UFC live

Waar jij wilt UFC live kijken

Ultimate Fighting Championship is de grootste mixed-martial-arts organisatie ter wereld. Met deze toernooien wordt gezocht naar de beste vechter van de wereld. Dit is het doel van de UFC. Veronica zendt deze spectaculaire toernooien live uit. Deze kan je vanaf je bank bekijken, maar met NLZIET kijk je ook UFC live op je mobiel, laptop of tablet onderweg.

Alles over UFC

UFC is in 1993 ontstaan, met als doel om opzoek te gaan naar de beste vechtsporter ter wereld. Het unieke aan UFC was dat de focus niet lag op één vechtsport, maar dat alle vechtsporters mee mochten doen. Het idee voor UFC is gebaseerd op de Braziliaanse vechtsport Vale Tudo. Dit betekent in het Portugees “Alles mag”. De eerste paar shows waren zo agressief en gewelddadig dat het vanuit de politiek kritiek kreeg. Het werd vergeleken met menselijke hanengevechten.

 

Vanaf 2001 gingen ze een andere kant op. De regels werden aangescherpt en UFC ontpopte zich tot legitiem sportevenement. Het werd in 2004 helemaal populair na de realityserie “The Ultimate Fighter”. Hierin streden 16 MMA-vechters voor een contract bij UFC. Vooral de finale was enorm populair.

 

Op 23 februari 2013 werd het eerste vrouwelijke UFC-gevecht gehouden. Dit was tussen Strikeforce-kampioene Ronda Rousey en Liz Carmouche.

 

Je kijkt tegenwoordig al in 8 landen naar de wedstrijden van UFC. Veronica zorgt ervoor dat Nederland land nummer 9 is waarin de wedstrijden worden uitgezonden. Via NLZIET kijk je Veronica live op het device dat jij wilt! Hier kijk je niet alleen naar alle UFC wedstrijden, maar ook naar de wedstrijden van Glory kickboxing, de Champions League, of naar het praatprogramma Veronica Inside.

 

De wedstrijdregels

De SACB (State Athletic Control Board) heeft de unified Rules of Mixed Martial Arts opgesteld waar alle vechters in de UFC zich aan moeten houden.

 

Elke ronde in een UFC-wedstrijd duurt 5 minuten. Titelgevechten en hoofdacts hebben 5 rondes. Alle andere gevechten hebben 3 rondes. Tussen elke ronde zit 1 minuut pauze, waarin de coaches hun vechters mogen bijsturen en wonden worden verzorgd.

 

In de UFC worden 12 gewichtsklassen gehanteerd. Dit is het maximaal toegestane gewicht in die klasse.

 • Zwaargewicht 120.2kg
 • Lichtzwaargewicht 93.0kg
 • Middengewicht 83.9kg
 • Weltergewicht 77.1kg
 • Lichtgewicht 70.3kg
 • Vedergewicht 65.8kg
 • Bantamgewicht 61.2kg
 • Vlieggewicht 56.7kg
 • Vedergewicht vrouwen 65.8kg
 • Bantamgewicht vrouwen 61.2kg
 • Vlieggewicht vrouwen 56.7kg
 • Strogewicht vrouwen 52.2kg

Ook voor de kooi die gebruikt wordt zijn strakke regels ingesteld. De kooi die gebruikt wordt heeft een achthoekige vorm. De kooi heeft een diameter van 11,6 meter en van hoek-tot-hoek is 9,14 meter ruimte beschikbaar. Daarnaast zit er een hek om de kooi dat 1,83 meter hoog is en aan de bovenkant rubberen randen heeft. De kooi zelf bevindt zich op een platform van 1,22 meter hoog. De vechters komen in de kooi via twee toegangsdeuren die recht tegenover elkaar geplaatst zijn.

 

Alle vechters moeten in korte broekjes vechten, zonder schoenen of andere voetbedekking. Daarnaast mogen ze kleine handschoenen dragen die het risico op blessures verminderen. Voorheen mochten vechters zelf kleding kiezen en waren er grote verschillen. De meeste vechters kwamen in korte boksbroekjes maar er kwam ook een keer een vechter in een traditionele jiujitsu-gi. Om dit te voorkomen zijn er nu kledingvoorschriften.

 

De Winnaar

De winnaar van een wedstrijd wordt bij UFC live bekend gemaakt aan het einde van de 3 of 5 rondes. De beslissing van een jury wordt bij de UFC gedaan aan de hand van het 10-punten systeem. Hierin krijgt de winnaar van een ronde 10 punten en de verliezer 9 of minder punten. Wanneer het gelijkspel is krijgen beide vechters 10 punten.

 

Een winnaar kan op verschillende manieren besloten worden. Zo kan iemand winnen wanneer de tegenstander opgeeft, door dit verbaal te uiten of door minimaal 3 keer af te tikken. Na een Knock-Out (K.O.), waarin iemand bewusteloos is geraakt of wanneer iemand niet in staat is om door te vechten. Tenslotte kan er ook een technische Knock-Out plaatsvinden, dit is wanneer de scheidsrechter bepaalt dat iemand zich niet meer goed kan verdedigen of wanneer een aanwezige arts aangeeft dat iemand door een blessure niet meer mag doorvechten.

 

De winnaar kan ook bepaald worden door een jurybeslissing. De wedstrijd kan dan op 6 verschillende manieren eindigen:

 • unanimous decision: wanneer alle drie de juryleden dezelfde winnaar kiezen
 • majority decision: wanneer 2 juryleden dezelfde winnaar kiezen en de scheidsrechter gelijkspel
 • split decision: 2 juryleden kiezen dezelfde vechter en de scheidsrechter kiest de andere vechter als winnaar
 • unanimous draw: wanneer alle drie de juryleden het een gelijkspel vinden
 • majority draw: wanneer twee juryleden het gelijkspel vinden
 • split draw: wanneer het totaal aantal punten voor beide vechters gelijk is

 

Wil jij alle UFC wedstrijden volgen? Meld je dan nu aan en kijk UFC live bij NLZIET. Heb jij geen tijd om nachten wakker te blijven, maar kijk jij wel graag alle wedstrijden? Bij NLZIET kijk je UFC op een later tijdstip terug zonder reclame wanneer het jou uitkomt.

 • Kijk de programma's van de grootste Nederlandse zenders. Kijk programma's van NPO, RTL en SBSB live, terug en soms zelf vooruit
 • Met NLZIET bepaal je zelf maar je televisie kijkt. Met de apps voor tablet en smartphone kijk je overal in de EU via internet
 • Met het abonnement kijk je alle programma's in hoge kwaliteit (ook live), kijk op twee schermen tegelijk
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.