Verbetering beeldkwaliteit

Kijk naar de twaalf hoofdkanalen in Full HD

Vanaf 11 september 2019 zijn de live- en replaystreams van de 36 hoofdkanalen op NLZIET in Full HD te bekijken. De zenders NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9 zijn nu in 1080p te bekijken.

Naast de kwaliteitsverbetering, gaan deze kanalen van 25 naar 50 frames per seconde, waardoor het beeld bij snelle bewegingen, bijvoorbeeld in actiefilms en sportuitzendingen, vloeiender is. De beeldkwaliteit van de themakanalen blijft op dit moment nog ongewijzigd.

Let op: om de live- en replaystreams in Full HD te kunnen kijken, dien je de functionaliteit eerst in te schakelen in de NLZIET-app op de smart tv of Android TV. In de Apple TV-app staat deze functionaliteit automatisch aan.

Dit kan op de volgende manier: in het hoofdmenu van de app vind je de optie “Over deze app”. Onderaan deze pagina kun je de streamkwaliteit aanpassen. Wanneer deze op “Streamkwaliteit Hoog” wordt gezet, zijn de twaalf hoofdkanalen in Full HD te zien.

Instelling Full HD NLZIET

Op smart tv, Android TV, Apple TV en computer zijn de programma’s in Full HD te kijken. De beeldkwaliteit op mobiele devices (smartphone en tablet) blijft ongewijzigd.

Met deze verbeterslag hopen we je een nog betere kijkervaring te bieden. Heb je vragen? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Veel kijkplezier!