De Rijdende Rechter gemist

De Rijdende Rechter is inmiddels al jaren een begrip op NPO 1. Burenruzies over de meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod. Mr. John Reid pluist de zaken uit. Hoe zit het nou juridisch gezien? Op het einde van de aflevering doet hij uitspraak. Heb je De Rijdende Rechter gemist? Bij NLZIET kun je het reclamevrij terugkijken op verschillende apparaten, zoals je tv, laptop, tablet of telefoon. Kijk zelfs de eerste maand gratis!


 • logo

  De slag om Warns

  Di 20 apr. • 21:55

  38m min

 • logo

  Schuttingschuld

  Di 13 apr. • 21:50

  37m min

 • logo

  Zwaar tillen aan hoogteverschillen

  Di 6 apr. • 21:55

  37m min

 • logo

  Niet op dezelfde golflengte zitten

  Di 30 mrt. • 22:00

  37m min

 • logo

  Voetjes van de vloer

  Di 23 mrt. • 22:00

  37m min

 • logo

  Het geknakte eendje

  Wo 10 mrt. • 21:45

  30m minDe Rijdende Rechter, al jaren een succes

Al sinds 1995 is het programma De Rijdende Rechter te zien bij NPO 1, en meteen vanaf het begin was het een succes. In het programma kunnen burgers zich aanmelden die te maken hebben met een juridische kwestie met bijvoorbeeld hun buurman of gemeente. Vaak gaat het in dit soort gevallen om de erfafscheiding, overlast of een probleem met een bedrijf.


Om tot een goed oordeel te komen bezoekt de rechter elke locatie om de situatie ter plekke te kunnen bekijken. In veel gevallen komt de rechter op zo’n locatiebezoek niet alleen, maar neemt hij desbetreffende deskundigen mee om het een ander op te kunnen meten.


Na het locatiebezoek is het tijd voor de hoorzitting. Daarin worden alle partijen bij elkaar gebracht en wordt er openlijk gesproken over de zaak. Ook de deskundigen worden gehoord.Uiteindelijk is het tijd voor de uitspraak. Mr. John Reid geeft hier een bindend advies waar beide partijen van tevoren voor hebben getekend en zich dus ook aan moeten houden. Hij sluit af met de inmiddels bekende quote “Dit is mijn uitspraak en zo zit het”.


De Rijdende Rechter 2021

Tijdens het nieuwe seizoen krijgt Mr. John Reid te maken met een zaak over bijen. Gaan de natuurliefhebbers er met de winst vandoor of krijgen de buren, die overlast ondervinden, gelijk? Ook komt er een klassieker voorbij: een burenruzie over een stukje land waar beide buren overheen rijden met hun voertuigen. Bij wie hoort dit pad? In Zoetermeer staat een gehorig appartement. De bovenburen van Sandra maken zo veel lawaai dat ze hier niet prettig kan wonen. Krijgt zij het voor elkaar dat de buren een nieuwe vloer moeten plaatsen?


Mr. Frank Visser

Tot en met 2015 heeft Mr. Frank Visser de functie als rechter gehad in het programma. Hij heeft dus maar liefst 20 jaar lang uitspraken gedaan op televisie voor het programma. Mr. Frank Visser is in 2015 voor het laatst te zien geweest in De Rijdende Rechter, hij is namelijk overgestapt naar SBS6.


Bij SBS6 maakt hij samen met Viktor Brand de programma’s: Mr. Frank Visser doet Uitspraak en Mr. Frank Visser Rijdt Visite. Ook is hij dagelijks te zien met het programma Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen? Voor zijn televisiecarrière was hij kantonrechter, griffier bij de rechtbank, rechercheur bij de politie, reclasseringsambtenaar bij het Leger des Heils en officier van justitie.Voordelen van NLZIET

 • De Rijdende Rechter gemist? Geen probleem. Met NLZIET kan je de afleveringen waar en wanneer je wilt terugkijken.
 • Van De Rijdende Rechter zijn meer dan 290 afleveringen van oudere seizoenen terug te kijken. Genoeg te kijken dus!
 • Met NLZIET heb je geen kabels en kastjes meer nodig. Kijk gemakkelijk tv zonder kabel!
 • Met NLZIET kijk je naar 36 zenders van NPO, RTL en SBS.
 • NLZIET werkt ook in het buitenland, in de gehele EU!


Naast De Rijdende Rechter zijn er bij NLZIET nog talloze andere leuke programma’s te zien. De eerste maand NLZIET is gratis en daarna kost het 7,95 per maand. Je zit nergens aan vast, dus zowel een abonnement starten als opzeggen is gemakkelijk.


Wist je dat?

 • Mr. John Reid medebedenker en scenarioschrijver van de cartoonreeks Fokke & Sukke is?
 • Jetske van der Elsen al sinds 2007 presentator van De Rijdende Rechter is?
 • Het advies van De Rijdende Rechter bindend is? En dat dat advies alleen ontbonden kan worden op het moment dat de uitspraak gebrekkig gemotiveerd is?Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wie is Mr. John Reid?

Mr. John Reid is de rechter in dit programma De Rijdende Rechter. In 2016 volgde hij Mr. Frank Visser op. Hij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is gespecialiseerd in civiel recht.

Wanneer komt De Rijdende Rechter op tv?

De Rijdende Rechter wordt vanaf 23 februari elke dinsdag uitgezonden op NPO 1 bij NLZIET.

Kan ik De Rijdende Rechter terugkijken via NLZIET?

Ja, zeker! Bij NLZIET zijn meer dan 290 afleveringen van De Rijdende Rechter terug te kijken, en vanaf 23 februari komt er elke week een nieuwe bij!

Hoe werkt de gratis proefperiode bij NLZIET?

Tijdens de proefperiode kijk je één maand gratis naar NLZIET. Ervaar zelf het gemak van NLZIET en kijk live, terug en soms vooruit naar 36 zenders van NPO, SBS en RTL. Je proefabonnement start met een betaling van 1 eurocent. Als je tevreden bent en gebruik wil blijven maken van NLZIET, hoef je niets te doen. Na je kennismakingsperiode wordt je abonnement vanzelf omgezet naar een maandabonnement. Je zit nergens aan vast, je abonnement is op elk moment opzegbaar.