NLZIET gaat service van Red Bee Media afnemen

Proof-of-concept tijdens UEFA Champions League

De afgelopen maanden heeft Red Bee Media een succesvolle proof-of-concept uitgevoerd tijdens de UEFA Champions League wedstrijden. Naar aanleiding van deze resultaten heeft NLZIET besloten om Managed OTT Services af te gaan nemen van Red Bee Media. Deze diensten bestaan uit transcoding, packaging, high-quality livestreams en high-quality catch-up content.

 

Het proof-of-concept bestond uit het testen van de mogelijkheden om streams te leveren aan diverse apparaten op het moment dat er veel mensen keken naar de streams. De succesvolle tests bestonden uit livestreams van de UEFA Champions League in april en mei 2019, waarbij Red Bee Media de streams voor op mobiele apparaten en smart tv’s verzorgde.

 

Samenwerking

Niels Baas, directeur van NLZIET: ‘Red Bee Media biedt een complete OTT-oplossing, waarbij innovatie, schaalbaarheid en een flexibel servicemodel doorslaggevend zijn geweest in onze keuze voor Red Bee Media. Door deze samenwerking kunnen NLZIET en Red Bee Media een flexibel, schaalbaar en innovatief OTT-platform bieden, waarmee we onze abonnees een verbeterde kijkervaring kunnen bieden.’

 

‘We zijn er erg trots op dat we samen met NLZIET een baanbrekende streaming service ontwikkelen die we de Nederlandse kijker kunnen aanbieden. Het is onze ambitie om de best mogelijke kijkervaring te bieden, met hoogwaardige streams en de beste live OTT-dienst die er op de markt is,’ zegt Josbert van Rooijen, Head of Market Area Benelux, Central & Eastern Europe, Red Bee Media.

 

Verbetering van de kijkervaring

De twee partijen zullen de streaming service samen verder blijven ontwikkelen, waarbij de content zal worden uitgebreid en de kwaliteit van de dienstverlening verder zal worden verbeterd. Dankzij de recente vooruitgang in het realiseren van low latency live OTT streaming, kan Red Bee NLZIET live content van camera naar beeldscherm leveren met de kleinst mogelijke vertraging.

 

Dit zal de kijkervaring zeker ten goede komen. Op naar een mooie samenwerking!