Kassa gemist?

Kassa terugkijken waar en wanneer je wilt

Vastzitten aan abonnementen zonder dat door te hebben, opgescheept worden met torenhoge kosten van je huisbaas en hoe zit het met het eten in een ziekenhuis wanneer je allergieën hebt? In Kassa worden alle consumentenproblemen besproken en aangepakt. Een aflevering van Kassa gemist? Kijk nu terug bij NLZIET.

Wist je dat:

  • In 2006 de 500ste aflevering van Kassa werd uitgezonden?
  • Kassa in 2015 al 25 jaar bestond?
  • Vanaf de tweede aflevering alle afleveringen zijn bewaard door Beeld & Geluid?
  • In 2006 de website van Kassa de internationale prijs Prix Italia heeft gewonnen voor beste website? Deze prijs kan gewonnen worden door alle websites van omroepen in Europa. De jury was vooral te spreken over de technische constructie van de site.

Consumentenprogramma’s

Kassa wordt van september tot mei elke zaterdag om 19:05 uitgezonden op NPO 1. Sinds 1965 zendt Vara al consumentenprogramma’s uit. De eerste was Koning Klant, later in 1983 werd dit Konsumentenman. Dit werd gepresenteerd door Frits Bom en Marcel van Dam. Zij kregen een conflict en Frits Bom nam ontslag.

Hierna kwam Kassa voor het eerst op televisie. Kassa werd de eerste jaren gepresenteerd door Felix Meurders en was elke twee weken op zondag te zien. Na een paar jaar kregen ze de kans om voor drie maanden op de zaterdagavond op NPO 1 uitgezonden te worden. Dankzij het enorme succes mochten ze uiteindelijk op dit tijdstip blijven en werd het programma zelfs nog verlengd met een kwartier.

De Kassa rubrieken

Twee vaste rubrieken van Kassa zijn de “belbus” en de productvergelijkingen. Daarnaast heeft Kassa door de jaren heen verschillende terugkerende onderdelen gehad. Zoals “de klachten top 3”, “de viswinkel” waarin op satirische wijze een consumentenprobleem werd besproken en “klanten kunnen er ook wat van” waarin ondernemers verhalen vertellen over vervelende klanten.

Kassa presentatrice

Van 1989 tot 2011 was Felix Meurders de vaste presentator van Kassa. Hij heeft dit 22 jaar gedaan. Hierna werd hij opgevolgd door Brecht van Hulten die vanaf 2014 ondersteund werd door Rutger Verhoeven. Brecht is nog steeds actief als Kassa presentatrice, maar wordt sinds 2017 ondersteund door Amber Kortzorg.

Hulpprogramma’s

Kassa zet zich natuurlijk in voor de consument, maar er zijn nog veel meer programma’s die de ‘gewone Nederlander’ een helpende hand biedt. Heb je Kassa gemist dan kan je dit tot een jaar terugkijken, maar er zijn nog veel meer programma’s in dit genre. Als je graag naar Kassa kijkt , vind je deze programma’s misschien ook leuk. Kijk bijvoorbeeld eens naar John van den Heuvel met Online Misbruik Aangepakt. Maar ook programma’s zoals Bonje Met De Buren, Mr. Frank Visser: Wordt u al geholpen? en Mr. Frank Visser Doet Uitspraak helpen mensen met alledaagse problemen.

  • Kijk waar en wanneer het jou uitkomt naar de programma's van NPO, RTL en SBS
  • Live, terug en vooruitkijken naar 21 tv-zenders
  • Probeer de eerste maand voor €0,01. Is NLZIET niets voor jou? Opzeggen kan op ieder moment, dus je zit nergens aan vast
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.