Online kijkcijfers De Luizenmoeder

Twee seizoenen

In 2018 was de tv-serie ‘De Luizenmoeder‘ voor het eerst op televisie. Het eerste seizoen viel goed in de smaak waardoor de makers besloten om nog een seizoen te maken. Inmiddels is het tweede seizoen ook afgelopen. Zal er nog een seizoen komen of stoppen de makers op hun hoogtepunt?

Over De Luizenmoeder

‘De Luizenmoeder’ is een Nederlandse comedyserie en werd elke week uitgezonden door AVROTROS op NPO 3. De serie speelt zich af op de basisschool ‘De Klimop’. Tijdens de serie volgen wij de levens van de ouders en de leraren van de kinderen die op de basisschool zitten. Hierdoor komen er op satirische wijze verschillende onderwerpen aan bod.

Cijfers van De Luizenmoeder

Uit onze online kijkcijfersblijkt dat ongeveer één derde van de kijkers de aflevering op dezelfde dag als dat de aflevering is uitgezonden terugkijkt. Zelfs meer dan de helft (53%) doet dit binnen een uur nadat de aflevering op televisie is geweest. Van de NLZIET-kijkers kiest een kwart ervoor om het programma live online te bekijken.

Dat ‘De Luizenmoeder’ razendpopulair is en veel wordt teruggekeken, blijkt ook uit andere gegevens van NLZIET. Zo zijn 15% van de afleveringen die worden teruggekeken, afleveringen van het vorige seizoen. Dit is erg hoog als je dit vergelijkt met een ander razend populair programma, zoals ‘Wie is de Mol?‘. Daar kijkt slechts 2% van de kijkers oude seizoenen terug.

Gedrag online kijkers

Niels Baas, directeur van NLZIET: ‘Het relatief beperkte aandeel van online live kijkers komt ook omdat NLZIET nog vaak naast een regulier tv-pakket wordt gebruikt. Het aantal ‘online tv-only-gebruikers’ in Nederland is echter wel snel groeiende. Daarnaast is het kijkgedrag van een online kijker ook anders dan een lineaire kijker. Alleen bij grote events, zoals voetbal en het Songfestival, is de urgentie om (online) live te kijken in beide kijkersgroepen nog steeds erg groot.’