Kijk deze must see documentaires

Naast films en series zijn er ook veel documentaires te vinden bij NLZIET. Zin om vanavond op de bank te ploffen en iets informatiefs, maar toch vermakelijks te kijken? Kijk deze must see documentaires!De Vlucht van Ronnie

2019 was een bewogen jaar voor Ronnie Flex, één van Nederlands succesvolste rappers. Hij speelde op alle grote festivals, maar worstelde tegelijkertijd met het vaderschap, de druk om een nieuw album te maken, depressies, drank en drugs. Regisseur Sacha Vermeulen volgde hem een jaar lang. Gaat het Ronnie nu lukken grip op zijn leven te krijgen?2Doc: Midnight Family

Als een waanzinnige raast de familie Ochoa, vader en twee minderjarige zonen, ’s nachts met hun privéambulance door de rijkste buurten van Mexico-Stad. Een noodzakelijk kwaad, want de overheid heeft in de stad met negen miljoen inwoners nog geen 45 ambulances rondrijden, maar de concurrentie is moordend. Het is haast een spel voor de zestienjarige ambulancechauffeur Juan Ochoa: lukt het hem de concurrentie te verslaan en als eerste op de plaats van het noodgeval aan te komen? Er is altijd een kans dat ze worden tegengehouden door corrupte politieagenten of dat patiënten niet kunnen of willen betalen voor het transport.


2Doc: Oma en Chris & de rode auto

Kijk deze ontroerende mantelzorgroadmovie. Tegen het advies van de familie neemt kleinzoon Chris zijn 94-jarige oma mee op hun laatste reis naar Luxemburg. Hoe verloopt deze reis met oma, Chris en de rode auto?


2Doc: Rotjochies

Nederlandse ontspoorde pubers, gewend aan stoer doen, liegen, rottigheid en contact met politie, krijgen op het Franse platteland van een no-nonsense Nederlandse jeugdhulpverlener een tweede kans om te worden wie ze zouden kunnen zijn. Maasja Ooms ontleedt haarfijn de overlevingsstrategieën van deze geharde jongeren. Wat maakt hen zo boos, onverschillig, gevoelloos en soms gewetenloos?


Max: Een leven in de TBS

Documentaire over het persoonlijke verhaal van Max, die veertien jaar met tbs opgesloten heeft gezeten. Na afloop van de documentaire is er een gesprek over de regelgeving van tbs in Nederland.


2Doc: Verstoten vaders

Het is de angst van veel vaders: na een scheiding je kind niet meer mogen zien. Documentairemaker Elena Lindemans volgde een jaar lang drie mannen die in deze nachtmerrie verstrikt zijn geraakt. Ouderverstoting is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks verliezen na een scheiding zo’n 16.000 kinderen het contact met één van de ouders, meestal is dat de vader.


2Doc: Ghost Fleet

Documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht op de vissersboten te werken. Ze worden niet betaald en zijn soms jarenlang van huis.. Veel vis die wij in ons dagelijks leven consumeren, zoals sushi, bevroren vis, garnalencocktail en de enorme hoeveelheid vis die in dierenvoeding gaat, wordt gevangen door slaven. Deze slaven wordt gekocht en verkocht door mensenhandelaren. Activist Patima Tungpuchayakul spreekt met ex-slaven en probeert hen te helpen.


2 Doc: Satudarah – One Blood

Satudarah, de motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, is een geheime wereld vol rituelen en codes. ‘Ouderwetse’ idealen zoals viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit staan er hoog in het vaandel. De met een Emmy Award bekroonde regisseur Joost van der Valk kreeg exclusieve toegang bij Satudarah en observeerde deze subcultuur van binnenuit.


3Doc: Fitgirl

Basisschooljuf Robin Moolenaar moet 22 kilo afvallen om mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap Bikinifitness. Ze staat voor dag en dauw op en traint 25 uur per week. Als ze na 4 maanden 8 kilo is aangekomen zakt de moed haar in de schoenen. Zal ze haar doel halen?


