Oscar films kijken bij NLZIET

Op 27 maart worden de Oscars van 2022 uitgereikt. De belangrijkste filmprijs voor acteurs, actrices en filmmakers. Wanneer de film een Oscar heeft gewonnen weet je dat het een goede film is. Hieronder staan de Oscar films die reclamevrij te zien zijn bij NLZIET. Probeer 14 dagen gratis en kijk naar de beste films.La La Land

Mia, gespeeld door Emma Stone, droomt ervan om door te breken als actrice. Jazzpianist Sebastian, gespeeld door Ryan Gosling, speelt piano om zo de eindjes aan elkaar te knopen. Hij droomt van het openen van zijn eigen jazzclub. Het lot brengt deze twee dromers samen en er ontstaat een hartstochtelijke liefde. De film heeft vier Oscars gewonnen, waaronder de Oscar voor beste Actrice. La La Land kreeg eerst ook de prijs voor beste Film, maar deze werd door een fout later aan een andere film uitgereikt.


Green Book

Green Book is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Afro-Amerikaanse pianist John Shirley is in 1962 op zoek naar een lijfwacht voor zijn tournee. Wanneer de Amerikaans-Italiaanse bodyguard Tony Lip de baan aanneemt, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap. In 2019 won Green Book drie Oscars, waaronder de prijs voor beste Film en beste Mannelijke Bijrol.


Still Alice

Alice Howland, gespeeld door Julianne Moore, is een succesvolle vrouw en moeder. Ze is dolgelukkig met haar man en heeft twee lieve dochters. Wanneer ze de diagnose Alzheimer krijgt, verandert haar hele leven. Julianne Moore won in 2015 voor haar hoofdrol in Still Alice de Oscar voor beste Actrice.


The King’s Speech

The King’s Speech is een film over de Britse koning George V, gespeeld door Colin Firth. Koning George V stottert waardoor het heel lastig voor hem is om toespraken te geven. Om van zijn stotter af te komen ontmoet hij Lionel Logue, een spraakleraar. Tussen hen ontstaat er een bijzondere vriendschap. De film werd in 2012 bekroond met vier Oscars.


Slumdog Millionaire

De voormalige straatjongen Jamal Malik doet mee aan de Indiase versie van Who Wants to Be a Millionaire? In de laatste aflevering kan hij heel veel geld verdienen. De politie verdenkt Jamal van vals spel. Vanwege zijn afkomst geloven ze niet dat hij alle antwoorden goed kan hebben. Jamal houdt vol en laat zien dat hij alle antwoorden weet. Slumdog Millionaire heeft in 2009 zeven Oscars gewonnen.


Parasite

De zwarte komedie Parasite gaat over een arm gezin dat in een benauwde kelderwoning de eindjes aan elkaar probeert te knopen met simpel werk. Deze met vier Oscars bekroonde film was de verrassing van 2019. Deze Koreaanse film won als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor beste Film in 2020.


Bij NLZIET kijk je waar en wanneer je wilt naar de beste films zonder reclame. Wil je weten welke films nog meer worden aangeboden? Probeer 14 dagen gratis en kijk direct naar al jouw favoriete programma’s, series en films. Veel kijkplezier!