugkijken
  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
  • Kijk op twee devices tegelijkertijd de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement.
Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van online tv-kijken? Kijk bij de veelgestelde vragen of lees meer over NLZIET.

Werkt NLZIET in het buitenland?
Vanaf april 2018 is NLZIET te gebruiken in de gehele EU. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, dient het hoofdverblijf van de kijker in Nederland gevestigd te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden aan de hand van het (Nederlandse) bankrekeningnummer bij het afsluiten van het abonnement.
Hoe is NLZIET ontstaan?
De behoefte bij het Nederlandse televisiepubliek om programma's te kijken op een zelf gekozen plek en tijdstip groeit. Nederland loopt voor in de ontwikkeling van snelle breedbandverbinding. Bij alle drie de partijen (NPO, RTL en SBS) stond on-demand tv kijken al langer hoog op de agenda. In 2011 werd het idee tot samenwerken op dit gebied geopperd. De drie grote zendergroepen hebben de krachten gebundeld om zo de consument nóg meer te laten genieten van al het moois van de Nederlandse televisie.
Waarom werkt NPO met RTL en SBS?
NLZIET is een unieke samenwerking. De publieke omroepen hebben geen commercieel belang, terwijl de commerciële omroepen dat juist wel hebben. Om aan de wens van de televisiekijker te voldoen is NLZIET opgericht. Hierdoor kunnen gebruikers op één plek het aanbod van de elf grootste Nederlandse zenders bekijken. NLZIET brengt hierdoor gemak en ontspanning voor iedereen.
Er zijn al VOD-diensten. Waarom NLZIET?
NLZIET is de enige dienst die programma's van zowel de publieke als de commerciële omroepen aanbiedt voor een vast bedrag per maand. Je hoeft niet meer te betalen om een losse aflevering terug of vooruit te kijken. Voor één vast tarief per maand ben je klaar, dat is één van de voordelen van NLZIET. Je hebt geen onverwachte kosten meer en komt dus niet meer voor verrassingen te staan. Een ander bijkomend voordeel is dat je via de zoekbalk die altijd bovenin je scherm staat, kunt zoeken in het programma-aanbod van alle zendergroepen. Je kijkt bovendien terug en vooruit zonder reclame.
Is er verschil met Videoland of Netflix?
NLZIET biedt het grootste en breedste tv-aanbod van de grootste Nederlandse televisiezenders gebundeld in één abonnement. Met NLZIET krijg je toegang tot NPO Plus, RTL XL en KIJK. Zo kun je onbeperkt de mooiste programma's en series van tv terug en regelmatig ook vooruitkijken. Wanneer je wilt, zoveel als je wilt waar mogelijk zonder reclame. Kortom: met NLZIET kijk je waar en wanneer jij maar wilt televisie. Bij Videoland en Netflix kijk je vooral naar films en series.