3Doc: Schuldmachine

Deze documentaire toont hoe problematische schuld jongeren gevangenhoudt. Aan de hand van de schulddossiers van drie jongvolwassenen uit Amsterdam-Zuidoost wordt duidelijk wat het belang is van een persoonlijke aanpak en wordt het verhaal achter de schulden verteld om jongeren te helpen regie terug te nemen over hun toekomst. Deze docu laat zien hoe makkelijk je gevangen raakt in een ondoorgrondelijk systeem waarmee de schuldenindustrie krankzinnig veel geld verdient, maar mensen steeds verder in de problemen komen. Hoe komen we eruit?


3Doc: Hallo met Kyoko

Kyoko is het pseudoniem van de 25-jarige Kelly van Binsbergen. Ze werd als baby geadopteerd uit China en kwam in Zeeland terecht bij haar ouders die een seksshop runden. Nu is Kelly is sekstelefoniste en wordt al vijf jaar lang gebeld door mannen die op zoek zijn naar seks. Hoe beïnvloedt deze baan haar dagelijks leven?


3Doc: Hockeymeisjes

In deze docu volg je een jaar lang één van de beste meisjes A-teams van Nederland en leer je hun wereld kennen: de dromen, de feesten, het eindexamen, blessures, selecties en alle opofferingen die de weg naar de topsport met zich meebrengt. Kunnen ze alle afleidingen weerstaan en lukt het hen om op tijd een eenheid te vormen om zo de juiste weg naar het kampioenschap in te slaan? Voor wie wordt de hockeydroom realiteit en wie zal ooit het volkslied meezingen op de Olympische Spelen?


3Doc: Sergio Herman: Fucking Perfect

Al 25 jaar lang streeft 3-sterren-Michelin kok Sergio Herman dag in dag uit naar perfectie. Op het hoogtepunt van zijn carrière besluit hij, om zijn dromen te kunnen verwezenlijken, zijn beroemde 3 sterrenrestaurant Oud Sluis te sluiten. Een eerlijk en intiem portret van de strijd van een man die voor een grote verandering staat. De existentiële vragen en twijfels waar hij voor staat zijn voor iedereen herkenbaar in ons eigen leven. Een onthullend verhaal over perfectionisme, ambitie en offers.


3Doc: Pisnicht: The Movie

Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Nicolaas Veul hoort deze woorden al zijn hele leven en wil weten wat de impact hiervan is op (jonge) homo’s. Hoe tolerant is Nederland op het gebied van homoseksualiteit? ‘Homo’ roepen of een homograpje maken; het gebeurt veel en het lijkt redelijk normaal. Ben je een zeikerd als je iets van deze grappen zegt?


3Doc: Emergency Chefs

Wat doe je als restauranteigenaar wanneer je chef je ineens verlaat? Dan huur je een noodchef in. Gaat dit zo makkelijk als dat het klinkt?


3Doc: De wereld aan je voeten

Een aantal achttienjarige Utrechtse kinderen maakt, terugkijkend op vormende gebeurtenissen in de afgelopen acht jaar, de balans naar volwassenheid op. Michiel van Erp volgt hen van 2010 tot en met 2018, het jaar dat ze achttien werden. Welke gebeurtenissen in hun leven maken hen tot de persoon die ze zijn geworden?


Hillary

Vierdelig portret van Hillary Rodham Clinton, hoe zij één van de meest bewonderde én verguisde vrouwen ter wereld werd. Regisseur Nanette Burstein kreeg ongekende toegang tot de Amerikaanse voormalige presidentsvrouw, senator, staatssecretaris en presidentskandidaat en maakte een opmerkelijk portret van Hillary’s leven en carrière.


Welke documentaire ga jij vanavond kijken? Voor het kijken van programma’s bij NLZIET heb je een abonnement nodig. Met een NLZIET-abonnement kijk je online tv naar de programma’s van NPO, RTL en SBS. Je kunt progamma’s live, terug en vooruitkijken. Zo hoef je niets te missen van de Nederlandse tv!


Probeer NLZIET eens een maand gratis uit. Een maandabonnement kost €7,95 en is altijd opzegbaar, je zit dus nergens aan vast!


Veel kijkplezier!