Dit zijn de kandidaten van het Big Brother huis NLZIET

Dit zijn de kandidaten van het Big Brother-huis

12 januari 2024

Het is zover! 25 jaar na de eerste aflevering van Big Brother, verwelkomt het Big Brother-huis frisse gezichten op 15 januari. Deze bewoners, vijf Nederlanders en drie Vlamingen, zijn niet bang om de regels uit te dagen en de grenzen te verkennen, allemaal met één doel voor ogen: het winnen van de felbegeerde geldprijs.

Vanaf 15 januari maandag t/m vrijdag om 20.30 uur, liveshow op zaterdag om 20.00 uur.

Meer kijkinspiratie nodig? Volg ons op Instagram of TikTok en mis niets meer.

Met NLZIET kijk je tv, live, terug en vooruit. Op meerdere apparaten tegelijk. Overal in de EU. Het enige dat je nodig hebt is internet.

 

Probeer 14 dagen gratis

Alice, 19 jaar (Groningen, NL)

“Ik vind ‘influencer’ echt een verschrikkelijk woord.”
Alice, een jonge, vastberaden fit-girl, is niet bang voor een confrontatie en hecht veel waarde aan eerlijkheid. Ze brengt haar dagen door in de sportschool en is klaar om deze mentaliteit in het spel te brengen.

Ashley, 32 jaar (Schagen, NL)

“Mensen zeggen altijd tegen me, ‘je valt wel mee’.”
Ashley, vrolijk en vastberaden, is klaar om Big Brother te winnen. Ze is niet bang om te manipuleren en is gewend aan een leven alleen, wat een interessante dynamiek zou kunnen brengen in het volle huis.

Basiri, 23 jaar (Drongen, BE)

“Ik ben er om mijn grenzen te verleggen en een mentality te hebben van een hyena.”
Basiri, een man met een verhaal van transformatie en vastberadenheid, heeft al 40 kilo afgevallen en is klaar om zijn grenzen te verleggen in het Big Brother-huis.

Dilano, 25 jaar (Eindhoven, NL)

“Wie ben jij om tegen mij te zeggen wat ik wel en niet kan doen?”
Dilano, een charmeur en sportliefhebber, brengt zijn winnaarsmentaliteit naar het huis. Met zijn charme en looks is hij klaar om de competitie aan te gaan.

Lenie, 52 jaar (Arnhem, NL)

“Ik zit normaal 24 uur per dag op de lip van mijn vriendin”
Lenie, een geboren entertainer, wil nooit in een normaal huis wonen, behalve in het Big Brother-huis. Hij streeft naar harmonie, maar is tegelijkertijd enorm competitief.

Ronahi, 27 jaar (Zonhoven, BE)

“Mensen vertellen mij vaak: Ronahi, doe nou is effe rustig!”
Ronahi is een bruisende persoonlijkheid die niet terugdeinst voor een uitdaging of conflict. Ze is positief ingesteld, maar kent ook de harde kanten van het leven. Haar familie staat voorop, maar in het huis komt ze voor de overwinning.

Sonja, 26 jaar (Antwerpen, BE)

“Als ik boos ben, word ik een onvoorspelbare tornado.”
Sonja, een manager en leerkracht, wil zichzelf beter leren kennen in het huis. Ze is direct en weet hoe ze het spel moet spelen. Met haar huishoudelijke vaardigheden zorgt ze graag voor anderen.

Tyron, 26 jaar (Heerhugowaard, NL)

“Ik hou gewoon niet van sneaky acties.”
Deze knappe ‘good guy’ is buitengewoon trouw. Hoewel hij zeer gedreven is, zul je bij Tyron niet snel achterbakse spelletjes of manipulatie tegenkomen. Hij lijkt misschien stoer aan de buitenkant, maar van binnen is hij juist zacht en emotioneel. Dankzij zijn knappe uiterlijk krijgt hij af en toe modellenwerk aangeboden en ontvangt hij de nodige privéberichten. Dit laatste is handig, want van nature is hij geen overdreven flirt.

Tom, 31 jaar (Burcht, BE)

“Ik ben ook een persoon en wil geen lustobject zijn.”
Tom doet mee aan Big Brother voor de winst. Hij werkt als single papa hard om zijn zoontje alles te kunnen geven wat hij nodig heeft. Big Brother is voor hem een beetje een uitvlucht van de realiteit. Met zijn twee jobs, de zorg voor zijn zoontje en obsessie met sporten gaat Tom maar door. Tom doet zijn best om alle ballen hoog te houden en zijn sociale batterij staat continu aan. Hij wil zijn levenservaring nu gaan inzetten om het spel te spelen, want Tom wil maar één ding: met de winst naar huis.

Karen, 32 jaar (Aarschot, BE)

“Ik ben een volger, geen leider.”
Karen wil meedoen aan Big Brother, omdat ze graag haar grenzen wil verleggen. Ze heeft haar eigen kapperszaak waar ze fulltime werkt. Na altijd Big Brother te hebben gekeken, is ze ook gewoon benieuwd hoe ver ze het zelf zal schoppen. Ze wil zien hoe ze in een groep is en de spelletjes zal spellen. Daarnaast is Karen helemaal verslaafd aan haar telefoon, dus het zal een grote uitdaging zijn om een hele tijd zonder te zijn.

