Utopia gemist

De eerste aflevering van Utopia werd uitgezonden op 31 december 2013. Sindsdien verblijven 15 Utopianen, die verschillen in vaardigheden, levensvisies en gewoonten, dag en nacht op een afgesloten terrein waar zij hun eigen samenleving bouwen. Daarnaast is er bijna niets en moeten ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. De bewoners worden door diverse camera’s gevolgd, iedere werkdag kun je de belevenissen volgen van het realityprogramma. Het je een uitzending van Utopia gemist? Je kijkt het programma terug bij NLziet.

Utopia kijken bij NLziet:
- Afleveringen tot een jaar terugkijken
- Zonder reclame, voor maar € 7,95 per maand
- Het aanbod van NPO,RTL XL en KIJK bij elkaar
Apps voor smartphone, tablet en smart tv

Aflevering van Utopia gemist? Kijk terug met NLziet

De bewoners van Utopia hebben hun leven in de ‘normale wereld’ opgezegd en gaan het avontuur aan om een compleet nieuw bestaan op te bouwen met elkaar. Contact met de buitenwereld is er niet, relaties met familie en vrienden wordt ouderwets onderhouden met brieven. Uit Utopia stappen is niet zonder gevolgen, ze mogen het programma vrijwillig verlaten. Gebeurt dit binnen 15 maanden dan kost ze dit een borg, natuurlijk niet als er sprake is van overmacht. De borg is vooraf afgesproken en ligt tussen de 0 en 25.000 euro. Stapt iemand eruit dan gaat de borg naar een goed doel.

Bij de start in 2013 was alles wat ze hadden een kale loods met een stuk grond, water en wat dieren om in voedsel te voorzien. Daarnaast elektriciteit, een telefoon en wat geld om hun leefomgeving uit te bouwen. Veel luxe was er dus niet, maar inmiddels kunnen de bewoners prima overleven in hun mini samenleving. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Zeker niet omdat er iedere maand een Utopiaan weggestemd wordt en een nieuwe bewoner die plek overneemt. Dagelijks zijn de perikelen in Utopia te zien in het gelijknamige programma, heb je een aflevering van Utopia gemist? Bij NLziet kijk je deze reclamevrij terug op tablet, smartphone, televisie, laptop en pc.

Bekijk de belevenissen in Utopia zonder reclame

Dat je niet iedere dag de tijd hebt om Utopia te kijken is goed voor te stellen of misschien kijk je liever de afleveringen van een hele week achter elkaar terug. Geen probleem, bij NLziet kijk je wanneer het jou uitkomt zonder reclame. Dus ook als je Utopia gemist hebt!

Weetjes over Utopia

Het realityprogramma begon als een experiment, het doel was om het programma een jaar lang uit te zenden. Dat is in ieder geval gelukt! Maar er is nog veel meer gebeurd, wat weetjes over Utopia:

- Ruim 4500 mensen meldden zich aan om Utopiaan te worden
- Het terrein is een stuk van het voormalige Asielzoekerscentrum Crailo in Laren
- Ieder jaar wordt er een Utopiaan van het jaar gekozen, dat werd in 2014 Giorgio, in 2015 Ivan, in 2016 Bas
- Het programma is een Nederlands format van John de Mol en inmiddels aan diverse andere landen verkocht
- Utopia is het langstlopende realityprogramma van Nederland.