Danny, 53 jaar (Roosdaal Pamel, BE)

“Er is maar één plek die ertoe doet en dat is de eerste plek.”
Danny werkt als politie-inspecteur die gerechtsdeurwaarders begeleidt. Hij is scherp, fanatiek, doeltreffend en heeft maar 1 doel: winnen. Hij heeft een vrolijke en positieve uitstraling, dat neemt niet weg dat hij een harde en tactische speler kan zijn. Danny heeft al elk jaar naar Big Brother gekeken, met plek 2 of 3 neemt Danny geen genoegen.

Ariana, 36 jaar (Soest, NL)

“Als mensen zeggen dat ze alleen komen voor de uitdaging, dan vind ik dat een beetje gelul.”
Deze zelfverzekerde en goedlachse dame staat sterk in haar schoenen. Het feit dat ze stottert is al lang geen belemmering voor haar, sterker nog ze wil met haar deelname andere stotteraars inspireren. Er verzorgd uit zien is voor haar belangrijk, dan voelt ze zich sterk en dat gaat deze fan van het programma zeker nodig hebben in het huis. Ze is een spiritueel type en wil graag een zo goed mogelijk mens zijn.

Randy, 29 jaar (Amsterdam, NL)

“Behandel een ander hoe je zelf ook behandeld wil worden.”
De relaxte knuffelbeer Randy stapt helemaal uit zijn comfortzone wanneer hij het huis in gaat. Deze fan van het eerste uur hoopt voor zijn medebewoners een verbinder te zijn en zich hiermee onmisbaar te maken. Hij lijkt misschien rustig maar hij heeft ook zeker een prettig gestoorde kant die men in de loop van tijd ook zeker gaat zien. De ruim 88 duizend volgers zullen zijn grappige TikToks even moeten missen, maar kunnen hem gelukkig nog steeds volgen.

Big Brother gemist en terugkijken?

Vanaf 15 januari kun je Big Brother op RTL 5 kijken. Big Brother gemist? Of heb je een uitzending gemist van andere programma’s? Probeer 14 dagen gratis en kijk on demand zonder reclame naar jouw favoriete programma’s.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

 • Wat is NLZIET?

  NLZIET is een app waarmee je online tv kunt kijken. Live, terug en soms zelfs vooruit. Krijg toegang tot meer dan 40 zenders die je kunt kijken op je tv, tablet, laptop of telefoon. Kijk alles van NPO Plus, RTL en KIJK wanneer je maar wil. Kies je voor NLZIET Extra, dan krijg je toegang tot 11 internationale zenders extra.

 • Hoe meld ik mij aan?

  Met NLZIET kijk je kabelvrij tv via je tv, laptop, tablet of telefoon. In 4 simpele stappen kun jij direct tv-kijken met NLZIET:

  Stap 1: Sluit een proefabonnement af via de website
  Stap 2: Download de app op het apparaat waarop je wilt kijken
  Stap 3: Start de app en log in
  Stap 4: Je kunt direct beginnen met kijken

  Een abonnement op NLZIET geeft je toegang tot 40+ tv-zenders, waaronder alle zenders van NPO, RTL en KIJK.

 • Hoe werkt de gratis proefperiode?

  Als je NLZIET voor het eerst gebruikt, start je abonnement met een proefperiode en kun je NLZIET 14 dagen uitproberen. Het abonnement loopt automatisch door, maar kan op ieder moment worden opgezegd. Ook in de proefperiode.

 • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

  Ja, je kunt je abonnement op ieder moment opzeggen in ‘Mijn NLZIET’ via onze website.

 • Op welke apparaten kan ik NLZIET gebruiken?

  Je kunt NLZIET kijken op verschillende apparaten. Gebruik onze app om te kijken op je smart tv, Apple TV of Android TV-apparaat. Je kunt ook casten naar je grote scherm, kijken op je smartphone/tablet of gebruik maken van onze website op je computer.

 • Kan ik NLZIET ook in het buitenland gebruiken?

  Ja, je kunt NLZIET overal binnen de EU gebruiken.

  Landen waar je NLZIET kunt kijken:

  • België
  • Bulgarije
  • Cyprus
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Griekenland
  • Hongarije
  • Ierland
  • IJsland
  • Italië
  • Kroatië
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Malta
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Oostenrijk
  • Polen
  • Portugal
  • Roemenië
  • Slovenië
  • Slowakije
  • Spanje
  • Tsjechië
  • Zweden

  Let op: vanwege de Brexit zijn de (meeste) programma’s niet langer beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland).

  Bovenstaande geldt ook voor Zwitserland. Zwitserland heeft een unieke relatie met de Europese Unie. Het land wordt vrijwel geheel omsloten door EU-lidstaten, maar maakt zelf geen deel uit van de EU. Dit betekent dat NLZIET mogelijk niet volledig werkt in Zwitserland, vanwege uitzendrechten die niet afgegeven zijn voor dit land.

  De Benedenwindse Eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) en Bovenwindse Eilanden (Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten) behoren niet tot de EU en (een deel van) het aanbod is daar, wegens (ontbrekende) uitzendrechten, mogelijk niet beschikbaar.

Kijk tv vanaf €7,95 per maand

Stream alles wat je wil zien.
NLZIET. Slim bekeken.

Probeer 14 dagen gratis